Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπαλάκι του πινγκ-πονγκ η ΕΥΠ μεταξύ Δένδια και Ρουπακιώτη!

Είναι ευθυνόφοβοι, αλλά θέλουν και να μας κυβερνούν

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτης, είναι γνωστός όχι για την μηδενική - ανύπαρκτη πολιτική του διαδρομή, αλλά για την δήλωσή του πως οι υπουργοί στην Ελλάδα υπογράφουν νόμους που τους στέλνουν οι Βρυξέλλες... Μάλιστα, κι ενώ έχουν περάσει περίπου 4 μήνες από αυτή την δήλωση του υπουργού κ. Ρουπακιώτη περί υποτελούς κυβέρνησης της χώρας, η κυβέρνηση Σαμαρά συνεχίζει να τον διατηρεί στην θέση του υπουργού, επιβραβεύοντας -προφανώς- τις τηλεοπτικές αυτές δηλώσεις του εμφανιζόμενου ως υπουργού Δικαιοσύνης...

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας, είχε γίνει γνωστός επί κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή ως ο υπουργός Δικαιοσύνης που τον διακατείχε η εμμονή του να "κλείσουν" τα ιστολόγια. Επί κυβερνήσεως Σαμαρά έχει μεταπηδήσει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είναι ο υπουργός που έχει αγοράσει ειδικά τεθωρακισμένα οχήματα (από το Ισραήλ) για την αστυνόμευση αστικών περιοχών και -πιθανότατα- ο υπουργός που έχει υπογράψει συμφωνία - συμβόλαιο με την Blackwater (την γνωστή εταιρεία ενοικιάσεως επαγγελματιών στρατιωτών δολοφόνων Academi).

Και οι δύο υπουργοί, τόσο ο κ. Ρουπακιώτης όσο και ο κ. Δένδιας είναι γνωστοί και ως πολύ σοβαροί και υπεύθυνοι άνθρωποι. Η σοβαρότητά τους όμως ίσχυε μάλλον μέχρι χθες, αφού την θέση της σοβαρότητα κατέλαβε με πανηγυρισμούς η ανευθυνότητα και η εν γένει φοβικότητα ανάληψης των πολιτικών - υπουργικών ευθυνών που τους αναλογούν.

Ας διαβάσουμε τι έγραψε τι πολύ καλό Defence Point
Δεν αντέχει καν σχολιασμού η είδηση που προέκυψε πριν από μερικές ώρες από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Τη στιγμή που η χώρα περνάει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της Ιστορίας της κι ενώ οι δυνητικές απειλές για την ασφάλειά της πολλαπλασιάζονται, αφήνουν έναν από τους πιο κρίσιμες για την ελληνική εθνική ασφάλεια τομείς, αυτόν των μυστικών υπηρεσιών, στην τύχη του!
 
