Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου έχουν ήδη παραγραφεί…


Η αθώωση των όποιων υπευθύνων μελών της κυβέρνησης Παπανδρέου, που έγινε προχθές στη Βουλή με την απόρριψη της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που αφορούσε το πρώτο μνημόνιο, δεν έγινε γιατί υπήρχε κάποιος κίνδυνος να καταδικαστούν ενδεχόμενοι υπεύθυνοι, αλλά έγινε, κατά την άποψή μας, για να μην ακουστούν στη Βουλή, από ανεξέλεγκτες φωνές, πράγματα και αλήθειες που δεν έπρεπε να μάθει ο ελληνικός λαός.
 
Στην πραγματικότητα, ακόμα και αν γινόταν εξεταστική επιτροπή, ακόμα και αν η Βουλή παρέπεμπε στη Δικαιοσύνη ορισμένους υπεύθυνους και πάλι…. δεν επρόκειτο να υπάρξει κάποια τιμωρία, καθόσον το αξιόποινο των όποιων τελεσθέντων πράξεων είχε παραγραφεί μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων Μαϊου και Ιουνίου 2012.

Συγκεκριμένα, μετά την αναθεώρηση Βενιζέλου στο Σύνταγμα το 2001, το άρθρο 86 παρ. 3 εδ. β΄ αναφέρει:  
«Η Βουλή μπορεί να ασκήσει την κατά την παράγραφο 1 αρμοδιότητά της μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος»
Βουλευτική περίοδος είναι το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ δύο εκλογικών αναμετρήσεων, ανεξαρτήτως της διάρκειάς της.. Δηλαδή εφόσον υπήρξε βουλευτική περίοδος, μεταξύ των εκλογών του Μαϊου 2012 και Ιουνίου 2012, τότε  το αξιόποινο των όποιων πράξεων παραγράφηκε. Υπενθυμίζουμε ότι υπήρξε ορκωμοσία της Βουλής τότε και εκλογή Προεδρείου, δηλαδή υπήρξε έστω και για μία μέρα νέα βουλευτική περίοδος. Σύμφωνος με αυτή την άποψη είναι και ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου κ. Χρυσόγονος.

Αναρωτιόμαστε γιατί ήταν απαραίτητο να γίνουν και οι εκλογές του Ιουνίου 2012, τη στιγμή που τα νυν συγκυβερνώντα κόμματα διέθεταν άνετη κυβερνητική πλειοψηφία τότε; (ΝΔ 108, ΠΑΣΟΚ 41 και ΔΗΜΑΡ 19 = 168 βουλευτές) και φυσικά μπορούσαν και τότε να σχηματίσουν κυβέρνηση;

Πρέπει πάντα να έχουμε υπόψη μας ότι, μόνη λύση για την τιμωρία των όποιων υπεύθυνων για το κατάντημα της Ελλάδας, είναι η ριζική αλλαγή του Συντάγματος που θα δημιουργήσει πρωτογενές Συνταγματικό Δίκαιο, μη δεσμευόμενο από το παλιό.  
Αυτά, για να μην μας δουλεύουν…

Πέτρος Χασάπης
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]