Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στη πρώτη θέση στο πίνακα της Ευρωζώνης η Ελλάδα με 57,6% ανεργία στους νέους


Στο 11,8% ανήλθε η ανεργία στην Ευρωζώνη το Νοέμβριο

Σε νέο επίπεδο-ρεκόρ διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ευρωζώνη το Νοέμβριο, ένα ακόμη στοιχείο που αποδεικνύει ότι η αγορά εργασίας της περιοχής πολύ απέχει από το να εισέλθει στο δρόμο της ανάκαμψης και να βοηθήσει στην αποκατάσταση των οικονομικών συνθηκών στα κράτη - μέλη του ευρώ.

Η ανεργία, βάσει της ανακοίνωσης της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, έφθασε στο 11,8% το Νοέμβριο από 10,6% που ήταν στον αντίστοιχο μήνα του 2011 και 11,7% που είχε διαμορφωθεί τον Οκτώβριο. Για το σύνολο της ΕΕ η ανεργία διαμορφώθηκε στο 10,7%, αμετάβλητη σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, αλλά σημαντικά αυξημένη σε σύγκριση με το 10% στο οποίο βρισκόταν το Νοέμβριο του 2011.

Όπως αναφέρει η Eurostat, το Νοέμβριο οι άνεργοι στην ΕΕ έφθασαν στα 26,061 εκατ., εκ των οποίων τα 18,82 εκατ. είναι πολίτες της ευρωζώνης. Σε σύγκριση με το Νοέμβριο του 2011 οι άνεργοι στην ΕΕ αυξήθηκαν κατά 2,012 εκατ. και στην ευρωζώνη κατά 2,015 εκατ.

Μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν σε Αυστρία (4,5%), Λουξεμβούργο (5,1%), Γερμανία (5,4%) και Ολλανδία (5,6%). Αντίστοιχα, τα υψηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στην Ισπανία (26,6%) και στην Ελλάδα (26%) – αν και το συγκεκριμένο ποσοστό αφορά το Σεπτέμβριο και όχι το Νοέμβριο του 2012, καθώς η χώρα μας δεν έχει αποστείλει ακόμη τα στοιχεία Οκτωβρίου και Νοεμβρίου στη Eurostat. Σε ετήσια βάση το ποσοστό ανεργίας ενισχύθηκε σε 18 χώρες της ΕΕ, υποχώρησε σε 7 και παρέμεινε σταθερό σε Δανία και Ουγγαρία. 

 
Για μία ακόμη φορά τα επιμέρους στοιχεία τα οποία ανακοίνωσε η Eurostat αποδεικνύουν ότι η κρίση στην Ευρώπη πλήττει περισσότερο από όλους τους νέους (ηλικίας έως 25 ετών). Στην ΕΕ η ανεργία των νέων έφθασε το Νοέμβριο στο 23,7% και στην ευρωζώνη το 24,4% από 22,2% και 21,6% το Νοέμβριο του 2011 αντίστοιχα. Το Νοέμβριο του 2012 τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας στους νέους καταγράφηκαν στη Γερμανία (8,1%), στην Αυστρία (9%) και στην Ολλανδία (9,7%). Το δεύτερο υψηλότερο στην Ισπανία, καθώς έφθασε στο 56,5%, ενώ για τη χώρα μας διαμορφώθηκε στο 57,6%, αλλά πάλι αφορά στοιχεία του Σεπτεμβρίου 2012.

Την ίδια ώρα η Eurostat ανακοίνωσε και τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις Νοεμβρίου, οι οποίες σημείωσαν πτώση 2,6% σε ετήσια βάση στην Ευρωζώνη, αποδεικνύοντας ότι η αγοραστική δύναμη των πολιτών της περιοχής συνεχώς συρρικνώνεται.


Πηγή: Εxpress 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]