Βάση δεδομένων ελέγχου των καταθέσεων μας
Στη λύση του ελέγχου των τραπεζικών καταθέσεων καταφεύγει ο ΣΔΟΕ, μετά από τις πιέσεις της Ομάδας Δράσης του Ράιχενμπαχ. Στόχος να παταχθεί δήθεν η φοροδιαφυγή, η οποία, ωστόσο, θα αυξάνεται, όσο αυξάνουν οι φόροι, αφού πέραν των κατ’ επάγγελμα φοροφυγάδων που πρέπει να συμμορφωθούν, υπάρχουν κι αυτοί, οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του capital, μέχρι το τέλος του 2013 θα έχει δημιουργηθεί Μητρώο Καταθετών για όλους, ώστε με ένα απλό «κλικ» οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ θα μπορούν να έχουν εικόνα των τραπεζικών καταθέσεων όλων όσων ελέγχονται. Και τότε τι; Θα προβαίνουν σε δημεύσεις των χρημάτων;
Ο τρόπος που θα παρακολουθούν είναι πολύ απλός. Οι τράπεζες θα δημιουργήσουν μία κοινή πλατφόρμα για τις τραπεζικές κινήσεις φορολογουμένων, την οποία θα την ανανεώνουν συνεχώς, και στην οποία θα έχει δικαίωμα πρόσβασης το ΣΔΟΕ.
Μετά όλα θα είναι πολύ εύκολα για το ΣΔΟΕ αφού οι ελεγκτές του θα βλέπουν όλες τις κινήσεις λογαριασμών, και ιδίως τις καταθέσεις από τρίτα πρόσωπα. Μετά θα τσεκάρουν τις φορολογικές δηλώσεις όσων ελέγχονται και εάν το εισόδημα που δήλωσαν είναι μικρότερο από την αύξηση των τραπεζικών τους καταθέσεων τότε θα φορολογούν τη διαφορά με συντελεστή έως και 45%.
Η αιτία που επικαλούνται για τη δημιουργία βάσης δεδομένων για τις καταθέσεις μας είναι πως οι τράπεζες δεν ανταποκρίνονται άμεσα στα αιτήματα του ΣΔΟΕ για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών φορολογουμένων που ελέγχονται για πόθεν έσχες.
Έτσι το κράτος θα γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τι έχει ο καθένας στις τράπεζες. Οι περισσότεροι θα κρατούν το περισσότερο χρήμα εκτός.
Όσο, τώρα, υπάρχει ακόμα το μαύρο χρήμα, θα αυξάνονται περαιτέρω οι φόροι, μέχρι να ξοδευτεί κι αυτό. Στην συνέχεια θα οδηγηθούμε σε μαζικές δημεύσεις ακινήτων.
Αν και το επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο κινείται στην ίδια κατεύθυνση με το τωρινό, τότε τα προαναφερθέντα αποτελούν αναπόφευκτο γεγονός, όπως και ο ξεσηκωμός του κόσμου.
Ρίξτε τους φόρους!
Πηγή: Πυγμή
Απλούστατα κανείς μικροκαταθέτης δεν θα έχει καταθέσεις στην τράπεζα (σιγά τους τόκους!) και οι συναλλαγές θα γίνονται με τον παραδοσιακό "χειροκίνητο" τρόπο... μωραίνει κύριος...
ΑπάντησηΔιαγραφή