Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τελεσίγραφο για κατασχέσεις στέλνει στους οφειλέτες η Κυβέρνηση

Τελεσίγραφο στους οφειλέτες του Δημοσίου να εξοφλήσουν τα χρέη τους αλλιώς έρχονται κατασχέσεις, δίνει η κυβέρνηση. Για το λόγο αυτό μέχρι τις 10 Μαρτίου, περίπου 2,5 εκατ. οφειλέτες του Δημοσίου θα πάρουν στα χέρια του το… ραβασάκι της εφορίας το οποίο θα τους ειδοποιεί για την οφειλή τους και θα τους προειδοποιεί για τις επιπτώσεις.
Ποιες θα είναι αυτές; Κατασχέσεις σε μισθούς, καταθέσεις, συντάξεις, απαιτήσεις εις χείρας τρίτων, όπως ενοίκια αλλά και άλλα περιουσιακά στοιχεία. Μάλιστα, η Γενικής Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, εκτός από τα ραβασάκια θα ειδοποιεί και με e-mail αλλά και με τηλεφωνικές οχλήσεις.

Σε σύσκεψη του γραμματέα Εσόδων, Χ. Θεοχάρη με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων εφοριών της χώρας δόθηκαν ρητές εντολές προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα.
Ειδικότερα σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών μέχρι τις 10 του επόμενου μήνα θα έχουν ταχυδρομηθεί από την ΓΓΠΣ ειδοποιητήρια σε τουλάχιστον 2,5 εκατ. οφειλέτες του δημοσίου οι περισσότεροι από τους οποίους (περίπου 2,3 εκατ. φορολογούμενοι) χρωστούν στην Εφορία ποσά μέχρι 3.000 ευρώ. Με τα ειδοποιητήρια αυτά θα ζητείται από τους οφειλέτες σε “ευγενικό” ύφος να προσέλθουν εντός 20 ημερών στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για τη διευθέτηση των οφειλών τους είτε με την εφάπαξ εξόφλησή τους είτε με την υπαγωγή τους σε ρυθμίσεις τμηματικής καταβολής σε μηνιαίες δόσεις.
Στην πρώτη αυτή ειδοποίηση θα αναγράφεται το οφειλόμενο ποσό, καθώς και ένας 30ψήφιος, μοναδικός για κάθε φορολογούμενο κωδικός, με τον οποίο θα έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τα χρέη του μέσω τράπεζας.

Στη συνέχεια και σε όσους οφειλέτες δεν ανταποκριθούν στο …κάλεσμα του υπουργείου Οικονομικών , θα σταλεί μία δεύτερη ειδοποίηση, που θα έχει πιο αυστηρό ύφος. Σε αυτήν θα αναφέρεται ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία της επιβολής μέτρων αναγκαστικής είσπραξης δηλαδή κατασχέσεις εισοδημάτων, καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων.
Σε περίπτωση που και πάλι δεν υπάρξει ανταπόκριση τότε οι εφορίες θα προχωρούν άμεσα στις κατασχέσεις.

Η αγωνία της κυβέρνησης είναι τόσο μεγάλη για την αύξηση των εσόδων που θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να εισπράξει όσο το δυνατόν περισσότερα.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Κουνια πους τους κουναγε τους προσκυνημενους εφιαλτες .
    ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ καθαρματα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κούγκι, Μονή Αρκαδίου, Δημητσάνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]