Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπορεί η αλλαγή του Συντάγματος να μας βγάλει από την κρίση;

Το θέμα μας λοιπόν είναι η σχέση μεταξύ οικονομικής κρίσης και αλλαγής στο Σύνταγμα της χώρας. Όσο και αν εκ πρώτης όψεως μοιάζουν άσχετα μεταξύ τους θέματα, εντούτοις είναι απόλυτα συνδεδεμένα. Η οικονομική κρίση είναι μια μαθηματική - λογιστική σχέση με χρέωση και πίστωση. Όταν κάποιος χάνει μέσα στην κρίση, την ίδια στιγμή...
κάποιος άλλος κερδίζει. Ποιος όμως είναι εκείνος που ρυθμίζει αυτή τη σχέση χρεοπίστωσης, δηλαδή την κατεύθυνση της ροής χρημάτων και περιουσιών; Αυτός που ελέγχει την εξουσία. Ποιος όμως ρυθμίζει τα του φορέα της εξουσίας και τον τρόπο άσκησής της; Μα φυσικά το Σύνταγμα. Επομένως το Σύνταγμα ρυθμίζει το ποιος είναι ο φορέας της εξουσίας καθώς και τον τρόπο που αυτή ασκείται.

Μετά από αυτό, το ερώτημα που πρέπει να απαντήσει ο κάθε πολίτης είναι αν έχει εμπιστοσύνη στους σημερινούς φορείς της εξουσίας και στον τρόπο που αυτή ασκείται, προκειμένου να εξέλθει ο λαός κερδισμένος από την κρίση. Αν έχει εμπιστοσύνη στο ίδιο καθεστώς που τον έφερε στην σημερινή κρίση να διαχειριστεί και την ίδια την κρίση, τότε καλά κάνει και κάθεται στον καναπέ του. Αν όμως έχει αμφιβολίες ή δυσπιστία στο υπάρχον διαπλεκόμενο ολιγαρχικό καθεστώς, θα πρέπει να σηκωθεί από τον καναπέ του και να απαιτήσει εδώ και τώρα αλλαγές.

Η αλλαγή στο Σύνταγμα πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατόν για έναν βασικό λόγο, αλλά και για κάποιες παράπλευρες ωφέλειες:

ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ
Το Σύνταγμα θα αλλάξει (τουλάχιστον αυτό πρέπει να γίνει) τον κεντρικό φορέα της εξουσίας. Έτσι η εξουσία θα περάσει από τα χέρια μιας δικτατορικής ελίτ, στα χέρια του λαού. Όποιος θα είναι από εδώ και πέρα ο φορέας της πολιτικής εξουσίας ή θα ελέγχει αποτελεσματικά το φορέα αυτόν θα ελέγξει τις εξελίξεις της κρίσης και θα είναι ο κερδισμένος από την κρίση, ο άλλος θα είναι ο μεγάλος χαμένος. Θα κερδίσει λοιπόν η ίδια υπεύθυνη ελίτ ή οι πολίτες;

ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΩΦΕΛΕΙΕΣ
Η ριζική αλλαγή στο Σύνταγμα (και όχι η απλή αναθεώρησή του) στην πράξη είναι de facto «επανάσταση» και δημιουργεί πρωτογενές συνταγματικό δίκαιο μη δεσμευόμενο από το παλιό. Στην ουσία δηλαδή  επανιδρύει το κράτος. Αυτό θα έχει ως παράπλευρες τις πιο κάτω συνέπειες-ωφέλειες, από τις οποίες μπορεί ο λαός να επωφεληθεί.

1)      Ανοίγει ο νομικός δρόμος να τιμωρηθούν αναδρομικά οι υπαίτιοι πολιτικοί που σήμερα καλύπτονται από το άρθρο 86 του Συντάγματος.
2)     Ανοίγει ο δρόμος να ελεγχθούν  όλα τα απεχθή χρέη που δημιούργησε το προηγούμενο καθεστώς, το οποίο τώρα αρνείται να ελέγξει.
3)     Δημιουργούνται διεθνώς οι συνθήκες να ακυρωθούν τα κάθε είδους επαχθή μνημόνια και δανειακές συμβάσεις και να γίνει συζήτηση από την αρχή.

Κάθε μέρα καθυστέρησης αλλαγής του Συντάγματος αποβαίνει σε βάρος του λαού, σε βάρος όλων μας. Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε και να μας ξεσηκώσει όλους από τον καναπέ, αν θέλουμε να σωθούμε και δεν έχουμε αποφασίσει να αυτοκτονήσουμε ομαδικά.

Μέσα στο διαδίκτυο κάποιοι σχολιαστές, μισθοδοτούμενοι βαστάζοι του συστήματος, συστήνουν να μην αλλάξει τίποτα αλλά ότι πρέπει πρώτα να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι (ποιοι άραγε;) με το ισχύον καθεστώς και μετά να αλλάξει το Σύνταγμα. Κοντά σε αυτούς τους μισθοδοτούμενους σχολιαστές παρασύρονται και άλλοι πολίτες που πιστεύουν αυτές τις ανοησίες χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι έτσι παρέχουν στήριξη στο σύστημα μέχρι το πλήρες ξεπούλημα της χώρας.   


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Σωστά αυτά που γράφονται. Δεν πρέπει όμως να λησμονάμε ότι, αν ξεσηκωθούμε από τους καναπέδες - ξεσηκωμένοι είμαστε - θα βρούν την ευκαιρία οι "μισθοδοτούμενοι βαστάζοι του συστήματος" να ανακατευτούν κι αυτοί μαζί μας.

