Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκική οργάνωση εκτελεί εν ψυχρώ χριστιανούς στην Κωνσταντινούπολη

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Μια άγνωστη τουρκική οργάνωση φέρεται να έχει δολοφονήσει πρόσφατα ανυπεράσπιστες χριστιανές μεγάλης ηλικίας στην Κωνσταντινούπολη, σκορπώντας τον τρόμο στο ευρύτερο χριστιανικό ποίμνιο της Πόλης, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Radıkal.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της ίδιας της τουρκικής εφημερίδας, στις 28 Δεκεμβρίου βρέθηκε δολοφονημένη με απάνθρωπο τρόπο στο σπίτι της, η Μαρίτσα Κιουτσούκη, 84 ετών, η οποία έμενε μονή της στην περιοχή Samatya της Κωνσταντινούπολης. Την στυγνή αυτή δολοφονία ακλούθησε αυτές τις μέρες και συγκριμένα στις 22 Ιανουαρίου, η δολοφονία της ογδοντάχρονης Σουλτάνας Αϊκάρ, πάλι στην περιοχή Samatya.
Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι και στην περιοχή του Aksaray της Κωνσταντινούπολης, έχουν σημειωθεί επιθέσεις κατά χριστιανών, κυρίως μεγάλης ηλικίας, γεγονός που έχει προκαλέσει τον μεγάλο πανικό στις χριστιανικές μειονότητες. Μάλιστα ο πρόεδρος του «Ιδρύματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» της Κωνσταντινούπολης, Ümit Efe, δήλωσε πως οι δολοφονίες αυτές καθώς και οι επιθέσεις κατά χριστιανών κατοίκων της Πόλης, γίνονται βάσει οργανωμένου σχεδίου. Ο Efe τόνισε πως πίσω από αυτά τα γεγονότα υπάρχει μια οργανωμένη ομάδα που πραγματοποιεί τις εγκληματικές αυτές ενέργειες κατά των χριστιανικών μειονοτήτων της Πόλης.

Οι δολοφονίες αυτές έρχονται μετά από τις καταγγελίες που είχε κάνει πρόσφατα με επερώτηση στην τουρκική βουλή, η Sebahat Tuncel, βουλευτίνα Κωνσταντινούπολης κουρδικής καταγωγής, ότι με τον ίδιο τρόπο που είχε γίνει παραμονές του πογκρόμ του 1955 να σφραγίζουν, (φακελώνουν όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά), τις πόρτες των σπιτιών όπου κατοικούν Έλληνες και Αρμένιοι της Πόλης, έτσι και τώρα άγνωστοι σφραγίζουν τις εξώπορτες όπου κατοίκους χριστιανοί.
Στην επερώτηση της στην τουρκική βουλή η Tuncel αποκάλυψε ότι τα σπίτια των Ρωμιών και των Αρμενίων που κατοικούν στις περιοχές του Kurtuluş και στο Feriköy, άγνωστοι τα σφραγίζουν τοποθετώντας ενδεικτικά σήματα στις εξώπορτες των σπιτιών. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλη ανασφάλεια στους κατοίκους των σπιτιών αυτών, οι οποίοι ούτως ή άλλως ζούνε καθημερινά με τον κίνδυνο των ληστών, των διαρρήξεων και των κάθε λογής παρανόμων στοιχείων που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα και παραβιάζουν τα σπίτια και τις περιουσίες των «Gayrimuslim», δηλαδή των «Γκιαούρηδων» της Πόλης.
Η βουλευτίνα του φιλοκουρδικού κόμματος υπογράμμισε ότι η κατάσταση αυτή θυμίζει έντονα τα γεγονότα των Σεπτεμβριανών του 1955, όταν σημειώθηκε το φρικτό πογκρόμ κατά των χριστιανών της Πόλης με όλες τις γνωστές βιαιοπραγίες που είχαν σημειωθεί από τον τουρκικό όχλο και που σήμερα αναγνωρίζεται σαν μια μαύρη κηλίδα στην σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας.

