Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άκου Ελληνάκο ΙΙΙ: Μπορούμε να νικήσουμε επειδή είμαστε 10 εκατομμύρια απέναντι σε 10 λαμόγια


Επιτέλους χαρμόσυνα νέα Ελληνάκο. Η κρίση για την Ελλάδα τελειώνει. Σύντομα θα είναι παρελθόν. Όπου νά'ναι θα σημάνουν οι καμπάνες και θα αρχίσουν τα γλέντια.

Ξέρεις γιατί Ελληνάκο; Γιατί η κρίση είναι για τους ζωντανούς. Η χώρα σου σε λίγο πεθαίνει. Θα περάσει στην αιωνιότητα. Έζησε σχεδόν 200 χρόνια.

Τα τελευταία 4 χρόνια χτυπιέται ανελέητα και πρακτικά έχει ήδη ψοφήσει. Τα περισσότερα τραύματά της είναι εσωτερικά Ελληνάκο και γι'αυτό δε θα τη βγάλει καθαρή.

Λείπει μόνον η ληξιαρχική πράξη θανάτου. Αυτή θα είναι η αναθεώρηση του συντάγματος Ελληνάκο. Εσύ κάποια στιγμή θα κάνεις πάλι το χρέος σου. Θα ψηφίσεις τη βουλή που θα την υπογράψει και μαζί θα θάψεις και τη χώρα σου. Βέβαια και πάλι θα το κάνεις με καλό σκοπό. Για να πάρεις άλλη μια δόση.

Το ψόφιο κουφάρι της ως ένα "σύγχρονο" κράτος θα αλλάξει ονομασία Ελληνάκο. Το νέο της όνομα θα είναι "Ελληνική Τραπεζοκρατία".

Η νέα σημαία που θα της δώσουν θα είναι παρόμοια με την ήδη υπάρχουσα, μόνο που αντί του σταυρού θα έχει το σύμβολο του Ευρώ. Τα παιδιά σου όλο καμάρι θα τραγουδούν "της πατρίδας μου η σημαία έχει χρώμα γαλανό και στη μέση χαραγμένο ένα κάτασπρο ευρώ".

Αυτά αποφασίστηκαν Ελληνάκο σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και απόδοσης τιμής για τον αγώνα που κάνεις να σώσεις τις τράπεζες και το Ευρώ. Για άλλη μια φορά η μοίρα σε έκανε πρωτοπόρο. Όπως οι πρόγονοί σου χάρισαν στον κόσμο την Δημοκρατία, έτσι και εσύ θα χαρίσεις την Τραπεζοκρατία.

Το μνημείο του "Αγνώστου Στρατιώτη" θα αλλάξει Ελληνάκο και θα μετονομαστεί σε "Αγνώστου Χρεοφειλέτη" και αντί του νεκρού οριζοντιωμένου στρατιώτη θα μπεις εσύ σε όρθια στάση. Ναι Ελληνάκο, στη στάση του αγώνα σου. Σε όρθια στάση, με γουρλωμένα μάτια και με τη θηλιά στο λαιμό. Έτσι όπως είσαι όταν αυτοκτονείς κρεμώμενος δίνοντας τον αγώνα τον καλό για να σώσεις τις τράπεζες και το νόμισμα που τόσο αγάπησες.

Όλα τα έθνη θα υποκλιθούν μπρος στην ανδρεία σου Ελληνάκο. Εσύ είσαι ο πρώτος που δέχθηκες τα χρέη των τραπεζών να τα αναλάβεις εσύ, τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου. Εσύ ανοίγεις τον δρόμο ώστε να μπορέσει η Τραπεζοκρατία να απλωθεί και να κατακυριεύσει όλον τον κόσμο.

Και ναι Ελληνάκο, μάλλον θα σου κάνουν το χατίρι να είναι "Προεδρική Τραπεζοκρατία", ώστε άλλος ένας δικός σου διακαής πόθος να γίνει πραγματικότητα. Ο Τραπεζίτης που θα σε κυβερνά να εκλέγεται απευθείας από εσένα, τον "κυρίαρχο λαό".

Εσύ Ελληνάκο θα καλείσαι Τραπεζο-υπήκοος ή τραπεζοκόμος ή απλά βλάκας. Η δε χώρα σου θα είναι μια πολιτεία της ομοσπονδίας των Ηνωμένων Τραπεζοπολιτειών της Ευρώπης.

* Εάν αναρωτιέσαι γιατί λέω 4 χρόνια και όχι 3 που σου λέει η τηλεόραση ότι έχεις κρίση, σου θυμίζω ανόητε ότι το 2008 αποφάσισες (δια του υπουργού σου κ. Αλογοσκούφη), πρώτος σε όλη την Ευρώπη, να "θωρακίσεις" τις τράπεζες με τα δικά σου λεφτά. Ίσως σήμερα με τα μέτρα των 13 δις να καταλαβαίνεις τι θυσίες θα κάνεις για να ξεπληρώσεις μόνον τα πρώτα 28 δις που ανέλαβες τότε.

ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑΚΟ

Γιατί άραγε δεν θα έπρεπε να "εκσυγχρονιστεί" η χώρα σου; Γιατί θα έπρεπε να ζήσει; Τι έβγαλε η χώρα σου Ελληνάκο;

Μπουμπούκια έβγαλε. Μπουμπούκια σαν και εσένα, που όταν τα κονόμησαν ξέχασαν την καταγωγή τους και έτρεξαν να μπουν στα Ευρωπαϊκά και Αμερικανικά σαλόνια. Είναι φεντεραλιστές λένε, και εννοούν ας πάει στο διάολο η Ελλάδα αν είναι εγώ να τα κονομάω.

Αδέλφια σου όμως είναι ρε ανόητε. Λες να είναι τόσο διαφορετικοί από εσένα; Αφού και εσύ εάν τα κονομούσες το ίδιο θα έκανες.

Μπουμπούκια έβγαλε. Μπουμπούκια σαν και εσένα, που όταν έγιναν πολιτικοί την ξεπούλησαν κομμάτι-κομμάτι για να αυξήσουν τα μηδενικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Άλλοι κάνουν τους αριστερούς και άλλοι τους δεξιούς για να ασχολείσαι και εσύ με αυτές τις βλακείες.

Αδέλφια σου όμως είναι ρε ανόητε. Λες να είναι τόσο διαφορετικοί από εσένα; Αφού και εσύ μόνο το τομάρι σου κοιτάς. Ξέρουν καλά πόσο ευατούλης και βλάκας είσαι και για αυτό σε κατευθύνουν όπου θέλουν.

