Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Le Monde: Στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις αλλάζουν, μα η λιτότητα παραμένει…

Ένα διαδραστικό αφιέρωμα στα σχέδια λιτότητας για την Ελλάδα που διαδέχονται το ένα μετά το άλλο, παρουσιάζει σήμερα η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Οπως επισημαίνεται στο άρθρο, «παρά τις δυο αλλαγές κυβερνήσεων, η Ελλάδα συνεχίζει τα σχέδια λιτότητας και τα διεθνή σχέδια διάσωσης από τον φθινόπωρο του 2009».

Ανεβαίνοντας στην εξουσία, ο νέος σοσιαλιστής πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συνειδητοποιεί το εύρος του ελλείμματος που συσσωρεύτηκε από την δεξιά. 
Ενώ η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας υποβαθμίζεται από τους οίκους αξιολόγησης, εγκαταλείπει το σχέδιο ανάκαμψης 2,5 δις. ευρώ και παρουσιάζει πακέτο λιτότητας που θα μείωνε το ελληνικό έλλειμμα από το 12,7% στο 3% του ΑΠΕ πριν το 2013 με αύξηση της φορολογίας, πάγωμα των προσλήψεων και των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων. «Πρέπει να πάρουμε σε τρείς μήνες αποφάσεις που δεν ελήφθησαν επί 10 χρόνια» υποστήριξε ο Παπανδρέου.

3 Μαρτίου 2010 - Πρώτο πλάνο λιτότητας: 4,8 δισ. ευρώ- Υπό την πίεση των αγορών και των ευρωπαίων εταίρων, η ελληνική κυβέρνηση παρουσιάζει ένα νέο κύμα μέτρων λιτότητας.
2 Μαΐου 2010 - Δεύτερο πλάνο λιτότητας : 30 δισ. ευρώ
9 Ιουνίου 2011 - Τρίτο πλάνο λιτότητας: 28,4 δισ. ευρώ και αποκρατικοποιήσεις
21 Σεπτεμβρίου 2011 - Τέταρτο πλάνο λιτότητας: 7,5 δισ. ευρώ
13 Φεβρουαρίου 2012 - Πέμπτο πλάνο λιτότητας: 350 εκατομμύρια και διαγραφή χρέους
8 Νοεμβρίου 2012 - Έκτο πλάνο λιτότητας: 18 δισ. ευρώ
4 Ιανουαρίου 2013 - Έβδομο πλάνο λιτότητας: 2,5 δισ. ευρώ.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]