Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Toυρκογερμανός πολιτικός ζητεί συμπερίληψη του Κυπριακού στο Μνημόνιο



Επικρατεί η άποψη ότι ο νέος πρόεδρος της Κύπρου δεν θα φέρει αντίρρηση στις ευρωπαϊκές και τουρκικές αξιώσεις, καθώς ήταν υπέρμαχος του σχεδίου Ανάν

Γράφει ο Μακεδών

Ο τουρκικής καταγωγής συμπρόεδρος των Γερμανών Πρασίνων Τζεμ Έζντεμιρ, σε συνέντευξή του στο Reuters ζητεί να συμπεριληφθεί το ζήτημα της επανένωσης της Κύπρου στη διαπραγμάτευση για την οικονομική διάσωση του νησιού.

Πιστεύει ότι ο νέος πρόεδρος της Κύπρου, κ. Νίκος Αναστασιάδης, είναι πολιτικός «με τον οποίο μπορούμε να διαπραγματευτούμε καλά». Αυτό προφανώς ερμηνεύεται ότι ο κ. Αναστασιάδης ως υπέρμαχος του Σχεδίου Ανάν δεν θα φέρει αντίρρηση στις ευρωπαϊκές και τουρκικές αξιώσεις.

«Στη συζήτηση για την οικονομική βοήθεια προς την Κύπρο, το ερώτημα για την επανένωση του νησιού δεν παίζει, δυστυχώς, κανένα ρόλο», δηλώνει ο συμπρόεδρος των Πρασίνων. «Το θέμα της επανένωσης έχει θέση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μαζί με το ζήτημα του περιορισμού του τραπεζικού τομέα, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και του «dumping» φόρων», υποστηρίζει.

Αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης ήταν αρνητικός, επειδή με αυτόν τρόπο θα προστίθετο στις συζητήσεις ένα πολιτικό στοιχείο, το οποίο είναι δύσκολο να αξιολογηθεί.

Πάντως, δεν είναι σαφές εάν η τοποθέτηση του κ. Τζεμ Έζντεμιρ αποτελεί προσωπική του άποψη ή επίσημη θέση των Πρασίνων.


Πηγή: Βόρεια

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Καλέ! Για δέστε ένα παιδί! Φτυστός ο Τσίπρας σε γερμανική βερζιόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]