Μπουμπούκια έβγαλε. Μπουμπούκια σαν και εσένα, που όταν έγιναν δημοσιογράφοι άρχισαν να "τα πιάνουν" από αριστερά και δεξιά. Δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό άλλα να λένε τη μια στιγμή και άλλα την επομένη, αναλόγως από που τα παίρνουν. Σε οδηγούν στον γκρεμό και χαίρονται γιατί αυτό τους λογίζεται ως επιτυχία.

Αδέλφια σου όμως είναι ρε ανόητε. Λες να είναι τόσο διαφορετικοί από εσένα; Αφού και εσύ τις ίδιες βλακείες αναπαράγεις συνέχεια, ακόμη και όταν είναι εναντίον σου.

Μπουμπούκια έβγαλε. Μπουμπούκια σαν και εσένα, που όταν έγιναν συνδικαλιστές ξεπουλήσανε τους συναδέλφους τους για την προσωπική τους ανέλιξη. Τους πιο πετυχημένους από δαύτους τους έκανες βουλευτές και ψήφισαν τα μνημόνια εναντίον σου.

Αδέλφια σου όμως είναι ρε ανόητε. Λες να είναι τόσο διαφορετικοί από εσένα; Αφού και εσύ είσαι πάντα πρόθυμος να πατήσεις πάνω στους άλλους για να ανέβεις.

Μπουμπούκια έβγαλε. Μπουμπούκια σαν και εσένα, που όταν έγιναν ακαδημαϊκοί δάσκαλοι έπεσαν με τα μούτρα στις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και τις κρατικές επιτροπές και τώρα γυροφέρνουν στα κανάλια μπουρδολογώντας ασύστολα, κάνοντας τους ειδήμονες. Τενεκέδες ξεγάνωτοι που το μόνο που παράγουν είναι θόρυβος. Τυφλοί, οδηγοί τυφλών.

Αδέλφια σου όμως είναι ρε ανόητε. Λες να είναι τόσο διαφορετικοί από εσένα; Αφού και εσύ όταν σου δίνεται η ευκαιρία να "τα πιάσεις" το κάνεις χωρίς δεύτερη κουβέντα.

ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑΚΟ

Σου είναι δύσκολο να σκεφτείς έξω και πάνω από τα κόμματα. Πρέπει όμως να αντιληφθείς ότι ο κύκλος της ζωής τους έκλεισε. Τώρα καταρρέουν και θέλουν να πάρουν και εσένα μαζί τους.

Καλώς υπήρξαν για τους λόγους που υπήρξαν και ότι καλό έκαναν δεν είναι δυνατόν να διαγραφεί. Έστω και το παραμικρό καλό θα τους πιστωθεί. Και όλοι οι αγώνες τους καλά έγιναν.

Τώρα όμως πρέπει να τα αφήσεις να σβήσουν, γιατί ήδη έχουν καταντήσει ζόμπι. Τριγυρνάνε πεινασμένα και αναζητούν να καταβροχθίσουν ότι καλό έχει περισσέψει στη χώρα.

Χαιρέτα τα Ελληνάκο. Κράτα τις όποιες καλές αναμνήσεις και άστα να σβήσουν μέσα στη διαφθορά τους. Οι τωρινοί εκπρόσωποί τους είναι πολύ μικροί. Και αυτό ισχύει για όλα τα κόμματα Ελληνάκο.

Οι καταστάσεις άλλαξαν αλλά αυτοί εξακολουθούν να σε δουλεύουν όπως στο παρελθόν. Ξεπεράστηκαν πλέον από τα πράγματα.

ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑΚΟ

Ξέρω ότι σε πειράζουν αυτά που λέω και σε πειράζει που σε λέω Ελληνάκο. Πίστεψέ με όμως ότι σε ξέρω τόσο καλά που έχω κάθε δικαίωμα να σε αποκαλώ όπως θέλω.

Απευθύνομαι προσωπικά σε εσένα και δεν βγάζω διάγγελμα. Εγώ προσπάθησα να σου μιλήσω και εσύ επέλεξες να με ακούσεις. Και με επέλεξες Ελληνάκο γιατί ξέρεις ότι σου λέω την αλήθεια. Το ξέρεις, γιατί την ξέρεις και εσύ την αλήθεια. Απλά κρύβεσαι γιατί την φοβάσαι. Φοβάσαι μήπως σε ξεβολέψει.

Πρόσεξε Ελληνάκο, δεν μιλάω γενικά και αόριστα. Όταν λέω εσένα, εννοώ ΕΣΕΝΑ. Κανέναν άλλον. ΕΣΕΝΑ. Εσένα που εχθές στη δουλειά συζητούσες για τον Τατσόπουλο και προχθές άκουγες "το πουλάκι τσίου".

Εσένα όμως που "την ψάχνεις" κιόλας. Ξέρεις γιατί σου μιλάω έτσι Ελληνάκο; Γιατί έπρεπε να "την έχεις βρει" μετά από τόσο ψάξιμο.

Σε κατηγορώ Ελληνάκο γιατί ΕΣΥ ειδικά έπρεπε να έχεις καταλάβει. Σε εσένα δόθηκε το χάρισμα να μάθεις αυτά που άλλες γενιές θα επαναστατούσαν εάν τα ήξεραν. Μυστικά καλά κρυμμένα σου αποκαλύφτηκαν και τα προσπέρασες σαν κόπανος. Είσαι ένα click μακριά από την αλήθεια Ελληνάκο. Όσο υπάρχει το internet ελεύθερο εκμεταλλεύσου το. Μάθε και πες τα και σε άλλους.

Ξέρεις γιατί σε λέω Ελληνάκο; Γιατί σε ξέρω πολύ καλά. Εσύ δεν είσαι σαν τον υπερήλικα συνταξιούχο στον οποίο χρέωσες το εκλογικό αποτέλεσμα και τη μιζέρια σου. Είσαι όμως σαν τον νεαρό συνταξιούχο που βολεμένος στον καναπέ του κρίνει και κατακρίνει.

Ξέρεις γιατί σε λέω Ελληνάκο; Γιατί σε ξέρω πολύ καλά. Εσύ δεν είσαι σαν τα άμυαλα παιδάκια που έχουν το μυαλό πάνω από τη σκούφια τους. Εσύ είσαι σοβαρός κύριος. Εσύ όμως είσαι και αυτός που χάρηκε βλέποντας τον μαθητή να μουντζώνει τους επίσημους στην παρέλαση. Ναι Ελληνάκο, χάρηκες πολύ τότε, θα ήθελες και εσύ να κάνεις το ίδιο.

