Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκηνικό πολέμου στην Ιερισσό

  • Δεν μπήκαν μόνο σε σχολείο, αλλά και σε ιατρείο
  • Έκκληση βουλευτών για άμεση αποχώρηση των ΜΑΤ
  • Αστυνομία: "Έχουμε γενετικό υλικό. Οι έρευνές μας είναι στο τελευταίο στάδιο"
Οι κάτοικοι της Ιερισσού εμπόδισαν τις κλούβες των ΜΑΤ να εισέλθουν στο χωριό και καταγγέλουν ότι έπεσαν χημικά δίπλα στο σχολείο και το ιατρείο. Η αστυνομία από την πλευρά της το διαψεύδει κατηγορηματικά 


Τεταμένα είναι τα πνεύματα από το πρωί στην Ιερισσό στη Χαλκιδική, με τους κατοίκους της περιοχής να προσπαθούν να εμποδίσουν τις κλούβες των ΜΑΤ να εισέλθουν στο χωριό και τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών.

Οι κάτοικοι έκλεισαν τον δρόμο στη διασταύρωση για Ξηροποτάμι και έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο των ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις ζήτησαν από τους κατοίκους να ανοίξουν τον δρόμο, κάτι που αρνήθηκαν να κάνουν και στη συνέχεια οι άντρες των ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήση χημικών.

Οι κάτοικοι καταγγέλουν ότι έπεσαν χημικά δίπλα στο σχολείο και το ιατρείο, ωστόσο η αστυνομία από την πλευρά της το διαψεύδει κατηγορηματικά. Όπως είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας χρήση χημικών έγινε μόνο στην είσοδο του χωριού και όχι στον προαύλιο του σχολείου. 

Σύμφωνα, πάντως, με όσα κατήγγειλε στο Σκάι ο πρώην δήμαρχος Σταγείρων Μιχάλης Βλαχόπουλος, παρουσιάστηκαν αναπνευστικά προβλήματα σε παιδιά του σχολείου, ενώ ένας μαθητής τραυματίστηκε από κάλυκα ασφυξιογόνου.

Άντρες της αστυνομίας μετέβησαν στην περιοχή προκειμένου να πραγματοποιήσουν έρευνες στα σπίτια του χωριού. Πληροφορίες θέλουν να έχουν γίνει νέες προσαγωγές κατοίκων της περιοχής για την επίθεση που σημειώθηκε το προηγούμενο διάστημα στις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός. Συγκεκριμένα, πρόκειται για πέντε κατοίκους από την Ιερισσό και Μεγάλη Παναγία. 

Σύμφωνα με το newsit.gr οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης στα μεταλλεία χρυσού, βρίσκονται σε τελικό στάδιο. Από τις άρσεις απορρήτων των επικοινωνιών και το γενετικό υλικό που έχει συλλεχθεί από τον χώρο της επίθεσης φαίνεται πως έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον επτά άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για κατοίκους της περιοχής.

Απόσυρση των ΜΑΤ από την Ιερισσό ζητούν ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

Να αποσυρθούν τα ΜΑΤ από την Ιερισσό της Χαλκιδικής ζήτησαν, πριν από λίγο, στη Βουλή οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

«Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν μπει στην πόλη της Ιερισσού και τρομοκρατούν τους πολίτες. Η τοπική κοινωνία αντιδρά στην εγκατάσταση της Μονάδας Χρυσού στην περιοχή. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τις δυνάμεις των ΜΑΤ» είπε ο βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστόλου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ιωάννης Δριβελέγκας κατήγγειλε ότι «αυτή τη στιγμή, οι δυνάμεις των ΜΑΤ περιπολούν στην πόλη και με αυταρχικές μεθόδους τρομοκρατούν τους πολίτες, έχοντας μάλιστα ρίξει και χημικά στα σχολεία». Αυτές οι συμπεριφορές δεν ταιριάζουν αυτή την εποχή, υπογράμμισε.

Φοβάμαι για τα χειρότερα, είπε ο κ. Δριβελέγκας και κάλεσε τους αρμόδιους υπουργούς να αναλάβουν πρωτοβουλία, ώστε «να μην ριχθεί άλλο λάδι στη φωτιά και να καταλαγιάσουν τα πράγματα». 

Η έκθεση της Αστυνομίας




Πηγή: Βόρεια

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δεν αμφιβάλλω για την αποτελεσματικότητα της Αστυνομίας, αναρωτιέμαι μόνο ΓΙΑΤΙ η Ελληνική Αστυνομία υπερασπίζεται με τέτοια αποφασιστικότητα τα συμφέροντα ξένων εναντίον Ελλήνων. ΓΙΑΤΙ επαναλαμβάνει τις ίδιες τακτικές με την Κερατέα. Είναι τελικά Μπομπολική Αστυνομία και θέλει να εκδικηθεί τους Έλληνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]