Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιστολή – φωτιά του Βελγίου στην Κομισιόν κατά της Γερμανίας!

Καταγγελία για «κοινωνικό dumping», αθέμιτο ανταγωνισμό και μισθούς 3-4 ευρώ τη μέρα!

Επί τάπητος έχει θέσει η Κομισιόν καταγγελία του Βελγίου για αθέμιτο ανταγωνισμό από τη Γερμανία σε επίπεδο μισθών. Στην καταγγελία το Βέλγιο κάνει μάλιστα λόγο για «κοινωνικό dumping» στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

Η είδηση αποκαλύπτεται από το BBC που φέρνει στο φως της δημοσιότητας την επιστολή που έστειλε το Βέλγιο στην Κομισιόν, όπου γίνεται εκτενής αναφορά για την τακτική των «μίνι θέσεων απασχόλησης» που χρησιμοποιείται στη Γερμανία. Το Βέλγιο καταγγέλλει ότι ορισμένοι εργαζόμενοι αμείβονται μόλις 3 ή 4 ευρώ την ώρα στη Γερμανία για αυτές τις θέσεις απασχόλησης. Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση και στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, περίπου 7,5 εκατ. άνθρωποι εργάζονται με αυτές τις συνθήκες στη Γερμανία. Δηλαδή με μισθό έως 450 ευρώ το μήνα, χωρίς να πληρώνουν φόρους και χωρίς ασφαλιστικές εισφορές.

Στο Βέλγιο από την άλλη πλευρά, οι εργαζόμενοι αμείβονται τουλάχιστον 12-13 ευρώ την ώρα και καταβάλουν άπαντες ασφαλιστικές εισφορές.

«Το Βέλγιο ζητά από την Κομισιόν να σταματήσει αυτό τον άπιστο ανταγωνισμό μεταξύ χωρών» δήλωσε η εκπρόσωπος της βελγικής κυβέρνησης Els Bruggeman στο BBC και συμπλήρωσε: «Η Κομισιόν μπορεί να κάνει την Ευρώπη περισσότερο κοινωνική ένωση». Συμπλήρωσε ότι το θέμα έχει τεθεί και από εταιρίες της Γαλλίας και της Ολλανδίας.

Το BBC αναφέρει επίσης ότι πολλοί Πολωνοί, Βούλγαροι και Ρουμάνοι εργάτες έχουν βρει δουλειά στη Γερμανία, αφότου οι χώρες τους έγιναν μέλη της Ε.Ε. το 2004 και 2007 και απασχολούνται κυρίως σε αγροτικές εργασίες και στην τυποποίηση τροφίμων.

Τη βελγική προσφυγή πυροδότησαν παράπονα από βελγικές εταιρείες που υποστηρίζουν ότι απειλείται η ίδια η επιβίωση τους από τον γερμανικό ανταγωνισμό, ενώ προειδοποίησαν ότι αν δεν αλλάξει η κατάσταση θ’ αναγκαστούν να μετεγκατασταθούν στη Γερμανία. 
Την επιστολή προς την Κομισιόν υπογράφουν ο Βέλγος υπουργός Οικονομίας Γιόχαν Βάντε Λανότε και η υπουργός Εργασίας Μόνικα ντε Κόνινξ, ενώ την υποστήριξε ο Ολαφ Λις, υπουργός Οικονομίας του γερμανικού κρατιδίου της Κάτω Σαξωνίας.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]