Δεν το έκανες όμως Ελληνάκο. Κρύφτηκες. Κρύφτηκες πίσω από ένα παιδί 17 ετών. Χαμήλωσες το βλέμμα σου για να μην δουν ότι χαιρόσουν. Μέσα σου ένιωθες εθνική ανάταση, αλλά το σώμα σου καμπούρωνε όλο και περισσότερο για να την κρύψει Ελληνάκο. Περίμενες να πας στο σπίτι σου, να είσαι μόνος σου για να γελάσεις. Όμως να κλάψεις θα έπρεπε Ελληνάκο, γιατί περιμένεις από τα παιδιά σου να κάνουν αυτό που εσύ δεν έκανες χρόνια τώρα.

Και πως θα σχολίαζες το γεγονός στον περίγυρό σου Ελληνάκο; Τι θέση θα έπαιρνες ως κοινωνία; Περίμενες να δεις τον Λαζόπουλο, για να μάθεις τι άποψη θα έπρεπε να έχεις.

Αναρωτιέσαι από που παίρνω το δικαίωμα και σου μιλάω έτσι. Είμαστε γνωστοί από παλιά βρε κορόιδο. Σε ξέρω πολύ καλά. Δεν φαντάζεσαι πόσο καλά. Σου λέω και πάλι, μιλάω σε ΕΣΕΝΑ. Δεν γράφω για όλους ανόητε. Αυτό το κείμενο είναι γραμμένο μόνον για ΕΣΕΝΑ.

Δεν με θυμάσαι, έ; Ή κάνεις ότι δεν με θυμάσαι; Πώς να με θυμηθείς όταν έχεις "κάψει" το μυαλό σου με την τηλεόραση. Κλείστην. Κλείσε την τηλεόραση για ένα χρόνο και θα με θυμηθείς. Κλείστην για δύο χρόνια και η κρίση θα τελειώσει. Σπάστην και θα ξαναζήσεις εσύ Ελληνάκο και όχι η εικόνα.

ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑΚΟ

Το δικαίωμά σου στη σκέψη το έχεις εκχωρήσει μέσω της τηλεόρασης στα λαμόγια. Όλη την ημέρα δουλεύεις και το βράδυ θέλεις να χαλαρώσεις. Είσαι κουρασμένος και θέλεις κάτι ελαφρύ. Δεν θέλεις να κουράσεις το μυαλό σου (αυτό τέλος πάντων που νομίζεις ότι έχεις). Ανάβεις την τηλεόραση και χαλαρώνεις. Είσαι πλέον παθητικός δέκτης Ελληνάκο. Ότι μπούρδα ακούσεις, την άλλη μέρα θα την παπαγαλίζεις. Θα την επαναλαμβάνεις στον περίγυρό σου και θα ανταγωνίζεστε για το ποιός θυμάται καλύτερα την μπούρδα που άκουσε.

Εάν κάποιος σου πει κάτι διαφορετικό από το κουτί, θα τον κατηγορήσεις. Σε ξεβολεύει από την ιδεολογική σου πολυθρόνα.

Ναι Ελληνάκο, η μεγάλη πολυθρόνα δεν είναι αυτή του σαλονιού σου, μπροστά στην τηλεόραση. Η μεγάλη πολυθρόνα είναι μέσα στο μυαλό σου. Εκεί έχει αράξει η σκέψη σου και δεν λέει να κουνηθεί. Θυμάσαι άραγε πότε σκέφτηκες για τελευταία φορά Ελληνάκο;

Φοβάσαι να σκεφτείς. Φοβάσαι να σκεφτείς γιατί μπορεί να καταλάβεις και τότε θα αυτοαναιρεθείς. Θα καταλάβεις ότι τόσα χρόνια ζεις μέσα στο ψέμα που σε έβαλαν να ζήσεις.

Περιμένεις να ακούσεις τους δημοσιογράφους σου, τους πολιτικούς σου και τους ειδήμονες για να επιβεβαιώσεις ότι δεν είναι όλη η ζωή σου λάθος. Ναι, αυτά που σου λένε είναι "η αλήθεια" και έτσι χαλαρώνεις. "Κακά και άδικα τα μέτρα, αλλά αναγκαία". Δεν χρειάζεται εσύ να κουραστείς να σκέφτεσαι. Σκέφτονται αυτοί για εσένα. Αυτοί θέλουν το καλό σου. Εσύ φάε το μπιφτέκι σου, πιές και μια coca και τις απόψεις θα σου τις δώσουν έτοιμες.

Σε πειράζει που σε λέω Ελληνάκο αλλά εγώ σε προκαλώ. Ποιά άποψη από αυτές που έχεις για την κρίση είναι δική σου και δεν την έχεις ακούσει στην τηλεόραση; Ξέρω ότι σου ζητάω κάτι δύσκολο γιατί μόνον να αναμασάς αυτά που άκουσες μπορείς. Μηρυκαστικό έχεις καταντήσει. Αν είσαι τίμιος ομολόγησέ το, ούτε μία σκέψη ή άποψη δεν έχεις δική σου.

Αγχώνεσαι Ελληνάκο; Δεν μπορεί, κάποια σκέψη δική σου θα έχεις. Ξανασκέψου μήπως και την βρεις.

Εάν την βρήκες, πρόσεξε μήπως στο μυαλό σου μαζί με τη συγκεκριμένη σκέψη σού έρχεται και η εικόνα του Πρετεντέρη να γαυγίζει ή του Άδωνη να νιαουρίζει; Μήπως αυτού τελικά είναι η σκέψη;

ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑΚΟ

Εάν σκεφτείς ελεύθερα θα δεις ότι ζεις τον μύθο του Ευρώ. Είναι δύσκολο να το χωνέψεις γιατί το αγαπάς πολύ αυτό το νόμισμα. Σε έκανε άνθρωπο, ενώ πριν ήσουν ζώο. Σε έκανε Ευρωπαίο, ενώ ήσουν Έλληνας. Αγοράζεις ότι θέλεις χωρίς να προβληματιστείς εάν είναι εισαγόμενο ή ντόπιο.

Σου αρκεί μόνον ένα πράγμα Ελληνάκο. Να έχεις Ευρώ. Δεν σε πειράζει εάν ο διπλανός σου κρεμάστηκε χθες από το δέντρο, αρκεί εσύ να έχεις Ευρώ.

Σε έχω δει σαν γριούλα Ελληνάκο, να δυσκολεύεσαι να πληρώσεις για το ψωμί σου και να λες "προς θεού μη γυρίσουμε στη δραχμή".

