Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η τελευταία ευκαιρία για κυβέρνηση και δανειστές


Από αυτήν εδώ τη στήλη γράφαμε, προειδοποιώντας την κυβέρνηση, ότι το κίνημα που πραγματικά την απειλεί δεν είναι αυτό τού «δεν πληρώνω», αλλά αυτό τού «δεν έχω να πληρώσω». Δυστυχώς, αν και το επισημάναμε εγκαίρως, χάθηκαν αρκετές εβδομάδες χωρίς κανείς από την κυβέρνηση να σκύψει στο πρόβλημα. 
Τώρα που η «μαύρη τρύπα» των ανύπαρκτων εσόδων απειλεί να καταπιεί τους πάντες, κάποιοι έχουν αρχίσει να ψελλίζουν το αυτονόητο: Από μια κοινωνία που δεν έχει να δώσει τίποτε άλλο, έπειτα από μειώσεις μισθών – συντάξεων, χαράτσια και έκτακτες – μόνιμες εισφορές, δεν μπορείς να πάρεις κάτι παραπάνω. Ο κόσμος στέγνωσε, αγχώθηκε, ταπεινώθηκε. 
Πραγματικά δεν γνωρίζω πώς η κυβέρνηση θα πείσει τους δανειστές, που ομολογούν ότι έχουν κάνει λάθος, αλλά επιμένουν ταυτόχρονα στη λάθος συνταγή. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να πείσει κανέναν με το να μη θέτει το ζήτημα με λογικά επιχειρήματα. 
Δεν μπορεί το οικονομικό επιτελείο να συμπεριφέρεται με δουλικότητα μόνο και μόνο γιατί οι… γαλαζοαίματοι χαρτογιακάδες της τρόικας τούς μιλούν ακόμη. Ούτε, βέβαια, στέκουν οι εκτός τόπου και χρόνου απόψεις του κ. Στουρνάρα ότι «εμείς όσα χρήματα είχαμε προγραμματίσει τόσα θα πάρουμε». 
Αυτές οι αντιλήψεις (και το λέμε και αυτό εγκαίρως) θα κόψουν την κλωστή που κρατά στη ζωή την κυβέρνηση. Οι κόποι και οι αγωνίες όσων αγωνίζονται για να πετύχουν κάτι για τον τόπο θα πάνε στράφι για τα μάτια του κ. Στουρνάρα και των δανειστών. 
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι αυτός που θα κριθεί από την Ιστορία και το γνωρίζει. Οι υπόλοιποι, που σήμερα κάνουν τους σημαίνοντες παράγοντες, θα εξαφανιστούν σε κάποια υποσημείωση. Είναι ώρα λοιπόν να αδειάσει όσους συστηματικά λειτουργούν για να αδειάσουν τον ίδιο στον λαό.

Να σταματήσει την αθλιότητα που στήνεται σε βάρος της μεσαίας τάξης και όσων έχουν ένα κεραμίδι. Δεν είναι δυνατόν να εισπραχθούν επτά δισ. μέσα σε δύο χρόνια από φόρους στα ακίνητα. 
Ο πρωθυπουργός πρέπει να δώσει εντολή να προχωρήσουν άμεσα ρυθμίσεις τέτοιες ώστε όσοι έχουν να μπορούν να πληρώνουν λίγο λίγο τα πραγματικά τους χρέη στην Εφορία. Οι νοικοκυραίοι, αυτοί που δημιούργησαν το ελληνικό θαύμα, δεν αντέχουν άλλο. Είναι δική του ευθύνη να αλλάξει την πολιτικο-οικονομική συνταγή που οδηγεί με ακρίβεια στο τέλος τους Ελληνες και την κυβέρνησή του. 
Οι δανειστές μας πρέπει να καταλάβουν ότι αυτή η κυβέρνηση είναι και για εκείνους η τελευταία ευκαιρία για να πάρουν όσα τους οφείλουμε, υπολογίζοντας ακόμη και τις τοκογλυφίες τους. Εάν επιμείνουν στις κατοχικές αντιλήψεις και συμπεριφορές, με αποτέλεσμα να μην έρχονται επενδύσεις και να βαθαίνουν η κρίση και η ύφεση, θα βρεθούν και οι ίδιοι προ εκπλήξεως. 
Εκτός εάν πιστεύουν ότι στο χάος που θα δημιουργηθεί την επόμενη μέρα θα βρουν άλλους συνομιλητές. 
Εάν αυτό ονειρεύονται, τους λέμε ότι και οι ίδιοι θα πέσουν στον λάκκο που έσκαψαν για μας.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]