Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πόσο ηλίθιοι είναι τελικά;

The bondholder 

«Ο τρόπος που το έκαναν (την αγορά ομολόγων) είναι ένα παράδειγμα που έχουν στα βιβλία της πρώτης χρονιάς του πανεπιστήμιου το πώς να ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ την αγορά ομολόγων» Julian Adams, Adelaide Asset Management.

Δεν το λεμέ εμείς. Όλα τα hedge fund το λένε που θα βγάλουν δισεκατομμύρια από την επαναγορά ομολόγων.

Με τα λεφτά που δανειστήκαμε εμείς σαν λαός ,€ 25 δις, θα μπορούσαμε να είχαμε αγοράσει τουλάχιστον χρέος ονομαστικής άξιας 100- 130 δις αν είχαμε αγοράσει, χωρίς τυμπανοκρουσίες, στην δευτερογενή αγορά. Σήμερα με την τιμή δημοπρασίας στα 33 με 38 λεπτά στο ευρώ θα αγοράσουμε ίσως € 75-65 δις. 

Χάσαμε την ευκαιρία να ελαττώσουμε το χρέος €100 -130 δις αντί για € 75- 65 που θα το ελαττώσουμε τώρα με τον τρόπο που το έκαναν. ΑΝ τα hedge fund τα πουλήσουν σ’ αυτές τις τιμές. Αν όχι; Ταμεία και κρατικές τράπεζες; Άλλο ένα κούρεμα; Ποιος  ξέρει;

Αστέρια. Πραγματικά...
Η Ελλάδα θα πληρώνει συνεχώς όσο  «καθηγητής»  θεωρείται πηγή γνώσης και εμπειρίας.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]