Σε λυπήθηκα πολλές φορές, όχι τόσο για την οικονομική σου φτώχια όσο για την πνευματική Ελληνάκο. Γιατί προσπαθείς στην ουσία να στηρίξεις τον δυνάστη σου. Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Από τον βούρκο του Ευρώ που βρίσκεσαι δεν μπορώ να σε τραβήξω. Ότι και να κάνω μετά από λίγο θα δεις τηλεόραση και θα ξαναβουλιάξεις.

Σε βαρέθηκα όμως Ελληνάκο. Φιλοσοφείς. Προσπαθείς να αποδείξεις ότι δεν φταίει το Ευρώ, αλλά τα αίτια είναι βαθύτερα. "Η κακία και η διαφθορά του ανθρώπου". Τι είπες τώρα μεγάλε!!! Κάνε ένα διάλλειμα να ξεκουραστείς μετά από το βαθύ στοχασμό σου. Φάε και μια kit-kat, σου αξίζει μετά από τόση σκέψη, μην πάθεις και τίποτα.

Νομίζεις ότι έχεις την πολυτέλεια να φιλοσοφείς Ελληνάκο; Σε έχουν στήσει στον τοίχο και είναι έτοιμοι να πυροβολήσουν και εσύ ασχολείσαι με φιλοσοφικά ζητήματα. Κοίτα να σωθείς πρώτα ανόητε και μετά ασχολείσαι με τη φιλοσοφία. Ή τουλάχιστον όταν φιλοσοφείς κάντο "άνευ μαλακίας".

Ζητάς εγγυήσεις για να πας σε εθνικό νόμισμα. Σου διευκρινίζω εθνικό νόμισμα ελεύθερο χρέους. Νόμισμα που το κράτος σου κόβει μόνο του και όχι ελεγχόμενο από τα διεθνή λαμόγια. Με κεντρική τράπεζα δική σου και όχι των λαμογίων. Με περιορισμό στη διακίνηση κεφαλαίων και διαγραφή του συνόλου του χρέους σου. Και εσύ επιμένεις να ζητάς εγγυήσεις.

Ρε φουκαρά Ελληνάκο ζήτησες ποτέ αυτές τις εγγυήσεις από το Ευρώ; Εδώ καταστρέφεσαι και εσύ ζητάς εγγυήσεις; Πόσος θα είναι ο πληθωρισμός και το ΑΕΠ; Πνίγεσαι και ρωτάς εάν το σωσίβιο έχει παπάκι ή αλογάκι;


 • Φοβάσαι τον πληθωρισμό της δραχμής και την ίδια στιγμή πεθαίνεις από την έλλειψη του Ευρώ.
 • Φοβάσαι μήπως δεν θα έχεις πετρέλαιο και την ίδια στιγμή ξεπαγιάζεις χωρίς θέρμανση.
 • Φοβάσαι μήπως δεν θα έχεις τροφή και την ίδια στιγμή τα παιδιά σου λιποθυμούν στο σχολείο από ασιτία.
 • Φοβάσαι μήπως θα έρθουν αυτοί που τα έβγαλαν έξω και τα αγοράσουν όλα και την ίδια στιγμή κατάσχεται όλη η περιουσία σου.
 • Φοβάσαι μήπως δεν θα πληρωθούν οι συντάξεις και την ίδια στιγμή δεν μπορείς να πας στο γιατρό.
 • Φοβάσαι την έξοδο από το Ευρώ και την ίδια στιγμή βουτάς στο κενό από την ταράτσα σου.

"Σου τη δίνει" με τους λαθρομετανάστες και υποκρίνεσαι ότι δεν καταλαβαίνεις πως βρίσκονται εδώ μόνο και μόνο εξαιτίας του Ευρώ. Γιατί απλά έχει μεγάλη αξία και μπορούν να το στείλουν κατ'ευθείαν στην πατρίδα τους, μέσω των τραπεζών σου.

Επιμένω όμως Ελληνάκο. Αν εσύ, που αποδεδειγμένα δεν είσαι ότι πιο έξυπνο κυκλοφορεί, μπορείς και καταλαβαίνεις τη σύνδεση μεταξύ Ευρώ και λαθρομεταναστών, γιατί κανένας τενεκές ξεγάνωτος από αυτούς που βλέπεις στην τηλεόραση δεν σου το λέει; Γιατί κανένα κόμμα δεν σου το λέει; Ακόμα και αυτοί που έχουν αναλάβει επαγγελματικά να παίζουν τους εθνικιστές χτυπώντας ανθρώπινα ερείπια, δεν βλέπεις ότι είναι παραδομένοι στο Ευρώ;

ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑΚΟ

Σε ένα πράγμα έχεις δίκιο. Δεν είναι μόνον το Ευρώ το πρόβλημα. Είναι και η Ευρωπαϊκή Ένωση Ελληνάκο. Είναι και ότι είδους παγκόσμιο οργανισμό έχουν στήσει τα λαμόγια. Είναι και η Παγκόσμια Τράπεζα, είναι και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, είναι και ότι άλλη παγκόσμια μπούρδα έχουν σκεφτεί και σου έχουν επιβάλλει.

Ναι Ελληνάκο, θα πρέπει να φύγεις απ'όλα αυτά και να καταργήσεις όλες τις διεθνείς συνθήκες. Δεν φτιάχτηκαν από κάτω αυτοί οι οργανισμοί Ελληνάκο. Φτιάχτηκαν από τα διεθνή λαμόγια για να σε ελέγξουν.

Ξέρω τι σκέφτεσαι Ελληνάκο. Τι θα γίνεις Κούβα; Λίγη σου πέφτει Ελληνάκο η Κούβα; Σε λίγο θα παρακαλάς να είχες γίνει Κούβα ανόητε. Εδώ εάν όλα πάνε καλά, σύμφωνα με τις προβλέψεις τους σε λίγο θα είσαι χειρότερα από τη Βουλγαρία και την Αλβανία. Εάν δεν πάνε καλά σκέψου πως θα είσαι.

Και θα απομονωθείς; Πώς θα ζήσεις μόνος σου; Αληθινά πιστεύεις ρε Ελληνάκο ότι εάν ένας λαός ελευθερωθεί, όλοι οι άλλοι θα κοιτάνε; Αυτό θα είναι το τέλος των διεθνών λαμογίων Ελληνάκο. Οι ελεύθεροι λαοί μπορούν να ενωθούν χωρίς το συνδετικό κρίκο των λαμογίων. Ο κρίκος αυτός είναι οι δικές σου και δικές τους χειροπέδες.

Και αν σου κάνουν πόλεμο; Αν επιτεθούν οι Τούρκοι;

ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑΚΟ

Η έξοδος που εγώ σου προτείνω δεν είναι ανώδυνη. Δεν έχω κανέναν λόγο και καμία υποχρέωση να σου ωραιοποιήσω τα πράγματα ή να σε καθησυχάσω. Αυτό να το ζητήσεις από τους πολιτικούς που ψηφίζεις και τους δημοσιογράφους που σε μορφώνουν. Εγώ δεν κάνω δημόσιες σχέσεις.