    Οπότε μέσα σε μας θα υπάρχουν και οι "μαϊμού-ξεσηκωμένοι", οπότε θα περιμένουμε έναν άλλο εθνάρχη τύπου Καραμανλής. Εκείνος επέστρεψε εκ Παρισίων και έθεσε τα θεμέλια του σημερινού ξεχαρβαλώματος. Ο νέος δεν ξέρουμε από πού θα μας έρθει, αν και είναι πιθανό να γνωρίζουμε.

    Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα αν τον δοκιμάσουμε, εφόσον μας αποδείξει έμπρακτα ότι ασκεί θεσμικό ρόλο. Ότι στο πρόσωπό του έμπρακτα φανερώνεται αυτό που λέμε Θεσμός. Όσοι δοκιμάστηκαν τα τελευταία σαράντα χρόνια κονιορτοποίησαν κάθε έννοια αυτής της λέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι παράπλευρες ωφέλειες που αναφέρεις, δεν υφίστανται. Δεν υπάρχει αναδρομική ισχύς σε ευνομούμενη κοινωνία. Όσο για τα επαχθή χρέη και τα μνημόνια είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ και με το παρόν Σύνταγμα, άσχετα αν τα νομιμοποιούν οι διορισμένοι "υπηρέτες της Δικαιοσύνης(;)". Αν δεν απομακρυνθούν οι υπαίτιοι και δεν ξεκαθαρίσει η κόπρος του Αυγείου πριν την κατάρτιση νέου Συντάγματος, θα καταλήξουμε να έχουμε την πρώτη Συνταγματική Δικτατορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλήθεια χρειάζεται αλλαγή του Συντάγματος για να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι; Για να καταργηθούν τα μνημόνια; Για να κηρυχθούν τα χρέη ως απεχθή; Αν μη τι άλλο στην Ελλάδα μόνο νόμους παράγουμε! Πολιτική βούληση χρειάζεται και κότσια! Και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επίσης επαναλαμβάνει κάθε τρεις και λίγο ότι επειγόντως χρειάζεται ριζική αλλαγή του Συντάγματος. Στο εξής θα δούμε πολλούς "μισθοδοτούμενους βαστάζους του συστήματος" να σχίζουν τα ιμάτιά τους γι΄αυτή την περίφημη αλλαγή. Ξέρετε γιατί; 1. Γιατί το παρόν Σύνταγμα, έστω και ελλειπές, τους είναι εμπόδιο στην πλήρη ισοπέδωσή μας (διατάξεις για δωρεάν παιδεία και υγεία, για δικαίωμα εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης, διατάξεις για δημόσιο τομέα και δημόσια περιουσία, για δικαστική και βουλευτική ανεξαρτησία). 2. Γιατί στην πραγματικότητα σκοπεύουν να γλιτώσουν την τιμωρία, να δέσουν τον κόσμο όσο είναι καιρός, να μοιράσουν τα πετρέλαια χωρίς προσωπικό τους κόστος, να αλλάξουν το εκλογικό σώμα, και βέβαια να αλλάξουν όλες τις διατάξεις του Συντάγματος που τονίζουν την ελληνικότητα της χώρας (θρήσκευμα, ιθαγένεια, εκκλησία, Αγιο Ορος κλπ). Το θέμα δεν είναι να γίνουν αλλαγές του Συντάγματος, αλλά ποια κατέθυνση θα έχουν οι αλλαγές αυτές, ώστε να μην αποδειχτούν η ταφόπλακά μας. Οι προηγούμενες αλλαγές του Συντάγματος επί Σιμήτη που εκπόνησε ο Βενιζέλος ξέρετε τι έφεραν; Αειφόρο - πράσινη ανάπτυξη μαζί με πράσινα άλογα, ανεξάρτητες - διαπλεκόμενες αρχές, επιδοτούμενες ΜΚΟ, δημόσια έργα .... Με το Σύνταγμα δεν παίζουν, επί Οθωνα πέθαναν γι΄αυτό ήρωες του 21, δεν θα το καταργήσετε, δεν θα το αλλάξετε στην κατεύθυνση που επιθυμείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Σύνταγμα στράβωσε για τα καλά όχι μόνο από τους εγχώριους πολιτικούς, αλλά κυρίως από αυτούς τους πανίσχυρους διεθνείς εγκληματίες που τους διέταξαν να το στραβώσουν. Εσείς τι λέτε τώρα; Θα επιτρέψει αυτή η παγκόσμια μαφία να το ισιώσουμε το Σύνταγμα; Έτσι που ήρθαν τα πράγματα, είναι καλύτερα να θέτουμε άλλο ερώτημα: "Πώς θα γίνει να πάρουμε ξανά τον έλεγχο της πατρίδας μας";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ειναι και οποιοι ακολουθουν τους εγχωριους "πολιτικους" ειναι ηδη στα μνηματα τους αυτοι και τα παιδια τους .
      Το Συνταγμα θα αλλαξη , αλλα οταν δεν θα υπαρχουν ελευθεροι αναμεσα μας οι εφιαλτες .
      Μπλεξαμε πολυ ασχημα και η λευτερια δεν θαρθει αναιμακτα .

      "Πως θα γινει να παρουμε ξανα τον ελεγχο της Πατριδας μας;"
      Αυτο πρεπει ναναι συνεχεια στο μυαλο μας .
      Αλλα δεν ειναι διοτι ο χειρωτερος σκλαβος ειναι ο σκλαβος που δεν το ξερει
      Και οι Ελληνες ειναι σε καταστολη και δεν ξερουν ποιος τους ριχνει τα χαστουκια .
      Διοτι δεν κλεινουν τα διαβολοκουτια .

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]