Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τρεις μέρες πριν ξεκινήσει ο... «πόλεμος»

Λίγα 24ωρα απέμειναν μέχρι να ξεκινήσει η σύνοδος του G20 στη Μόσχα στις 15-16 Φεβρουαρίου.
Το κύριο θέμα συζήτησης δεν θα είναι άλλο από την ισοτιμία των νομισμάτων ή όπως γράφεται και λέγεται τελευταία, νομισματικό πόλεμο.

Ο Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί το προανήγγελλε πριν λίγες ημέρες: το θέμα της ισοτιμίας του ευρώ θα τεθεί και στο Eurogroup (σ.σ. έγινε χθες) και στο G20. Αυτή η δήλωση έφερε νέο γύρο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε Παρίσι και Βερολίνο, με τη Γερμανία να επιμένει ότι το ευρώ δεν είναι υπερτιμημένο.

Το έχουμε ξαναγράψει, ότι το θέμα του νομισματικού πολέμου άνοιξε ακόμα περισσότερο, όταν η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της, αφήνοντας μόνη την ΕΚΤ (σε επίπεδο μεγάλων κεντρικών τραπεζών) να έχει ως μόνη αποστολή την σταθερότητα του ευρώ.

Από την άλλη, οι ΗΠΑ αρνήθηκαν προ ημερών να ανοίξουν το θέμα των εμπορικών σχέσεων με την Ευρώπη, υποστηρίζοντας ότι η Γηραιά Ήπειρος δεν είναι ακόμα έτοιμη. Οι εμπορικές σχέσεις έχουν άμεση σχέση με τις ισοτιμίες των νομισμάτων.

Σήμερα το πρωί, ο Β. Σόιμπλε, σύμφωνα με το Reuters ανέφερε: “Υπήρξαν αμοιβαίες διαβεβαιώσεις ότι όσον αφορά τις συναλλαγματικές ισοτιμίες θα εμμείνουμε στη θέση που είχαμε πάντοτε σε διεθνές επίπεδο, που συμφωνήσαμε σε επίπεδο G7 και G20, ότι οι ισοτιμίες δεν πρέπει να χειραγωγούνται. Θα απευθύνουμε έκκληση στη διάσκεψη του G20 στη Μόσχα να υπάρξει συμφωνία σε αυτό και στο πλαίσιο του G20″ πρόσθεσε.

Νωρίτερα και το IIF, είχε επισημάνει τον κίνδυνο νομισματικού πολέμου. Σιγά μην αφήσουν τη Μέρκελ να συνεχίσει να αρνείται την αλλαγή πολιτικής στην ΕΚΤ, προκειμένου να αρχίσει να «κόβει χρήμα», όπως και η Fed στις ΗΠΑ.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]