Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συγκρίσεις που αποφεύγονται...

Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

Όταν κάποτε με ρωτούσαν για τον κομμουνισμό, πρότεινα να επισκεφθούν την Ανατολική Γερμανία – σε αυτούς δε που αμφισβητούν τη Δημοκρατία και την Ελευθερία στην Ελλάδα, λέω απλά να ζήσουν στη Γερμανία, για να κρίνουν μόνοι τους.

Σε όσους τώρα αμφισβητούν τη Δημοκρατία στην Ευρώπη, προτείνω να επισκεφθούν τις Η.Π.Α. – ακόμη καλύτερα, την Κίνα ή τη Σιγκαπούρη. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως η Δημοκρατία στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη δεν έχει πολλά κενά και ελαττώματα – το αντίθετο μάλιστα.

Τέλος, σε όσους αμφισβητούν το ευρώ, λέω πως είναι καλύτερα να ρωτήσουν την Αργεντινή ή την Τουρκία – ακόμη και μεγαλύτερες χώρες, όπως τη Βραζιλία.

Επίσης, να ενημερωθούν σε σχέση με το τι σημαίνει να είναι μία χώρα υπερχρεωμένη, έχοντας το δικό της νόμισμα, ή ποια ακριβώς πλεονεκτήματα έχει ένα παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα – χωρίς αυτό να αναιρεί βέβαια το ότι μας δημιουργεί ορισμένα προβλήματα, όχι όμως άλυτα.

Σε κάθε περίπτωση, η κατάρρευση του ευρώ θα ήταν σίγουρα ένα πολύ μεγάλο δώρο για τις Η.Π.Α. – αφού θα είχαν πλέον μονοπωλήσει το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, τυπώνοντας τεράστιες ποσότητες χρημάτων, χωρίς το φόβο της μεγάλης υποτίμησης του δολαρίου ή της χρεοκοπίας της χώρας τους.

Επιγραμματικά δε μία χώρα, η οποία πληρώνει με το δικό της νόμισμα στο εξωτερικό, δεν χρεοκοπεί ποτέ - αφού διαθέτει απεριόριστες ποσότητες συναλλάγματος.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]