Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Στρατηγείο» στην Αδριανούπολη εγκαθιστά η Τουρκία

Η προκλητική συμπεριφορά και του νέου Τούρκου προξένου στην Κομοτηνή έμεινε αναπάντητη. Και αφού δεν υπερασπίζουμε ούτε την αξιοπρέπειά μας, με περισσή θρασύτητα συνεχίζουν την τουρκοποίηση της Θράκης 

Γράφει ο Μακεδών 

Η συμπεριφορά και του νέου Τούρκου προξένου στην Κομοτηνή, έμεινε αναπάντητη. Διότι προφανώς, δεν μπορεί να θεωρηθεί απάντηση η συνήθης ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, μετά από κάθε προσβολή που υφίσταται η χώρα μας. 

Και αφού οι γείτονες έχουν από καιρό αντιληφθεί (ή μήπως έχει προϋπάρξει συνεννόηση;) ότι δεν πρόκειται να υπερασπίσουμε ούτε την αξιοπρέπειά μας, με περισσή θρασύτητα συνεχίζουν την τουρκοποίηση της Θράκης (κατ’ αρχήν) με τη συμπαράσταση ψηφοσυλλεκτών αυτοδιοικητικών με ελληνική ταυτότητα και ως όργανα τουρκόφρονες που δρουν ανενόχλητοι σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων. 

Αυτή ήταν η κατάσταση μέχρι εχθές. Από τώρα και στο εξής θα χειροτερέψουν. Και τούτο διότι η Τουρκία, στην αδυναμία της να παρουσιάσει κάτι θετικό και με αποδεδειγμένη την αποτυχία της σε όλα τα μέτωπα, στρέφει ιδιαίτερα την προσοχή στον πλέον «βολικό» αντίπαλο. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της κας Μελαχροινής Μαρτίδου στο briefingnews.gr, στην αυλή της νομαρχίας Αδριανούπολης στεγάζεται το νέο διπλωματικό στρατηγείο που δημιούργησε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δίνοντας έμφαση σε ζητήματα της Θράκης ένθεν κι ένθεν, στελεχώνοντάς το μάλιστα με πρέσβη, τρεις προξένους και πλειάδα διπλωματικών υπαλλήλων, γραμματείς κλπ. 

Το πιο χαρακτηριστικό είναι, ότι στα περιβόητα αυτά εγκαίνια -που δόθηκε μεγάλη προβολή και δημοσιότητα- ήταν τόσο ο Τούρκος πρόξενος Κομοτηνής, όσο και ο Τούρκος πρόξενος της Φιλιππούπολης, ενώ από ελληνικής πλευράς παρέστη η πρόξενός μας στην Αδριανούπολη κα. Κατερίνα Βαρβαρήγου (χωρίς ακόμη να αντιληφθώ σε τι αποσκοπούσε η παρουσία της). 

Με τι θα ασχολούνται όσοι επάνδρωσαν το «Στρατηγείο»: Η νέα υπηρεσία θα ασχολείται με τα συμβαίνοντας στις διεθνείς σχέσεις και συγκεκριμένα ένας Πρόξενος θα έχει αποκλειστικά τα θέματα της ελληνικής Θράκης και της μειονότητας, ένας δεύτερος τα ζητήματα των Βαλκανίων και του ισλαμικού τόξου, κι ένας τρίτος την βόρεια Θράκη και την Βουλγαρία στην οποία επίσης εγείρονται μειονοτικά ζητήματα. 

Τα μειονοτικά έντυπα είναι κατενθουσιασμένα, επειδή δεν έγινε τυχαία το παράρτημα του τουρκικού ΥΠΕΞ στην Αδριανούπολη, την πρωτεύουσα όπως την αποκαλούν των Οθωμανών, ενώ ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών σ’ ένα παραλήρημα κομπορρημοσύνης αναφέρθηκε στην κραταιά Τουρκία με την οικονομική ισχύ που τα τελευταία 10 χρόνια καταγράφει εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης και έτσι αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο μεταξύ των γειτονικών χωρών στα θέματα της πολιτικής. 

Ο δε Τούρκος νομάρχης Αδριανούπολης στην ομιλία του, εκθείασε και τα διπλωματικά γραφεία στα Βαλκάνια λέγοντας ότι στις τελευταίες πέντε περιοδείες που έκανε σε διάστημα τριών μηνών παρατήρησε ότι «οι εκπρόσωποι του ΥΠΕΞ αντανακλούν με πολύ ωραίο τρόπο την αλλαγή νοοτροπίας του υπουργείου Εξωτερικών». 

Μάλιστα. Τι γίνεται από τη δική μας πλευρά; Η υπηρεσία πολιτικών υποθέσεων στην Ξάνθη είναι συρρικνωμένη, όπου μετά και μετά την αποχώρηση του πρέσβη κ. Αλέξη Αλεξανδρή στα νέα του καθήκοντα στην Γενεύη τον Ιανουάριο στον ΟΗΕ, δεν παρατηρείται ενδιαφέρον για την αναπλήρωσή του αφού με τις αποδοχές που έχουν επίσης μειωθεί, κανένας διπλωμάτης δεν επιθυμεί να εγκατασταθεί στην Θράκη. 

Τι άλλο να πούμε; Δεν έχουμε χρόνο προφανώς να ασχοληθούμε με τις έξωθεν επιβουλές, αφού το ενδιαφέρον μας στρέφεται στις ερωτικές επιδόσεις του «εκπροσώπου του έθνους και του λαού» -κατά το Σύνταγμα- κ. Τατσόπουλου. 

Πηγή: Βόρεια
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αν είχαμε λίγο φιλότιμο, θα είχαμε διώξει το παράνομο προξενείο και θα είχαμε φτιάξει ένα "στρατηγείο" σε κάθε πόλη της Θράκης. Αλλά ούτε φιλότιμο δεν μας έμεινε πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]