Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με ακέφαλους επικεφαλής...

«Μα ποια είναι αυτή η Ανθή Σαλαγκούδη, τέκνα μου;», αναρωτήθηκε ο Πάπας κι απάντηση δεν πήρε!

Μπορεί να ’ναι Παντογνώστης ο Πανάγαθος, αλλά δεν είναι και Βαγγέλης Βενιζέλος να τα ξέρει όλα.

Και κυρίως δεν είναι μεγάλος νομομαθής (ο Νομοθέτης) για να αποφανθεί περί το στικάκι της λίστας Λαγκάρντ, όπως ο ύπατος των νομικών Μιχαήλ Ψελλός... συγγνώμη, Ευάγγελος Βενιζέλος, ότι: «το στικάκι είναι παράνομον αν ανοίξεις και το δεις. Το αντικείμενο δεν είναι παράνομο»!!!

Θεός (με το συμπάθιο, Πανάγαθε) ο Μπενύτο!

Δηλαδή, αν έχεις τρεις οκάδες ηρωίνη στο σπίτι και δεν βαρέσεις βελόνι, είναι νόμιμη να την έχεις και ηθικόν να την κατέχεις!

Ή αν έχεις, ας πούμε, σαράντα κλεμμένες βυζαντινές εικόνες στον τοίχο (σχώρα με, Μεγαλομάτα μου) και δεν τις κοιτάζεις(!) δεν τρέχει κάστανο, μπορείς να τις κατέχεις κι ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Τρισμέγιστος ο λεγκάτορ τε και σενάτορ! Πάμε απ’ την άλλη τώρα:

Προϊόν εγκλήματος το («νόμιμο» ως «αντικείμενο») στικάκι, έλεγε ο κ. Βενιζέλος, δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί - τα άλλα κράτη που χρησιμοποίησαν ανάλογες λίστες τι ήταν; οι αδελφοί Ντάλτον;

Αλλά αυτό το μεγαθήριο της σκέψης (πάντα για τον Μπενίτο ο λόγος) να πιάσει τους φοροφυγάδες που ενδημούν στη λίστα Λαγκάρντ κι όχι μόνον δεν ήξερε, να χώνει όμως φόρους σε κάθε έντιμο πολίτη και μη διαπλεκόμενο κορόιδο, ήξερε!

Τέτοιος καθηγητής του Συνταγματικού (που έκανε το Σύνταγμα κουρέλι), τέτοιος διδάσκαλος των νόμων, έχει να βγει στο κουρμπέτι και να μιλήσει ελληνικά απ’ όταν έκλεισε το Πανδιδακτήριο στην Κωνσταντινούπολη!

Ωρύεται τώρα ο εμπνευστής του Νόμου περί Ευθύνης Υπουργών και διαμαρτύρεται ότι «ποινικοποιείται η πολιτική ζωή»! ποιος; Ο άνθρωπος που έκανε τη ΔΕΗ Οθωμανό χαρατσοεισπράκτορα. Ο άνθρωπος που από αμέλεια ή δόλο δεν χρησιμοποίησε τη λίστα Λαγκάρντ (κι άλλες πολλές τέτοιες λίστες) προς όφελος των δημοσίων οικονομικών, ενώ την ίδια ώρα αυτός ο ίδιος έσπρωχνε με την πολιτική του παιδιά στην ασιτία, γέροντες στο ψύχος, αρρώστους στην απελπισία, εργαζόμενους στην ανεργία, συνανθρώπους μας στην αυτοκτονία, ποιος; - ο «πιο αποτυχημένος υπουργός Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης» (κατά τις εκτιμήσεις των Δυτικών ομολόγων του), ο άνθρωπος που μαζί με τον Γιωργάκη παρέδωσαν τη χώρα σε ξένους Εντολείς (ου μην και Κυρίαρχους), μιλάει τώρα για «ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής», όπως αναλόγως θα έλεγε και ο κ. Σημίτης για την υπόθεση Τσουκάτου, το ΠΑΣΟΚ για τον κ. Μαντέλη κι όλοι μαζί για το άγος και άχθος του Χρηματιστηρίου.

Ποιος μιλά; ο φορομπήχτης επί δικαίους (και κιχ επί αδίκους;) - ποιος;

Εχει συναίσθηση ο πάμπλουτος αυτός άνθρωπος, που επιμένει να κυκλοφορεί με υπερτεθωρακισμένη λιμουζίνα, σε ποιους απευθύνεται;

Εχει ακούσει ποτέ ο εμβριθής αυτός φιλίστωρ τι εστί λογοδοσία;

Εάν είχε το ελάχιστο πολιτικό ύψος που απαιτείται για να υπηρετεί τον λαό ο κ. Βενιζέλος, θα έπρεπε ο ίδιος να ζητήσει τη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης, ώστε να βγει καθαρός, αν είναι, κι όχι να κρύβεται πίσω απ’ τις φούστες του κ. Σαμαρά, της τρικομματικής διακυβέρνησης και την αμοιβαία ομερτά των συνεταίρων της.

Οσο για τον κ. Σαμαρά, που τώρα τη (σκάρτη) ανάγκη (σκάρτη) φιλοτιμία ποιούμενος υπερασπίζεται τον εκτεθειμένο σύντροφό του (μπρρρ!), τι θα κάνει αν οι εισαγγελείς και η έρευνα άλλα κελεύσουν;

Πάλι «ουδείς αναμάρτητος» θα δηλώσει;

Ομως, εν κατακλείδι, και για να εννοήσουμε για ποια «πολιτική ζωή» μιλάμε, η «σκέψη» της τρόικας για «αυτόματη ανάληψη μετρητών από λογαριασμούς ιδιωτών που χρωστούν στο Δημόσιο», τι «πολιτική» σκέψη είναι;

Ακόμα και ως «σκέψη», πόσω μάλλον ως πρόταση που θα μπορούσε να κάνει νόμο η τρισάθλια συγκυβέρνηση των τριών ανδρεικέλων, προδίδει καθεστώς τυραννικό, βολονταριστικό, πέραν πάσης πολιτικής συνθήκης. Ούτε στη Ζιμπάμπουε, ούτε επί Τουρκιάς μπορούσε να σου βάλει χέρι κανείς στο κομπόδεμα, παρά μόνον αυθαίρετα και παράνομα.

Αυτό το «παράνομα» νομοθετούν(!) διαρκώς αυτοί οι τυχάρπαστοι τύποι.

Το ίδιο το μνημόνιο είναι παράνομο! ουδέποτε έλαβε τις απαιτούμενες για την αλλαγή του διεθνούς status της χώρας 181 ψήφους. Οι δε αποτρόπαιοι εφαρμοστικοί νόμοι πέρασαν με Προεδρικά Διατάγματα.

Και μιλούν για «ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής» αυτοί που έχουν ποινικοποιήσει την καθημερινή ζωή των πολιτών; αυτοί που έχουν κάνει τους θεσμούς τσατάλια; Που έκαναν τη δημοκρατία προτεκτοράτο;

Αυταρχισμός, υποτέλεια, αναλγησία, ανοησία, καταστολή. Αυτά χαρακτηρίζουν την πολιτική των τυραννίσκων, που βυζαίνουν τη χώρα ώσπου να την κάνουν Ειδική Οικονομική Ζώνη, που υβρίζουν κι ατιμάζουν τον λαό της, ώσπου να τον εξουθενώσουν και να μην ξανασηκώσει κεφάλι.

Ομως! Κακό του κεφαλιού τους! Οπως σύντομα θα διαπιστώσουν...
 

Του Στάθη από enikos

Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]