Η έξοδος που σου προτείνω είναι η έξοδος από ένα κτίριο που φλέγεται. Πριν δύο χρόνια είχες την ευκαιρία να φύγεις από τις σκάλες (έξοδος και διαγραφή χρέους). Δεν το έκανες και ο δρόμος έκλεισε (μετατροπή χρέους προς ιδιώτες σε χρέος προς κράτη, αγγλικό δίκαιο, κούρεμα, αύξηση χρέους). Τώρα θα πρέπει να πηδήξεις από το μπαλκόνι και οι πιθανότητες να τσακιστείς είναι μεγάλες. Εάν φοβηθείς όμως και δεν πηδήξεις θα καείς. Διαλέγεις και παίρνεις. Εσύ φταις και εσύ θα πρέπει για μια φορά στη ζωή σου να επιλέξεις.

Είναι μια έξοδος όπως αυτή των Ισραηλιτών από την Αίγυπτο. Θυμάσαι πόσοι από τους 600.000 που ξεκίνησαν έφτασαν τελικά στη γη της επαγγελίας Ελληνάκο; Δύο. Θυμάσαι πόσο καιρό έκαναν να φτάσουν Ελληνάκο; 40 χρόνια. Νομίζεις ότι εσύ είσαι καλύτερος και θέλεις να ελευθερωθείς πιο εύκολα και πιο γρήγορα; Σε βεβαιώνω ότι είσαι χειρότερος και από αυτούς ακόμη Ελληνάκο.

Είναι μια έξοδος όπως αυτή του Μεσολογγίου. Οι πρόγονοί σου διακινδύνευσαν τα πάντα όταν την έκαναν. Η συντριπτική πλειοψηφία τους κατασφαγιάστηκε και δεν έζησε να δει την ελευθερία.

Αναρωτιέσαι μήπως τότε γιατί να την κάνεις; Για τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου και τα παιδιά και τα εγγόνια των άλλων, ανόητε. Εάν δεν ήσουν τόσο εγωιστής δεν θα αναρωτιόσουν καθόλου, αλλά θα χαιρόσουν για αυτούς που τελικά θα φτάσουν στην ελευθερία. Να εύχεσαι όμως και εσύ να αξιωθείς πριν κλείσεις τα μάτια σου να δεις από μακριά τον νέο κόσμο, τη γη της επαγγελίας, την ελευθερία ανόητε που μπορείς να τους προσφέρεις.

Μη λυπάσαι που δεν θα τη ζήσεις εσύ αυτή την ελευθερία Ελληνάκο. Αυτοί θα σε θυμούνται. Και να ξέρεις, όταν σε θυμούνται δεν θα σε αποκαλούν Ελληνάκο. ΕΛΛΗΝΑ θα σε λένε τότε και θα δακρύζουν όταν αναφέρονται στον ηρωισμό σου.

Μην σε απασχολεί επομένως ο πληθωρισμός, το ΑΕΠ και άλλες τέτοιες μπούρδες του εθνικού νομίσματος Ελληνάκο. Πίστεψέ με, αυτά είναι πολύ-πολύ λεπτομέρειες.

Το θέμα είναι να είσαι εκεί όταν ανοίξουν τα νερά για να περάσεις, γιατί σε βεβαιώνω ότι θα σε κυνηγήσουν ανελέητα όταν φύγεις από τη σκλαβιά που σου έχουν ετοιμάσει. Τώρα τα σκυλιά έχουν ανοίξει το στόμα τους και είναι έτοιμα να σε καταβροχθίσουν.

Μη λυπάσαι για το τομάρι σου. Ο αγώνας μετράει. Η εξέλιξη της μάχης μπορεί να είναι και καλύτερη. Δεν είμαι προφήτης. Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να είσαι έτοιμος να θυσιαστείς. Η θυσία σου αυτή θα είναι και η εξιλέωσή σου. Και πίστεψέ με, σου χρειάζεται αυτή η εξιλέωση Ελληνάκο, γιατί έχεις αλλοτριωθεί όσο δεν φαντάζεσαι.

ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑΚΟ

Ο μοναδικός που πρέπει και μπορεί να ξεκινήσει αυτόν τον αγώνα είσαι ΕΣΥ. Δεν μπορεί να το κάνει άλλος για εσένα Ελληνάκο. Σου τονίζω και πάλι ότι εννοώ ΕΣΕΝΑ. ΕΣΥ, μόνος σου, θα πρέπει να σηκωθείς από τον καναπέ και να σκεφθείς και να κάνεις αυτό που μπορείς να κάνεις.

Εγώ σου υπόσχομαι ότι όταν ξεκινήσεις τη μάχη αυτή δεν θα είσαι μόνος σου πλέον. Θα βρεις και εμένα εκεί. Όμως μόνον εμείς θα είμαστε. Εγώ και εσύ. Μην περιμένεις κανέναν πολιτικό, κανέναν συνδικαλιστή, καμία αρχή, καμία τηλεόραση, κανέναν ειδήμονα να μας βοηθήσει.

Εγώ θα στηρίξω εσένα και εσύ εμένα. Εγώ και εσύ θα είμαστε οι στρατιώτες αλλά και οι στρατηγοί Ελληνάκο σε αυτόν τον αγώνα. Εγώ και εσύ θα αναδείξουμε στην πορεία τον ηγέτη, εάν χρειαστεί, για να μας οδηγήσει. Εγώ και εσύ θα αποφασίσουμε για τους θεσμούς στη νέα χώρα μας. Εγώ και εσύ θα τελειώσουμε αυτό που ξεκίνησαν οι πρόγονοί μας το '21.

Και μπορούμε να νικήσουμε Ελληνάκο. Ξέρεις γιατί; Γιατί εγώ και εσύ είμαστε 10 εκατομμύρια ψυχές. Όλοι οι άλλοι μαζί είναι 10 λαμόγια.

Πρόσεξε όμως Ελληνάκο. Εμείς είμαστε 10 εκατομμύρια μοναχικές ψυχές ενώ οι άλλοι είναι 10 ενωμένα λαμόγια.

Άκου...
Αναγνώστης
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

16 σχόλια :

 1. Εύχομαι να σε διαβάσουν όσο γίνεται περισσότεροι. Δεν μας μένει χρόνος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αφήστε την μεμψιμοιρία και την κλάψα και ελάτε να κάνουμε κάτι.

