Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξάνθη: Ομιλία για το δόγμα Νταβούτογλου και τις συνέπειές του στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις

Μία μείζονος σπουδαιότητας ομιλία στο πλαίσιο των μαθημάτων Ιστορίας-Πολιτισμού του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 ώρα 7 μμ. Συγκεκριμένα, ο αντιστράτηγος ε.α. Ανδρέας Ματζάκος θα παρουσιάσει το θέμα "Το Δόγμα Νταβούτογλου και οι συνέπειες στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις".

Θα αναλυθεί το δόγμα Νταβούτογλου, όπως περιγράφεται στο βιβλίο του τούρκου υπουργού Εξωτερικών "Το Στρατηγικό Βάθος" και θα προσεγγιστεί ο τρόπος εφαρμογής του στην πράξη. Επίσης θα αναφερθούν οι συνέπειες από την εφαρμογή της συγκεκριμένης εξωτερικής πολιτικής για την Ελλάδα, αλλά και την Βαλκανική γενικότερα.

Ποιός είναι ο Ανδρέας Ματζάκος: Ο Ανδρέας Ματζάκος γεννήθηκε στην Αθήνα όπου τελείωσε Δημοτικό, Γυμνάσιο και το Λεόντειο Λύκειο. Στην συνέχεια εισήχθη στη Σχολή Ευελπίδων και μετά από 36 χρόνια υπηρεσίας σε διάφορες Μονάδες του ελληνικού στρατού ανά την επικράτεια, αποστρατεύτηκε από τον Στρατό Ξηράς το 2010. Στη διάρκεια της θητείας του, υπηρέτησε δυο φορές στο ΝΑΤΟ, στο Βέλγιο.
Είναι απόφοιτος της Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Αμύνης. 
Έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και ομιλεί Αγγλικά και Γαλλικά.
Τέλος, είναι μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Σπουδών στο περιοδικό του οποίου και αρθρογραφεί.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 ώρα 7 μμ στην Ξάνθη και θα είναι ελεύθερη για το κοινό, το οποίο θα έχει την δυνατότητα και την σπάνια ευκαιρία να αποκτήσει μία ειδική ενημέρωση για το πως η Τουρκία αντιμετωπίζει την "Ελληνοτουρκική φιλία", αλλά και σε τι αποσκοπεί η τουρκική εξωτερική πολιτική στην περιοχή των Βαλκανίων (συμπεριλαμβανομένης, φυσικά, και της Θράκης).
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]