Πως αλλιώς να ερμηνεύσει άραγε κανείς το ότι η ΕΥΠ, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, ναι, αυτή που γνώριζε σχεδόν τα πάντα στην κρίση των Ιμίων και κανείς δεν της έδινε σημασία, κατάντησε μπαλάκι του πινγκ-πονγκ ανάμεσα σε δυο υπουργούς της κυβέρνησης, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη και τον υπουργό προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια! 
Γιατί το λέμε αυτό όμως; Διότι, πολύ απλά, οι φίλοι μας πιθανότατα θα ενθυμούνται την ερώτηση που είχε καταθέσει στο Κοινοβούλιο η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ.) Σταυρούλα Ξουλίδου, στην οποία προέβαινε σε πρωτοφανείς ισχυρισμούς-ερωτήσεις, οι οποίοι εάν διατυπώνονταν σε κάποια χώρα που παίρνει στα σοβαρά τα θέματα εθνικής ασφάλειας, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα είχε γυρίσει ο κόσμος ανάποδα… Όχι όμως και στην Ελλάδα. Εμείς, όταν είδαμε ότι η καθυστέρηση στην απάντηση, παρά τον σάλο που είχε προκληθεί αφού το θέμα ήταν σοβαρό, μετά από μακρά αναμονή μπας και δοθεί λύση, δημοσιεύσαμε θέμα με τίτλο «Το ‘βαθύ λαρύγγι’… made in Greece και η πολύπαθη ΕΥΠ».
Η ερώτηση ενέπλεκε ξεκάθαρα την ΕΥΠ σε διαρροές προς στελέχη της αμερικανικής πρεσβείας, με αφορμή τις αποκαλύψεις των σημάτων που στέλνονταν στο State Department με αναλύσεις και εκτιμήσεις της κατάστασης, όπου περιέχονταν και πληροφορίες για τις πηγές που χρησιμοποιούσαν οι Αμερικανοί διπλωμάτες, εντός κι εκτός εισαγωγικών (υπάρχουν και οι ‘official cover agents’, οι πράκτορες δηλαδή – κυρίως της CIA, αλλά όχι μόνο – οι οποίοι εμφανίζονται ως διπλωμάτες και προστατεύονται από ασυλία).
Την απάντηση στην ερώτηση έσπευσε να δώσει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Με το γνωστό ευγενέστατο ύφος του, ο υπουργός δήλωσε αναρμοδιότητα και παρέπεμψε στον συνάδελφό του Νίκο Δένδια από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Δημοσιοποιήθηκε όμως τώρα και η απάντηση του ΠΡΟΠΟ… Τι νομίζετε ότι είπε; Λοιπόν, δήλωσε και αυτός αναρμοδιότητα και το καλύτερο… παρέπεμψε στο υπουργείο Δικαιοσύνης! Το θέλουμε πιο απλά; Κατηγορείται η πιο ευαίσθητη υπηρεσία για την ασφάλεια του κράτους με τα προαναφερθέντα και οι ερωτώμενοι υπουργοί δηλώνουν αναρμόδιοι.
Δεν έχουμε καμία αντίρρηση να μη μάθουμε ποτέ τίποτα, αρκεί να μας πούνε μόνο ποιος τέλος πάντων είναι υπεύθυνος για την υπηρεσία! Και φυσικά να πληροφορηθούμε ότι η χώρα φρόντισε αρμοδίως να «στεγανοποιήσει» το σύστημα, όσο είναι δυνατόν. Για το ρεζιλίκι να καρφωνόμαστε μεταξύ μας στις πρεσβείες, ας μην το θέσουμε καθόλου. Εμείς τουλάχιστον ντρεπόμαστε. Αν για παράδειγμα, ο Έλληνας πρεσβευτής στη Βρετανία αναλάβει καθήκοντα, πόσο λογικό είναι να τον επισκεφτεί ο επικεφαλής της MI6 και να ανοίξει κουβέντα, λέγοντάς του σε ποιες διευθύνσεις χωλαίνει η υπηρεσία του; Διότι και τέτοια φαινόμενα υπήρξαν, σύμφωνα πάντα με τα Wikileaks…
Η υπόθεση προσφέρεται για πολύ χιουμοριστικό σχολιασμό, όμως θα το αποφύγουμε συνειδητά, για έναν και μόνο λόγο. Στην αρχή του άρθρου δεν αναφερθήκαμε τυχαία στα Ίμια. Ένα από τα χαρακτηριστικά της διαχείρισης αυτής της κρίσης από την πλευρά του ελληνικού κράτους, έτσι όπως προέκυψε από την έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες του τομέα των διεθνών σχέσεων και δημοσιογράφοι, είναι η ΑΠΕΧΘΕΙΑ για την υπηρεσία από την πλευρά του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη. Μια στάση που υπαγορευόταν ξεκάθαρα από στερεοτυπικές πεποιθήσεις που διατηρούσε από τα νεανικά του χρόνια, με αποτέλεσμα όταν ακούει για μυστικές υπηρεσίες… να βγάζει καντήλες. Προσθέστε και λίγο από το ότι θεωρούσε τον τότε διοικητή, ναύαρχο Λεωνίδα Βασιλικόπουλο, ως εσωκομματικό του αντίπαλο και έχετε την απάντηση.
Τους πολιτικούς – φορείς γελοίων και ξεπερασμένων στερεοτύπων τους πλήρωσε ακριβά η χώρα στην κρίση των Ιμίων. Πόσο απογοητευτικό μπορεί να είναι όταν διαπιστώνεται σήμερα παρόμοια συμπεριφορά από υπουργούς της κυβέρνησης; Και μάλιστα από δυο που θεωρούνται και από αυτούς που έχουν σταθεί αξιοπρεπώς και αν μη τι άλλο έχουν καταβάλλει κάποιες προσπάθειες, ασχέτως της κριτικής που έχουμε ασκήσει κατά καιρούς. Είναι κυριολεκτικά ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ αυτό που συμβαίνει.
Περιοριζόμαστε σε αυτά. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την υπόθεση και δεν θα σταματήσουμε να φωνάζουμε ότι επιτέλους, κάτι πρέπει να γίνει με την ΕΥΠ. Δεν είναι δυνατόν ούτε να συμβαίνουν… όσα συμβαίνουν (μην περιμένετε να επεκταθούμε σε λεπτομέρειες, προφανώς), ούτε να συνεχίσει ο πολιτικός κόσμος να την αντιμετωπίζει με αυτό τον τρόπο.
Η λογική λέει ότι στην υπόθεση οφείλει να παρέμβει προσωπικά ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Αν μη τι άλλο, έχει τη φήμη ανθρώπου που αντιλαμβάνεται τα θέματα εθνικής ασφάλειας. Ασχέτως εάν κάποια από τα «κριτήρια» στις κρίσεις των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων και τα πληροφορηθήκαμε και μας «έβγαλαν από τα ρούχα μας». Ας είναι… σε αυτό θα επανέλθουμε σύντομα.
Τυχαία έβαλε ο πρωθυπουργός στη θέση του διοικητή άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του; Τον οποίο, ασχέτως των όποιων ενστάσεων που διατυπώσαμε τότε, προφανώς και σεβόμαστε απόλυτα ως φορέα του συγκεκριμένου αξιώματος και ευχόμαστε ολόψυχα να αποδειχθεί ο πιο πετυχημένος στο έργο του, καθώς αυτό θα ωφελήσει την Ελλάδα. Κατά συνέπεια, επιβάλλεται η άμεση παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά να διατάξει τους υπουργούς του να δώσουν τις απαντήσεις που πρέπει κι εάν τίθεται ζήτημα εθνικού απορρήτου, πάλι υπάρχουν τρόποι χειρισμού του ζητήματος.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ – Οι απαντήσεις Ρουπακιώτη και Δένδια