   Πρόταση υπάρχει.

   http://2013marathon.org/

   Διαγραφή
 2. Ακου Κωστή θα στο πώ ευθέως. Ο έλληνας σαν άνθρωπος είναι απρόβλεπτος, προς το παρών τα μέτρα και σταθμά που μας περνούν είναι έπειτα από πολλή μελέτη που χουν κάνει στον χαρακτήρα μας και στον απολίτιστο πολιτισμό μας. Μην φωνάζεις και ορίεσαι γιατί το μόνο που πετυχαίνεις είναι να υποβοηθάς και σύ στις αυτοκτονίες. Ο κόσμος έχει ανάγκη να χάσει τα πάντα για να πάρει μπροστά. Αν εσύ έχεις την δυνατότητα να κερδίσεις χρόνο μαζεύοντας τους διάσπαρτους που πραγματικά αγαπούν αυτόν τον τόπο ώστε να γίνεις πιο ισχυρός και ξεφύγεις απο το πλαίσιο ενός μπλογκ που το μόνο που πετυχαίνει είναι να κάνει ακόμα πιο γόνιμο το έδαφος για τα σχέδια που επιβάλλονται κάνε το. Μην εκτονώνεσαι γράφοντας απλά. Μίλα και όχι σίγουρα στο ιντερνετ που είναι όπλο του συστήματος(άν δεν βοηθούσες το σύστημα,όχι σκόπιμα βέβαια, το μπλόγκ σου θα το 'χαν κλείσει σίγουρα), στις παρέες, στους νέους, στους πρεσβύτερους που χάνουν τη γή κάτω από τα πόδια τους. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΣΠΡΩΧΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ.
  Ο κόσμος πρέπει να πάρει μέσα του έντονα τον σπόρο της μαχητικότητας και αυτό θα γίνει αν μάθει πως το μέλλον του είναι ότι ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Ακομα δε το βλέπει καθαρά αυτό και θολώνεται από καιροσκόπους τύπου Χρ. Αυγής ή πιστεύοντας σε αριστερούς που ετοιμάζονται να έρθουν ως η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ αφου πρώτα και αυτοί τα χουν βρει με το παγκόσμιο σύστημα. Όλοι νιώθουμε πως είμαστε χαμένοι και δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να τα αποτρέψουμε αυτά που θα γίνουν. Πρέπει όμως ΕΣΥ και ΕΓΩ και ΟΛΟΙ μας να βρουμε τα τρωτά σημεία του συστήματος που ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Η ιστορία πάντοτε το επιβεβαιώνει αυτό! Η Ρώμη όντας ισχυρή αυτοκρατορία χάθηκε από τα λάθη της, Ο Μ. Αλέξανδρος ισχυρός ιμπεριαλιστής χάθηκε και αυτός από τα πάθη του, Η Γεμανία των ΝΑΖΙ έσβησε και αυτη στη δύνη της ιστορίας. ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΡΩΤΑ ΣΗΜΕΙΑ.Κατάλαβε το και πέρασε το στον κόσμο σα μικρόβιο αυτό.
  Μην τον αποκαρδιώνεις λέγοντας τον ΕΛΛΗΝΑΚΟ. Κρίμα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ αναγνώστη, κατά πρώτον -και είναι αμέλειά μου που δεν το έγραψα- το κείμενο είναι ενός αναγνώστη, αλλά το ασπάζομαι πλήρως. Δεύτερον, ο σημερινός Έλληνας -όσο έχει απομείνει μέσα του από Ελλάδα και Ελληνισμό- έχει καταντήσει ανθρωπάκος, κι εγώ προσπαθώ να του θυμίσω πως είναι Έλληνας σε χείριστη μορφή και ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να επανέλθει στην πρότερη φυσική του κατάσταση και όχι να εμμένει να μεταβάλλεται παθητικά σε υποπόδιο του νεοταξισμού. Ίσως η ορθότερη λέξη θα ήταν "ραγιαδάκος", αλλά είναι πολύ σκληρότερη από του "Ελληνάκου", που οφείλει -και είναι το μοναδικό του χρέος- να ψάξει και να βρει μέσα στην καρδιά του, στο αίμα που ρέει στο κορμί του, αλλά κυρίως μέσα στο νου και την ψυχή του, την αλήθεια που του κρύβουν, ότι δηλαδή είναι άνθωπος, ελεύθερος να αποφασίζει για τον εαυτό του και απαιτείται να σταματήσει εκείνους που αυτοβούλως ορίστηκαν διαχειριστές της ύπαρξής του.
   Δεύτερον και πολύ σημαντικό, ως παρατήρηση, είναι ένα σημείο αυτών που έγραψες: "άν δεν βοηθούσες το σύστημα,όχι σκόπιμα βέβαια, το μπλόγκ σου θα το 'χαν κλείσει σίγουρα". Σε αυτό ακριβώς το σημείο, θα γίνεις γνώστης των μεθοδεύσεων του συστήματος (εσωτερικού και εξωτερικού) σε λίγο καιρό. Γιατί το σύστημα δεν αποφάσισε να με κλείσει απλά σαν ιστολόγιο, αλλά αποφάσισε να με πολεμήσει σε πολύ πιό έντονο βαθμό, με το να μου στερήσει τα προς το ζειν, αλλά και να εκθέσει σε ανυπέρβλητο βαθμό την σωματική μου ακεραιότητα αποκαλύπτοντας δια της πλαγίας (νομικίστηκης) οδού την ταυτότητά μου στους πράκτορες και τους ανθυποπρακτορίσκους μυστικών υπηρεσιών που δρουν στην Ελλάδα. Οπότε, περίμενε μέχρι τη στιγμή που θα αποκαλυφθούν οι σχεδιασμοί για το ιστολόγιο, αλλά κυρίως για το πρόσωπό μου, επειδή τόλμησα να τοποθετηθώ απέναντι σε συμφέροντα πολύ μεγαλύτερα από εκείνα που αρχικά σκέφτεσαι. Έχω, άλλωστε, ήδη γράψει σχετικό κείμενο, σε μία προσπάθεια να προειδοποιήσω για τα όσα αντιμετωπίζω ως φυσική οντότητα απέναντι σε πραίτωρες και πράκτορες ("Ανοίγουν πόλεμο σε όσους εναντιώνονται στην ΕΟΖ Θράκης").
   Τέλος, εις αναμονή των εξελίξεων θέλω να τονίσω πως δεν επιδιώκω ούτε διανοήθηκα ποτέ πως η μικρότητά μου και η αγραμματοσύνη μου μπορεί να μετέχει στις πολιτικές ζυμώσεις για το αύριο αυτής της χώρας. Βλέπεις, είμαι ένας απλός άνθρωπος, ένας ανθρωπάκος, που δεν έχω τίποτε άλλο πέρα από την αναπνοή μου, την σκέψη μου και την πατρίδα μου. Συγχώρεσέ με αν ήμουν απότομος στον λόγο μου, αλλά σκοπός είναι τελικά να δούνε οι κάτοικοι αυτής της χώρας, οι Έλληνες, τον γκρεμό που χάσκει μπροστά τους και κάποιοι τους σπρώχνουν προς αυτόν.

