Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιός χρειάζεται, τελικά, ψυχίατρο;

Tου Σάββα Καλεντερίδη

Αν βρεθεί μια ελληνική κυβέρνηση που σέβεται τον εαυτό της και τον ελληνικό λαό και επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, που είναι κυριαρχικό της δικαίωμα, τα λεγόμενα ελληνοτουρκικά προβλήματα θα εξαλειφθούν ως δια μαγείας. Αυτή είναι η λύση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων, και όχι οι ονειρώξεις τύπου διερευνητικών επαφών, που εξάπτουν τη φαντασία του Νταβούτογλου!
Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας έδωσε μακροσκελή συνέντευξη στον έγκριτο δημοσιογράφο Αθανάσιο Έλλις, της ''Καθημερινής''. Στη συνέντευξη, εκτός του ότι τονίζει ότι είναι φίλος αν όχι αδελφός με τον Έλληνα ομόλογό του, Δημήτριο Αβραμόπουλο, ο Νταβούτογλου λέει κάτι που μπορεί να το εξηγήσει μόνο ένας ψυχίατρος...

Εκτός κι αν οι διπλωμάτες μας που συμμετείχαν στους 54 γύρους των διερευνητικών επαφών του έδωσαν αυτό το δικαίωμα, οπότε ο ψυχίατρος είναι γι' αλλού!

Στην προσπάθειά του να βάλει το διεθνές δίκαιο σε δεύτερη μοίρα και καταστήσει την τουρκολογική βασικό εργαλείο στην "επίλυση" του ζητήματος της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, λέει λοιπόν ο Νταβούτογλου:

"Η Τουρκία έχει την πιο μακριά ακτογραμμή στη Μεσόγειο. Κανείς δεν μπορεί να περιμένει από την Τουρκία να παραμείνει περικυκλωμένη (land locked) από συγκεκριμένα μέτρα. Μπορεί να βρεθεί μια λύση όπου όλα αυτά τα νησιά, αλλά και τα συμφέροντα της Τουρκίας ως χώρας με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο, θα λαμβάνονται υπόψη. Δεν πρόκειται για αλληλοαναιρούμενες θέσεις. Μπορούμε να τα βρούμε μαζί και όλα αυτά να αποτελέσουν κοινό πλεονέκτημα. Ως υπουργός εξωτερικών, αλλά και παλαιότερα, έχω ασχοληθεί με πολλά διεθνή ζητήματα, και το είπα στον φίλο μου, θα έλεγα τον αδερφό μου, Δημήτρη (Αβραμόπουλο), ότι το 70% είναι βασικά θέμα ψυχολογίας, και η ουσία είναι το υπόλοιπο 30%. Εάν ξεπεραστεί το ψυχολογικό εμπόδιο, τότε όλα αυτά μπορούν να λυθούν ρεαλιστικά. Αλλά όταν υπάρχουν ψυχολογικά εμπόδια, δεν βρίσκονται λογικές και ρεαλιστικές λύσεις. Όταν οι δύο πλευρές αντιδρούν συναισθηματικά και παράλογα, τότε ακόμα και τα πιο μικρά ζητήματα μπορούν να αποτελέσουν αιτία πολέμου."

Η Ελλάδα βρίσκεται στη δέκατη θέση παγκοσμίως από πλευράς μήκους ακτογραμμής, και μόλις δύο θέσεις κάτω από τις ΗΠΑ, με μήκος ακτογραμμής 14.880 χλμ, ενώ η Τουρκία βρίσκεται στην 17η θέση, με 7.200 χλμ! Δηλαδή, η Ελλάδα διαθέτει υπερδιπλάσια ακτογραμμή από αυτήν της Τουρκίας!

Το ψέμα του Νταβούτογλου είναι ακόμα πιο αισχρό, αν ληφθεί υπ' όψιν ότι επαίρεται και λέει ότι η Τουρκία έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο από όλες της χώρες και άρα και από την Ελλάδα, της στιγμή που μεγάλο μέρος της τουρκικής ακτογραμμής βρίσκεται στη Θάλασσα του Μαρμαρά και στον Εύξεινο Πόντο, ενώ το σύνολο της ελληνικής ακτογραμμής βρίσκεται στη Μεσόγειο!

Χωρίς να θέλουμε να επικρίνουμε και να ανοίγουμε μέτωπα με κανέναν, τίθεται το ερώτημα: Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον κ. Νταβούτογλου να ψευδολογεί ασυστόλως και να περνάει τις θέσεις του στην ελληνική κοινή γνώμη, χωρίς να του απαντά με μια απλή επίδειξη του πίνακα που ακολουθεί και είναι αναρτημένος στο διαδίκτυο;

Εκτός κι αν κάποιοι έχουν ήδη αποδεχτεί στις διερευνητικές επαφές ότι τα νησιά δεν υπάρχουν και είναι μια οπτασία, άρα δεν έχουν ακτογραμμή.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]