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

  1. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΓΩ ΚΩΝ/ΝΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΥΠ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΕΤΗΡΑ ΓΑΠ ΚΑΙ Η ΝΤΙΝΤΙΔΟΧΑΣΙΚΛΟΠΑΡΕΑ ΤΟΥ... ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ (ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ, ΦΩΤΙΕΣ, ΣΧΕΔΙΟ "ΠΥΘΙΑ" ΚΛΠ); ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ... ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α ρε άτιμα WIKILEAKS τι τους κάνατε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί κανείς τους δεν μας δίνει μια σαφή απάντηση, έγινε ή δεν έγινε τελικά κάποια έρευνα στο Μέγαρο της Κατεχάκη για να βρούνε ποιοί πασόκοι υπάλληλοι ήταν τα "βαθειά λαρύγγια" της αμερικάνικης πρεσβείας όπως είχε αποκαλύψει ο εξοχώτατος πρέσβης κος Ράις; Πότε θα μάθουμε αν ο ελληνικός Λαός πρέπει να πληρώνει από το υστέρημά του και τους ρουφιανοχαφιέδες των αμερικάνων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κωνσταντίνε μήπως έμαθες αν τώρα που πήγε ο Μπίκας ως Πρέσβυς μας στο Λονδίνο τον επισκέφθηκαν οι Αρχηγοί των Μυστικών Υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου (ΜΙ5 & ΜΙ6) για να του αναφέρουν λεπτομερώς για το τι κάνουν οι Υπηρεσίες τους και το ποιά τμήματά τους έχουν προβλήματα κλπ λεπτομέρειες για τη δράση τους όπως έκανε αυτός όταν ήταν Διοικητής της ΕΥΠ και πήγε και έδωσε πλήρη αναφορά στον αμερικάνο Πρέσβυ, κ. Σπέρκχαρντ στην αμερικάνικη Πρεσβεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι ο Διοικητής της ΕΥΠ καθόλα αρμόδιος ΛΑΜΠΕΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ!
    Μα ποιος αλήθεια θα ασχοληθεί με την ΕΥΠ στα σοβαρά όπου όλοι οι εργαζόμενοι είναι "βίσματα" ανώτατων αξιωματούχων του Κράτους!!!

    Εδώ σε ποιο σοβαρές ιστορίες και δεν διαχωρίζουν τους Αθώους από τους πραγματικά ένοχους, συνεχίζουν να φοβούνται να αντιστρέψουν πρόσκαιρες κακές καταστάσεις.

    Άδικα περιμένετε να γίνει κάτι, η αξιότιμη βουλευτής στον πρώτο διαγωνισμό θα τρέξει να "βάλει" τους δικούς της 5-10 τεμπέληδες ώστε να απαξιωθεί κι άλλο η υπηρεσία!!!

    ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο στην κα Ξουλίδου και στους Ανεξάρτητους Έλληνες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ… ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΕΙΛΗ ΟΤΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΩΘΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ; ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Υπουργέ καμμιά αντίρρηση για τις προθέσεις τις δικές σας και της σημερινής Διοίκησης της Υπηρεσίας αλλά δεν μας δώσατε μια πειστική απάντηση για το θέμα. Είχαμε ή δεν είχαμε τελικά διαρροή όπως κυνικά και βλακωδώς ομολόγησε ο εξοχώτατος κύριος Πρέσβυς και αν ναι από ποιόν ή ποιούς; Αυτό περιμένουμε να ακούσουμε από εσάς και όχι ευχολόγια για τη λειτουργία της ΕΥΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ . ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ. ΟΝΤΩΣ ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ ΕΓΙΝΕ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΕΛΠΙΖΑΜΕ, ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ.ΟΜΩΣ ΑΝΤ ΑΥΤΟΥ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΥΤΗ ΧΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]