Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν πάει Λευκό Οίκο στις 16 Μαΐου


Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε σύμφωνα με την Hurriyet πως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον στις 16 Μαΐου.

Η πρόθεση για μια πρωθυπουργική επίσκεψη στην Ουάσιγκτον ήταν στα σχέδια της κυβέρνησης μετά την επανεκλογή του Ομπάμα, αλλά οι διαφωνίες σε ορισμένα θέματα και η συνεχιζόμενη διένεξη της Τουρκίας με το Ισραήλ εμπόδιζαν τα σχέδια της Άγκυρας. Η επίσκεψη θα μπορούσε να είναι δυνατή μόνο μετά από τη συγνώμη που ζήτησε το Ισραήλ από την Τουρκία που έγινε αποδεκτή κατόπιν μεσολάβησης του Ομπάμα, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία. 

“Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον είχε καθοριστεί σε μια τηλεφωνική συνομιλία την ημέρα που το Ισραήλ ζήτησε συγνώμη από την Τουρκία”, δήλωσαν διπλωματικές πηγές. 

Ερντογάν και Ομπάμα είχαν τηλεφωνική συνομιλία στις 22 Μαρτίου, μετά από τη δήλωση συγγνώμης που διάβασε από τηλεφώνου ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η ημερήσια διάταξη της συνάντησης του Ερντογάν με τον Ομπάμα θα είναι πλήρως-φορτωμένη με θέματα που κυμαίνονται από την τρέχουσα ειρηνευτική μεσολάβηση της Τουρκίας στην αναταραχή στη Συρία, τις εξελίξεις στην Κύπρο έως τις φιλόδοξες ενεργειακές συμφωνίες της Άγκυρας με το βόρειο Ιράκ.

Επιπλέον, ένα από τα πιο σημαντικά θέματα θα είναι η τουρκο-ισραηλινή διαδικασία εξομάλυνσης. Σε μια επίδειξη της σημασίας που αποδίδεται σε αυτό, η Ουάσιγκτον συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τα μέτρα που έχουν ληφθεί και εκείνα που θα πρέπει να ληφθούν. Αυτή η διαδικασία παρακολούθησης συνοδεύεται από εκκλήσεις προς τις δύο πλευρές να μην σπάσει αυτό το θετικό κλίμα.

Πηγή: Free Pen 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]