   Διαγραφή
  2. Ες αύριον τα σπουδαία, λοιπόν. Και να είσαι σίγουρος πως εκείνη τη στιγμή δεν θα βρεθεί κανένας δίπλα μου για να με στηρίξει. Άλλωστε, αποτελεί δεδομένο το ότι δεν θα το μάθει κανείς, επειδή το "σύστημα" θα φροντίσει γι αυτό

   Διαγραφή
  3. Μην μασάς Κωνσταντίνε. Είσαι μία φωτεινή αχτίδα στο σημερινό σκοτάδι. Δεν σε ξέρω προσωπικά. Σε γνωρίζω μόνο από τα γραφόμενά σου. Την ακεραιότητα του χαρακτήρα σου, το ήθος σου και την αγωνία σου για τους αδελφούς συνέλληνες θα τα βρεις μπροστά σου. Είμαι σίγουρος γι'αυτό.

   Υπάρχει και Θεός.

   Διαγραφή
  4. Αν η ζωή μας δεν είχε ιντερνετ ή τηλεόραση τότε σίγουρα θα ήμασταν καλύτεροι...
   Ο κόσμος όλος δεν αλλάζει από την ενημέρωση των μπλόγκ απλά εκτονώνεται γράφοντας σχόλια. Σε διαβάζει ο κόσμος, μπορεί να λες και αλήθειες. Δεν πρέπει να παρασύρεσαι όμως... Θυμάμαι πως κάποτε παρουσίαζες τον Σαμαρά ως την σωτηρία ως προς τον δαιμονικό ΓΑΠ. Και γώ το πίστευα αυτό, όμως δεν ήταν τίποτα άλλο από ψέματα! Παρασύρθηκα και ένιωσα απλά ταπεινωμένος. Το ίδιο θα πιστεύουν και κάποιοι αφελείς σήμερα για τον Τσίπρα. Θέλω να πω ότι επουδενί δε θα έθιγα το αγνό των προθέσεων σου αλλά σου ξαναλέω ότι η λύση δεν είναι το μπλογκ ή το ιντερνετ γιατί απλά χρησιμοποιείς όπλα που σου έδωσε το ίδιο το σύστημα και γι' αυτό και κινδυνεύεις! Είσαι ο ΕΝΑΣ που μπορεί(κατά πάσα πιθανότητα) να κατάλαβε και να φωνάζει την αλήθεια αλλά την μεταδίσει ασκόπως με έναν λάθος(κατά την γνώμη μου) τρόπο. Αν όντως κινδυνεύεις να ξέρεις απλά πως οι ήρωες αν θέλουν να συνεχίσουν τις ηρωικές πράξεις τους δεν μένουν στην αφάνεια βρίσκουν τον τρόπο να είναι μπροστά για να εμπνεύσουν και τους υπόλοιπους. Δεν έχεις λόγο να φοβάσαι!

   Διαγραφή
 3. Μεγάλες πικρές αλήθειες βγάζεις αγαπητέ Κωνσταντίνε σέ αυτές σου τίς αράδες. Όμως ίσως χωρίς νά τό νοιώσης ''προλέγουν'' τόν απελπισμένο ξεσηκωμό. Ό Έλληνας έχει γίνει καναπεδάτος . Ένας μικροαστός τής πόλης πού ντρέπεται νά ξαναγυρίσει στά πάτρια εδάφη καί συνήθειες τό θεωρεί ήττα..... Ή ανέχεια όμως θά τόν οδηγήσει εκεί συντόμως. Η αναπροσαρμογή τών δεδομένων τής ζωής τού απότομη καί σύντομη [έχω ιδίαν αντίληψη. Θά συμφωνήσω μέ τίς υποδείξεις πού σού κάνει ό προλαλλήσας ανώνυμος. Ότι οί δανειστές τοκογλύφοι ιδιοκτήτες τής πατρίδας μας. ΔΈΝ ΘΆ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ! [ ΤΌ ΠΡΏΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΘΆ ΧΑΣΟΥΜΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΡΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΟΖ]. Γι αυτό καί Δ ή διάλυση τών ΕΔ Αυτό επιδιώκεται αυτό δρομολογείται. Τότε είναι πού θά υπάρξει ή εξέγερση τών απελπισμένων. Πού δέν θά έχουν νά χάσουν τίποτα. Καί ή ώρα αυτή κατά τή γνώμη μου είναι κοντύτερα απ' ότι φανταζόμαστε. ΠΑΝΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Θά μπορούσε νά εκληφθή, λανθασμένως, ώς σχιζοφρένεια τού μυαλού τού "αρθρογράφου", εάν δέν ήταν τόσο προφανές ότι είναι κουτοπονηρίστικη προσπάθεια κονόμας διά τής "Δημοσιογραφίας".
  Άδερφέ, άν αθροίσης όλα αυτά τά φτωχομπινέδικα γυφτολαμογάκια τού δίφραγκου, τά οποία ακριβοδικαίως συχτιρίζεις, αβιάστως προκύπτει ότι ο τίτλος σου πάσχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ από απλή αριθμητική τής Ε΄ Δημοτικού : 10 εκατομμύρια κακόμοιροι απείθαρχοι, απολίτιστοι Γυφτο-κατσαπλιάδες εναντίον καμμιάς δεκαριάς σοβαρών ανθρώπων πού προσπαθούν νά τούς διασώσουν από τήν επικείμενη ανθρωποσφαγή, επί ματαίω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και εσύ ποιος νομίζεις ότι είσαι,για να το παίζεις μυαλομένος,σε κάποιον που προσπαθεί να σου δείξει το σωστό δρόμο;Και όσο για τους «καλούς» πολιτικούς,που τόσο αγαπάς,θα σου πω,μόνο αυτό.Ο ραγιαδισμός που έχεις στο αίμα σου,θα σου γυρίσει μπούμερανγκ,και θα το πληρώσεις πολύ άσχημα.Θυμήσου το.

   Διαγραφή
  2. "...εναντίον καμμιάς δεκαριάς σοβαρών ανθρώπων πού προσπαθούν νά τούς διασώσουν από τήν επικείμενη ανθρωποσφαγή, επί ματαίω."