Η Sebahat Tuncel πρόσθεσε ότι πολλοί χριστιανοί, κυρίως κάτοικοι των περιοχών Kurtuluş, Feriköy και Samatya, της έχουν παραπονεθεί για την κατάσταση αυτή, της τοποθέτησης δηλαδή ενδεικτικών ετικετών στις εξώπορτες των σπιτιών τους για να ξεχωρίζουν από τα σπίτια των γνήσιων Τούρκων μουσουλμάνων. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι ετικέτες αυτές βοηθούν τις παρακρατικές τουρκικές ομάδες όταν χτυπάνε κυρίως τις νυχτερινές ώρες, να ξέρουν ότι θα χτυπήσουν σπίτια απίστων Γκιαούρηδων.
Μάλιστα οι σφραγίδες αυτές είναι και έγχρωμες και όπως αναφέρεται στην καταγγελία της βουλευτίνας, είναι ή πράσινες ή κόκκινες. Το ερώτημα που έμπαινε είναι ποιος έχει κατασκευάσει αυτές τις σφραγίδες και με ποιανού εντολή γίνεται αυτό το περίεργο φακέλωμα των σπιτιών των χριστιανών κατοίκων της Πόλης. Η κατάσταση αυτή, όπως τόνισε στην επερωτήσει της η Tuncel, έχει τρομοκρατήσει τους Ρωμιούς και τους Αρμένιους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης. Τώρα και με τις αλλεπάλληλε δολοφονίες φαίνεται πως τα πράγματα έχουν αρχίσει να παίρνουν πολύ επικίνδυνη τροπή για την ζωή των χριστιανών κατοίκων της Πόλης.

Φυσικά για όλα αυτά δεν υπάρχει καμία αντίδραση από ελληνικής πλευράς. Το επίσημο ελληνικό κράτος προτιμά να χαχανίζει με ηλίθιο τρόπο όποτε συνευρίσκεται με τους Τούρκους και παράλληλα να ξεπουλά εθνική κυριαρχία στην άλλη πλευρά του Αιγαίουç

Σχόλιο ιστολογίου: Όχι, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΔΗΜΑΡ δεν έχουν κάνει καμία ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τις δολοφονίες. Ούτε, φυσικά, τα υπόλοιπα κόμματα του Ελληνικού κοινοβουλίου. Από την κυβέρνηση δεν αναμένεται κανένα σχόλιο, αφού είναι γνωστό πως πάνω από όλα βρίσκονται οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις...

