Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αφιερωμένο στους νεοφιλελεύ​θερους της ΝΔ

Σήμερα είχε την τιμητική του ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Δυστυχώς το κόμμα του πλέον έχει ξεφύγει από τις αρχές που ο ίδιος είχε διατυπώσει και εφάρμοσε όπως: πίστη στην ιδέα του έθνους και στην ευρωπαϊκή ιδέα, πίστη στη μαχόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία που θα συνδυάζει την ελευθερία με την τάξη και την τάξη με την κοινωνική δικαιοσύνη, αταλάντευτη απόρριψη κάθε μορφής ολοκληρωτισμού, απόρριψη του μεσσιανισμού και διατήρηση της δυνατότητας να προσφεύγει το κόμμα «στις προσφορότερες κάθε φορά λύσεις, ακόμη και τις πιο ριζοσπαστικές, που υπαγορεύονται από τα συμφέροντα του έθνους».

Η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, εφαρμόζει
νεοφιλελεύθερες νόρμες του χειρίστου είδους. Αξίζει να υπενθυμίσουμε δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αφιερωμένα στους νεοφιλελεύθερους της ΝΔ:


«Συγκεκριμένα. η παράταξή μας πιστεύειστον δημιουργικό ζήλο του ατόμου, στον ελεύθερο συναγωνισμό, που εντείνει τις ικανότητες και πολλαπλασιάζει τον παραγωγικό μόχθο.
Όπως, όμως. η αναρχία καταργεί την αληθινή ελευθερία, έτσι και η ασυδοσία στον ελεύθερο ανταγωνισμό κλονίζει τις βάσεις όχι μόνο της οικονομικής, αλλά και της κοινωνικής ζωής μιας χώρας.
Γι αυτό η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η Πολιτεία οφείλει να παρεμβαίνη, για να εξισορροπή τις οικονομικές και κοινωνικές αντιθέσεις και να περιορίζη τις ανισότητες. Και πέραν αυτού, ν'αναπληρώνη την ιδιωτική πρωτοβουλία εκεί όπου λόγοι οικονομικοί και κοινωνικοί το επιβάλλουν»
[Κωνσταντίνος Καραμανλής, ομιλία στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, 2Απριλίου 1977]


«Αλλά την θέση των κομμάτων στην πολιτική ζωή μιας χώρας δεν την καθορίζουν οι αντίπαλοί τους. Την προσδιορίζουν οι αρχές τους, οι πράξεις τους και η σύνθεσή τους. »
[Κωνσταντίνος Καραμανλής, ομιλία στο πρώτο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας,5 Μαΐου 1979]


Akritas

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]