   Ναι, οι 10 πολιτικοί ή επιχειρηματίες που κυβερνούν την Ελλάδα είναι πολύ σοβαροί στην εκτέλεση 10 εκατομμυρίων Ελλήνων.

   Δεν έχουν σκοπό να διασώσουν κανένα, παρά μόνο το τομάρι τους. Και προκειμένου να το κάνουν αυτό, θα "σώσουν" πολλές φορές ακόμα την Ελλάδα.

   Αξίζει άραγε αυτή η "σωτηρία" 3000 αυτόχειρες;

   Διαγραφή
 5. Οσο στα αποφθεγματα μας, στους διαπληκτισμους μας, στα σχεδια μας, στις αποφασεις μας, στις ελπιδες μας δεν υπαρχει Θεος, μην περιμενετε προκοπη...
  Εκει χωλαινουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ετσι ειναι δυστηχως και η αληθεια ενοχλει και ποναει . Αν δεν ηταν αληθεια δε θα ειχαμε φτασει ως εδω. Δεν φταιει ο Κωσταντινος που παρουσιαζει την αληθεια , και καθε αλλο παρα ανθελληνας ειναι . Ναι εχουμε ενδοξη ιστορια που ομως σταθηκαμε ανικανοι συνεχιστες. Χωρις να ειμαι απαισιοδοξη, το θεωρω λιγο εως πολυ δυσκολο να αλλαξει η κατασταση, ειναι πολυ αργα. Μακαρι να διαψευστω, αλλα οι αληθινοι πατριωτες διωκωνται, οι χριστιανοι λιγοστευουν, οι υπερμαχοι των μεταναστων αυξανονται, και οι Ελληνες εχουν πια ξεχασει αυτο που ηταν μια φορα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. "Μην τον αποκαρδιώνεις λέγοντας τον ΕΛΛΗΝΑΚΟ. Κρίμα!" Πως όμως να ονομάσεις την κάθε μοσχαροκεφαλή που όντας υπερχρεωμένη στις τράπεζες, παρά ταύτα συνεχίζει να ελπίζει πως όλα γίνονται για το καλό μας; Και πιστεύει πως θα πρέπει να κάνουμε θυσίες για να ξαναγίνουμε όπως είμασταν πριν; Σύμφωνοι, να βρουμε τα τρωτά τους σημεία. Ενα από αυτά (και μέσο δικό τους αλλά και τρωτό τους σημείο) είναι το ίντερνετ. Μπορεί να γίνει δουλειά και μέσω αυτού με την έννοια της διαμόρφωσης της σκέψης. Κυρίως όμως μπορεί να γίνει δουλειά μέσα από την σκέψη του καθενός μας. Μπορούμε να σκεφτούμε διαφορετικά; Να ξεφύγει η σκέψη μας από όλα αυτά και να προσανατολιστεί σε μια Ελλάδα - χώρα απόλυτης δικαιοσύνης, αξιοκρατίας, ισχύος, πολιτισμού και πνευματικότητας; Αν την επιθυμούμε αυτή την Ελλάδα όλοι οι Ελληνες με όλη την ψυχή μας, τότε θα έρθει σύντομα, όποια κι αν είναι τα δικά τους σχέδια. Αυτά ανατρέπονται πολύ εύκολα. Ξέρετε γιατί; Γιατί είναι σχέδια που έγιναν από τυφλά ανθρωπάκια, με την περιορισμένη κοντή λογική που αυτά διαθέτουν και τίποτα παραπάνω. Ομως το πρόβλημα για όλους εμάς είναι μόνο ένα κατά την άποψή μου: Θέλουμε πράγματι όλοι μια Ελλάδα διαφορετική, μία χώρα αληθινής δικαιοσύνης, αξιοκρατίας και πνευματικότητας; Νομίζω πως όχι, δεν θέλουμε όλοι την δικαιοσύνη, την αξιοκρατία και την πνευματικότητα, δεν τα αντέχουμε όλοι αυτά. Αν τα επιθυμούσαμε όλοι, αυτά θα είχαν ήδη έρθει. Οι περισσότεροι επιθυμούν μια ζωή ντιριντάχτα και αυτή τους ήρθε, από την πραγματική της πλευρά όμως. Πιστεύω απολύτως πως τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμη. Προς το παρόν χάνονται μόνο άρρωστες καταστάσεις και συνήθειες, όσο κι αν παρουσιάζεται διαφορετικά. Αν διευρινθεί μία θετική κρίσιμη μάζα πολιτών και καταφέρει να ανατρέψει τον μέχρι σήμερα τρόπο ζωής και σκέψης, τότε το έχασαν το παιχνίδι στο άψε σβήσε. Ετσι απλά. Από αυτή την άποψη μπορείς να κάνεις πάρα πολλά φίλε του ιστολογίου. Μην ακούς κανένα δυσκοίλιο φορέα αρνητικότητας. Ούτε να φοβάσαι για τους αγώνες σου, γιατί οι άλλοι είναι που θα πρέπει να φοβούνται από τις δικές σου ενέγειες. Κι εγώ κάποτε ένιωσα πως κανένας δεν θα με στήριζε στον αγώνα μου που αφορούσε το γενικό καλό. Ωσπου κατάλαβα ότι είχα δίπλα μου τον δυνατότερο σύμμαχο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. πικρή η αλήθεια....Δεν θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω μαζί σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανεξαρτήτως της απόψεώς μου περί του κειμένου το οποίο θεωρώ εκπληκτικό.
  Αν στην Ελλάδα μαθαίναμε πρώτα να σκεφτόμαστε μετά να μιλάμε και μετά να πράττουμε το πιθανότερο θα ήταν σήμερα :
  1. Να μην είχαμε τους πολιτικούς που μας εκπροσωπούν αλλά ηγέτες
  2. Να μην είχαμε δανειστεί μέχρι που και τα εγγόνια μας να γίνουν αστρόσκονη
  3. Να μην κινδύνευαν τα σύνορα μας.
  Αλλά όπως έλεγε και ο Σωκράτης :
  Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος.
  Αλλωστε αν στον Ελληνα δώσεις αυτό που χρειάζεται και το ζητά θα ψάξει κάτι άλλο να βρει για να σε δαγκώσει γιατί είναι πιο εύκολο να βοηθά το κάθε ξένο επικοιστή , λαθραίο, κακομοίρη παρά τον Συνέλληνα...
  Ομως είναι αυτό που λένε κάποιοι χρόνια....Η έλλειψη φαγητού θα σκοτώσει τον άνθρωπο που δεν έχει λεφτά να φάει η έλλειψη παιδείας μπορεί να εξαφανίσει έθνη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]