Ολόκληρο το άρθρο της Ραντικάλ

Μετά από την δολοφονία στην Σαμάτια της 85 ετών Μαρίτσα Κιουτσούκ στις 28/1/2013, επίθεση πάλι στην Σαμάτια υπέστη η 80 ετών Σουλτάν Αϊκάρ.
Η επίθεση στην Σουλτάν Αϊκάρ έγινε την Τρίτη 22/1 και γύρω στις 17.00 στο διαμέρισμα της. Έγινε γνωστό πως η επίθεση με χτυπήματα έγινε από ένα άτομο γύρω στα 35 με μάσκα στο πρόσωπο και γκρίζα μαλλιά. Γείτονες ου άκουσαν τις κραυγές της γυναίκας κατέφθασαν, ενώ ο δράστης διέφυγε.
Μετά από αυτές τις επιθέσεις σε βάρος των Αρμενίων στην Σαμάτια, η Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IHD) και η οργάνωση ¨Στοπ στον Ρατσισμό και στον Εθνικισμό¨, μετέβησαν στην αστυνομία του Ακσαράι και ενημερώθηκαν σχετικά με τις επιθέσεις. Μετά από την διάρκειας περίπου μιας ώρας συνάντηση, μέλη αυτών των ΜΚΟ, έκαναν δηλώσεις στον τύπο, εκφράζοντας την ανησυχία τους σχετικά με το ενδεχόμενο οι επιθέσεις να είναι οργανωμένες.
¨ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΙΔΙΑ: ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΕΝΙΣΣΕΣ, ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΓΡΙΕΣ
Ο πρόεδρος του παραρτήματος Κωνσταντινούπολης Ουμίτ Εφέ δήλωσε τα εξής : ¨ Ανησυχούμε πως αυτές οι αλλεπάλληλες επιθέσεις είναι οργανωμένες και έχουν υπόβαθρο μίσους και ρατσισμού. Τα στοιχεία είναι ίδια : Τα θύματα είναι Αρμένισσες ανυπεράσπιστες και γριές. Ο θάνατος της Μαρίσα Κιουτσούκ και οι επιθέσεις σε τρεις γυναίκες κλιμάκωσαν την αγωνία μας. Η αστυνομική διεύθυνση, η νομαρχία και οι αστυνομικοί που ασχολούνται με τα περιστατικά, μας είπαν με ειλικρίνεια πως εργάζονται μέρα νύχτα για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών και για την διαλεύκανση αυτών των υποθέσεων. Εμείς θέσαμε την ανησυχία μας πως πρόκειται για κάτι συστηματικό και οργανωμένο, και ότι σε αυτό πρέπει να σταθεί και η αστυνομία. Αναφέραμε πως θα παρακολουθήσουμε την υπόθεση.
Υποστηρίζουμε πως οι Αρμένιοι και όλοι οι λαοί πρέπει να ζούνε μέσα σε μια κοινωνία με αδελφοσύνη και ειρήνη, και σε ένα προστατευμένο περιβάλλον.
Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης ¨Στοπ στον Ρατσισμό και στον Εθνικισμό¨ Τζεγκίζ Αλγκάν ανέφερε πως αυτή η επίθεση ήταν η 4η και εξέφρασε την ανησυχία πως πρόκειται για κάτι το οργανωμένο. Ο Αλγκάν ανέφερε πως ζήτησαν ραντεβού με τον νομάρχη Αβνί Μουτλού και είπε τα εξής:
¨Είναι η 4η επίθεση που γίνεται τον τελευταίο μήνα σε Αρμένισσες γυναίκες. Μία σκοτώθηκε, μία έχασε το μάτι της και οι άλλες δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Πρόσφατα επίσης δολοφονήθηκε και ο Αραμιάν Ουντζουγιάν-δάσκαλος του Αρμενικού σχολείου στο Καντίκιοϊ . Επίσης πρόσφατα πετροβολήθηκε και η ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Μηνά στο Καντικιοϊ .Δεν υπάρχει πια κανένας λόγος να πιστέψουμε το μονίμως λεγόμενο, πως δήθεν είναι ¨μεμονωμένα περιστατικά¨.
Οι από αμνημονεύτων χρόνων αυτές επιθέσεις σε βάρος των μη μουσουλμάνων, πιστεύω πως πρέπει να αντιμετωπισθούν ως εγκλήματα μίσους. Στα εγκλήματα μίσους, δίνεται το μήνυμα στην συγκεκριμένη ομάδα πως είναι ανεπιθύμητοι και σκορπιέται ο φόβος. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το μήνυμα έφτασε. Οι άνθρωποι στην περιοχή εκεί φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους. Κλειδώνουν τις πόρτες τους και κάθονται. Αυτοί όμως ρίχνουν νερό κάτω από την πόρτα, ώστε να νομίσουν τα θύματα πως υπάρχει διαρροή νερού και να ανοίξουν την πόρτα. 
Εφ. Ραντικάλ 23/1/2013
 Πηγή Τουρκικά Νέα
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. αυτα ειναι ειδησεις που θα επρεπε να να αναπαραγονται σολη την ευρωπη και σολο τον κοσμο,ειναι δολοφονιες και οποιος συγκαλυπτει ειναι συνενοχος.Δεν μπορω να πιστεψω οτι πανω απο ανθρωπινες ζωες πανω απο τους Ελληνες εχει την ελληνοτουρκικη μπανανα η κυβερνηση,και την κατονομαζω ετσι γιατι πρεπει να εισαι τελειως αφελεις να πιστευεις σε διακρατικες φιλιες,εινα αστειο...ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΛΕΥΣΗΣ,αυτη η "ελληνοτουρκικη φιλια"ειναι ΜΑΣΚΑ,ειναι καλυψη της ενδοτικοτητας της ελλαδος,ειναι προσωπειο για την καλυψη του εκτουρκισμου της Ελλαδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]