Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιο είναι το σενάριο-εφιάλτης για τα τρία κόμματα της κυβέρνησης;

Ποιο είναι το πλέον εφιαλτικό σενάριο για την παρούσα συγκυβέρνηση των τριών; Αν νομίζετε ότι πρόκειται για κάποια μη αναμενόμενη αποσκίρτηση ή διαγραφή διαφωνούντων κάνετε λάθος… Η μακροημέρευση της κυβέρνησης εξαρτάται ευθέως από την κατάσταση της υγείας του προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια!
 
Αφορμή για την σήμανση συναγερμού στις τάξεις της συγκυβέρνησης και ιδιαίτερα εντός της Νέας Δημοκρατίας, έδωσε προ ολίγων ημερών μια φήμη περί ξαφνικής ίωσης, η οποία θα μπορούσε να λάβει επικίνδυνες διαστάσεις απειλώντας την υγεία του προέδρου. Φαίνεται ότι η ιατρική πηγή η οποία χρεώθηκε τη διαρροή, μάλλον πρόσκειται… στον ΣΥΡΙΖΑ, ή κάποιος ήθελε να δημιουργήσει αίσθηση με ένα κακόγουστο πολιτικώς αστείο. 

Όμως με αφορμή το ανυπόστατο αυτό γεγονός οι διάφοροι σεναριολόγοι που παροικούν τη Λ. Συγγρού, την Ιπποκράτους και την Κουμουνδούρου, άδραξαν την ευκαιρία να προειδοποιήσουν για την περίπτωση που συμβεί το «αναπάντεχο», οπότε η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές καθώς είναι αδύνατη η εύρεση 180 βουλευτών που θα συμφωνήσουν στην ανάγκη εκλογής νέου προέδρου. Κάποιοι ωστόσο προχώρησαν το θέμα ακόμη περισσότερο λέγοντας ότι ακόμη και σε αυτήν την ακραία περίπτωση, θα βρεθούν οι απαραίτητοι «πρόθυμοι»…

Ορισμένοι κύκλοι σχολίασαν την ευφάνταστη σεναριολογία της πλευράς που επιθυμεί διακαώς εκλογές, παρομοιάζοντας μια τέτοια υποθετική κατάσταση με το… δάγκωμα της μαϊμούς τον Οκτώβριο του 1920 που επέφερε τον θάνατο του βασιλέως Αλεξάνδρου, υιού του έκπτωτου Κωνσταντίνου. Αποτέλεσμα ήταν η επαναφορά του Κωνσταντίνου στον θρόνο, η ήττα του Βενιζέλου στις εκλογές του Νοεμβρίου του 1920, εξελίξεις οι οποίες οδήγησαν στην Καταστροφή της Μικράς Ασίας…


Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]