Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η μεγάλη στροφή του Αλέξη και στις ΗΠΑ

Τσίπρας: «Εμείς δεν θα σκίσουμε τις δανειακές συμβάσεις!»
Αλήθεια, τι έχουν να πουν για όλα αυτά οι... συνιστώσες; Τι λέει το Αριστερό Ρεύμα;
Φαντάζομαι, έχουν πάθει την πλάκα τους έτσι;
Έξυπνο, πολύ έξυπνο...
Σου λέει: Στο κόμμα δεν θα έχω τώρα αμφισβητήσεις, θα κάνουν τουμπεκί για να μη χαλάσει το κλίμα ανόδου και η προοπτική της εξουσίας που έρχεται, καθαρίσαμε από κει.
Κάνουμε κεντρώα στροφή, μιλάμε για "νοικοκυραίους", αφήνουμε τα τρελά ακροαριστερά, και έτσι κρατάμε και τους Πασοκτζήδες που ήρθαν, οπότε όλοι ακόμα κι αν δεν συμφωνούν θα κρατήσουν μια στάση "απ’ το ολότελα καλός είναι κι ο Τσίπρας".
Έτσι είναι. Άλλο να έχεις 3% και να λες διάφορα και άλλο να πας για εξουσία.

Στη συνέχεια και για να μην αφήσει «κενά» στα όσα δήλωνε ο Αλέξης, μαντέψτε για ποιόν έκανε τα πλέον εγκωμιαστικά σχόλια ο Αλέξης στην Αμερική, εκτός βέβαια από τον Ομπάμα, τον οποίο γέμισε σάλια; Για τον κύριο Μπερνάγκι!
Ποιός είναι αυτός;
Μήπως κανένας επαναστάτης;
Μήπως κάποιος ακτιβιστής;
Ίσως ένας θεωρητικός του Μαρξισμού;
Όχι βέβαια!
Ο κεντρικός τραπεζίτης των USA, είναι!
Εμ, γίνεται επανάσταση χωρίς τον κεντρικό τραπεζίτη του καπιταλισμού;

Τελικά σε αυτή τη σκ@τοχώρα, όποιος κάνει τη μεγαλύτερη κωλοτούμπα, πάει για πρωθυπουργός. Ελληνάαααρες μου...

Διαβάστε και μερικά αποσπάσματα από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:


«Υπάρχει κάτι να φοβηθεί κανείς από την Αριστερά στην Ελλάδα; Με ποιο τρόπο είμαστε ριζοσπαστικοί; Οι κινδυνολόγοι θα σας πουν ότι το κόμμα μας, αν έρθει στην κυβέρνηση, θα σκίσει τη δανειακή σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, θα βγάλει τη χώρα έξω από την ευρωζώνη,  θα διακόψει τους δεσμούς της Ελλάδας με την πολιτισμένη Δύση, ότι η Ελλάδα θα γίνει μια νέα Βόρεια Κορέα. Αυτό είναι κινδυνολογία στα χειρότερά της. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα μου, δε θέλει τίποτα από αυτά. Ήμασταν πάντα, και πάντα θα παραμείνουμε, ένα ευρωπαϊκό κόμμα.»
«Έτσι, αν οι ριζοσπαστικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορούν στο να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Και αν δεν πρόκειται να σκίσει τις συμφωνίες μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τι σημαίνει η ετικέτα μας ως Ριζοσπαστικής Αριστεράς;Σημαίνει ότι το είμαστε έτοιμοι για ριζικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος, ώστε να δημιουργηθεί ένα σταθερό περιβάλλον δικαιοσύνης, αναδιανομής του πλούτου, και επενδύσεων.»




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. λοιπον ετσι και ο Ελληνας ψηφισει αυτο το αμερικανακι νουμερο 2 για να εχουμε την τελευταια πραξη της καταστροφης θα ειμαι ευχαριστημενος και θα του αξιζει οτι παθει.Δεν θα εχουμε μυαλο,40 χρονια φουρναρης εδω που φτασαμε αυτη η υπερδυναμη μας εφερε ,δεν μα ευνοησε ΠΟΤΕ,παντα μας εδειχνε την μπουκια και τελευταια στιγμημας την επερνε απο το στομα για να την δωσει στην ασπονδη φιλη μας την τουρκια.Μια ζωη θυμαμαι μας υποτιμουσε και ξερετε γιατι ...γιατι μας φοβαται,ναι μας φοβαται η υπερδυναμη επειδη ειμαστε αξιοι και ικανοι.ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν θα κανουμε ουτε ενα βημα μπροστα μαυτους για υποστηριξη και καθοδηγιση,οχι μετους αμερικανους με την διςυπερχρεομενη οικονομια...αυτοκτονουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φυσικα ουτε και με την ΕΕκαι την κ.Μερκελ,εχουμε μελλον.Να κατσουμε κατω και σιγουρα θα βρεθουν λυσεις προς οφελος της ελλαδας.Οχι με το υπαρχον πολιτικο προσωπικο.Τιναπει κανεις,με ΒΕΝΙΖΕΛΟΥς,Σαμαραδες,κλπ...

      Διαγραφή
  2. Τελικά τι είπε ο Τσίπρας στο Brookings Institute στις 22/01/2013 που ήταν καλεσμένος για να μιλήσεις. Εχει κάποιος το περιεχόμενο; Δημοσιεύθηκε πουθενά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω πως όσοι κριτικάρουν τον Τσίπρα οτι ,υπέγραψε ,αμερικανάκι κλπ δεν έκαναν τον κόπο να διαβάσουν η ακούσουν την ομιλία του. Κρατησε μια πολύ σωστή θέση ,ούτε υπερ επαναστάτης ούτε γλείφτης και δουλικό.
    Και στα εθνικά θέματα,κατηγόρησε τους Σκοπιανούς για εθνικισμό,γελοιοποίησε σλάβο δημοσιογράφο λέγοντας οτι "μακεδονική μειονότητα" δεν υπάρχει ούτε καν σαν λέξη.Μίλησε για τους Σύριους χριστιανούς που διώκονται απο τους ισλαμιστές οι οποίοι είναι χειρότεροι απο τον Ασαντ και είναι αναγκασμένοι να φύγουν για να σώσουν την ζωή τους,πράγμα που ούτε η ελληνική εκκλησία δεν τολμάει να μιλήσει μέσα στην Ελλάδα και πολλά άλλα.
    Στο άντρο του παγκόσμιου καπιταλισμού πήγε ο άνθρωπος τι περισσότερο θέλατε να πεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτη ρε φιλε ευκολοπιστε ειναι μεσα στην απαιτουμενη στροφη,για να παει με τα νερα του κοσμου,αν μεινει με τια πραγματικες αντιληψεις του,που θα τις φυλαξει καλα τωρα μεχρι τις εκλογες εχουμε να φαμε παραμυθα...

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]