Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΜΙΤ: Υπηρεσία Πληροφοριών και ισλαμιστών δολοφόνων

Σε όσους ασχολούνται με το θέμα, είναι γνωστό πως η τουρκική μυστική υπηρεσία πληροφοριών (γνωστή ως ΜΙΤ) έχει πολλές περισσότερες δραστηριότητες από την συλλογή πληροφοριών εντός ή εκτός της Τουρκίας, ενώ οι σχέσεις της με παρακρατικές και παραστρατιωτικές ομάδες (π.χ. Γκρίζοι Λύκοι) είναι κάτι περισσότερο από αλληλοβοήθειας και εγγίζουν την παράλληλη λειτουργία δράσεων που ξεκινούν από το κοινό έγκλημα (π.χ. δολοφονίες) και φτάνουν έως την δημιουργία παρακρατικών πυρήνων που λειτουργούν σε επίπεδα τρομοκρατίας σε τρίτες χώρες.

Ο ρόλος της σύγχρονης ΜΙΤ είναι κατά πολύ αναβαθμισμένος -καθαρή επιλογή του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν- και υπάρχει ετήσιος πακτωλός εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, που δίνονται αφειδώς προκειμένου να καλύπτονται οι "ανάγκες" που ενίοτε προκύπτουν ή για να εξοπλιστούν κατάλληλα οι παρακρατικές και παραστρατιωτικές δομές της συγκεκριμένης υπηρεσίας πληροφοριών. Να τονίσουμε, δε, πως έχει επισημοποιηθεί πλήθος δολοφονιών πολιτικών της Τουρκίας, ενώ είναι άγνωστος ο αριθμός των δολοφονημένων (κυρίως τούρκων πολιτών) εντός της τουρκικής επικράτειας. Αρκετές φορές, μάλιστα, οι δολοφονίες είναι συμβόλαια θανάτου που αναλαμβάνει να εκτελέσει η ΜΙΤ μέσω των μηχανισμών που διαθέτει.Οι δολοφονίες, όμως, αρκετές φορές γίνονται και με καθαρά θρησκευτικά κριτήρια. Βλέπετε, το τουρκικό ισλάμ νιώθει πως απειλείται και μέσω των στυγνών δολοφονιών περνάει στον μόνο τρόπο άμυνας που γνωρίζει...


Την εμπλοκή μονάδας Ειδικών Επιχειρήσεων της Τουρκίας σε παράνομες δραστηριότητες, ακρότητες και δολοφονίες πολιτικών αποκάλυψε η τουρκική μυστική υπηρεσία MIT, προφανώς μέσα σε ένα κλίμα εσωτερικών "εκκαθαρίσεων" προκειμένου να μην υπάρχουν στεγανά στην συγκεκριμένη υπηρεσία.
Η αποκάλυψη αυτή περιλαμβάνεται σε δύο ξεχωριστές αναφορές που παραδόθηκαν στην επιτροπή διερεύνησης για απόπειρα διοργάνωσης πραξικοπήματος από παραστρατιωτική οργάνωση στη γειτονική χώρα και αποδεικνύει τη σχέση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων με το «βαθύ κράτος». 
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από σχετικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Zaman, μέλη της Μονάδας Έρευνας Διάσωσης (ΜΑΚ) διεξήγαγαν ακρότητες στο πλαίσιο ψυχολογικών επιχειρήσεων εις βάρος συγκεκριμένων πολιτικών κομμάτων αλλά και μεμονωμένων ατόμων.
 Η MAK είναι μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων που ανήκει στη Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, ενώ στις τάξεις της ανήκε παραστρατιωτικός πυρήνας, ενώ και στο παρελθόν η συγκεκριμένη μονάδα κατηγορήθηκε ότι βρίσκεται πίσω από πολλές δολοφονίες πολιτικών και στρατιωτικών.

Σημειώνεται ότι η ΜΙΤ παρέδωσε τις εκθέσεις για τη δράση της ΜΑΚ πέρυσι στην αρμόδια επιτροπή η οποία διενεργούσε τη σχετική έρευνα. Αυτές χαρακτηρίστηκαν ως «Εξαιρετικά Εμπιστευτικές» και δεν κοινοποιήθηκαν στα τουρκικά ΜΜΕ ούτε περιλήφθηκαν στην τελική έκθεση που συντάχτηκε από την επιτροπή σχετικά με τα ευρήματα της.
Παρόλα αυτά η τουρκική εφημερίδα Radikal ισχυρίζεται ότι εξασφάλισε στην κατοχή της αντίγραφα των εκθέσεων της ΜΙΤ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η ΜΑΚ διέθετε εμπλεκόμενα μέλη και μέσα στο Γενικό Επιτελείο των τουρκικών Ε.Δ ενώ είχε στρατολογήσει και εκατοντάδες πολίτες για σκοπούς «πέραν των αναγκών του κράτους». Επίσης αναφέρεται ότι η αναφορά της ΜΙΤ περιέχει 650 ονόματα πολιτών που φέρεται ότι στρατολογήθηκαν και έδρασαν με εντολές της ΜΑΚ.
Οι επίμαχες εκθέσεις βρίσκονται φυλασσόμενες στο τουρκικό κοινοβούλιο με εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό αξιωματούχων που έχουν πρόσβαση ενώ απαγορεύεται ακόμη να φωτοτυπηθούν.

Επίσημα η αποστολή της ΜΑΚ είναι η αντιμετώπιση ομάδων η μεμονωμένων ατόμων που συνεργάζονται με το PKK που χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία. Κριτήριο για την κατηγοριοποίηση ατόμων φαίνεται ότι δεν ήταν μόνο η καταγωγή από τις ανατολικές επαρχίες που δραστηριοποιείται το PKK αλλά και η θρησκεία και οι ιδεολογικές πεποιθήσεις.
Η μονάδα στοχοποίησε ακόμη και νόμιμα πολιτικά κόμματα που θεωρήθηκαν ως ύποπτα για συνεργασία με όσους έχουν χαρακτηριστεί εχθροί του τουρκικού κράτους χωρίς όμως να αποκαλυφθεί ποια είναι αυτά.

Η ΜΙΤ παρείχε και πληροφορίες για μεγάλο αριθμό όπλων που θραυτήκαν σε μυστικές κρύπτες από τη ΜΑΚ, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή ήταν εν γνώση της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων της Τουρκίας αλλά δεν υπάρχουν επαρκείς εξηγήσεις για το λόγο που αποφασίστηκε κάτι τέτοιο ούτε ποιο σκοπό εξυπηρετεί.


Πληροφορίες από Olympia

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. οι δικοί μας άκουσα σκωπτικά πως κάνουν χοροεσπερίδες κι άφησαν έναν Πάγκαλο να παραδώσει τον Οτσαλάν . όταν ανήκεις σε μια σφαίρα επιρροής εξ ανάγκης o tempora o mores !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]