Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Ο Διώτης δεν με ρώτησε πώς γίνεται η καταστροφή του USB»



«Ουδέποτε κατέστρεψα το USB που μου έδωσε ο κ. Διώτης για αντιγραφή. Ούτε μου ζήτησε κάτι τέτοιο και δεν θυμάμαι αν με ρώτησε πώς γίνεται η διαγραφή» ξεκαθάρισε η κυρία Γαλάτεια Μανέ, δικηγόρος και ειδική συνεργάτιδά του πρώην προϊσταμένου του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Με το υπόμνημά της, η πρώην συνεργάτιδα του κ. Διώτη ανέτρεψε όσα είχε υποστηρίξει στο συμπληρωματικό υπόμνημά του ο προϊστάμενός της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Μανέ στο υπόμνημά της αναφέρει ότι αγόρασε ένα νέο USB, μετά από σχετική εντολή του κ. Διώτη. 

«Πήγα στο γραφείο του και αντέγραψα σε ένα φορητό υπολογιστή (laptop) το περιεχόμενο του αρχικού USB. Στη συνέχεια το αρχείο το αντέγραψα στο νέο στικάκι» προσθέτει.

Επιπλέον, η κυρία Μανέ, συνοδεία των οικονομικών εισαγγελέων, μετέβησαν πριν από λίγες ημέρες στο γραφείο που στεγαζόταν ο κ. Διώτης, εντόπισαν το laptop και έναν ακόμα σταθερό ηλεκτρονικό υπολογιστή, οι οποίοι και κατασχέθηκαν, προκειμένου να ερευνηθούν από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Διώτης στο συμπληρωματικό του υπόμνημα έλεγε μεταξύ άλλων ότι, επειδή οι γνώσεις του για την τεχνολογία δεν είναι καλές,  

...«κάλεσα τη δικηγόρο κυρία Γαλάτεια Μανέ, η οποία μόλις είχε διοριστεί ως ειδική συνεργάτης μου, να με βοηθήσει στη μεταγραφή του περιεχομένου του USB σε ένα άλλο, ώστε να επισκοπήσω το περιεχόμενό του σε στικάκι - αντίγραφο. Για το λόγο αυτό την παρακάλεσα να πάει η ίδια και να αγοράσει ένα, στη συνέχεια δε να αντιγράψει το πρώτο στικάκι στο καινούριο, όπως και έπραξε».

Και συμπλήρωνε:  

«Μετά την ολοκλήρωση της επισκόπησης αυτής, τοποθέτησα σε φάκελο το ένα USB, ζήτησα δε -πάλι από τη συνεργάτιδά μου, κυρία Μανέ- να με ενημερώσει για το πώς γίνεται η παντελής διαγράφη του περιεχομένου του άλλου USB, στην οποία προέβην αμέσως, διότι δεν ήθελα, πριν αποφασίσει ο υπουργός πως έπρεπε να χειριστώ το ζήτημα, να υπάρχει αντίγραφο στην κατοχή οποιουδήποτε».

Εκτός όμως του υπομνήματος της κυρίας Μανέ, φαίνεται πως υπάρχει και νέα συμπληρωματική κατάθεση του κ. Διώτη, ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει για την περίφημη σύσκεψη με τους κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Ευ. Βενιζέλο στις 8.7.2011.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην εισαγγελέας ρωτήθηκε εάν σε εκείνο το ραντεβού παρέδωσε το USB στον κ. Βενιζέλο. Ο κ. Διώτης φέρεται να απάντησε πως...

«Δεν θυμάμαι. Μπορεί να ήταν τότε. Θεωρώ όμως το πιο πιθανό να το έδωσα στις ημερομηνίες που ήδη έχω αναφέρει στις αρχικές μου καταθέσεις, δηλαδή τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου 2011. Δεν θυμάμαι καλά γιατί το ραντεβού ήταν απερίσκεπτο και απρογραμμάτιστο»

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη της ΔΕΕ, στις 8.7.2011, ο κ. Διώτης φέρεται να πραγματοποίησε την παραπάνω αντιγραφή στα δύο USB.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]