Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Δένδιας μελετά την "τέχνη του πραξικοπήματος"!!!

Ο Δένδιας και ο... Μαλαπάρτε


Πληροφορίες εγκύρων κύκλων (sic) αναφέρουν ότι ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως ή Προστασίας του Πολίτη, όπως το λένε τέλος πάντων αυτό το υπουργείο, ο κ. Δένδιας, κλείνεται στο γραφείο του τις ώρες του λυκόφωτος και μελετά. Αυτό βέβαια δεν είναι κακό, μακάρι να το έκαναν κι άλλοι υπουργοί. Το ζήτημα είναι τι μελετά. Μαλαπάρτε παρακαλώ και μάλιστα το διαβόητο εγχειρίδιο «Η τέχνη του πραξικοπήματος». Ευλόγως λοιπόν με ζώνουν υποψίες. Λέτε ο υπουργός να μην αρκεστεί στη λογοτεχνική μεταφορά και να πάρει κυριολεκτικά τον χαρακτήρα του εγχειριδίου, οπότε να του περάσει η ιδέα να το μπήξει στην πλάτη της ελληνικής δημοκρατίας;

Σπεύδω να προλάβω τις αντιρρήσεις, είναι υπερβολικό, το ξέρω. Έλα όμως που η υπόνοια είναι ύπουλο πράγμα. Χώνεται βαθιά, στα σωθικά μάλλον παρά στο κεφάλι, και δουλεύει σιωπηλά σχεδόν, στο ρελαντί. Συμβαίνει εξάλλου εκεί που μάχεσαι να αποβάλλεις παρόμοιες φοβίες ως αβάσιμες, να ανοίξεις την τηλεόραση και, παρακολουθώντας μισοκοιμισμένος κάποια βαρετή εκπομπή, να πέσεις πάνω στο σώμα του εγκλήματος. Διότι σε τηλεοπτική παρέμβαση του συνταγματολόγου κ. Χρυσόγονου για την εξόφθαλμη άλλωστε αντισυνταγματικότητα των πρόσφατων μνημονιακών μέτρων που ψήφισε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ο κ. Δένδιας απάντησε με σκαιότητα: Δεν θα επιτρέψουμε τη συνταγματοποίηση της πολιτικής ζωής της χώρας!

Πέρα από το γεγονός ότι ούτε ο υπουργός ούτε ο παρακαθήμενός του κ. Πάγκαλος τοποθετήθηκαν επί της ουσίας του πράγματος, εντύπωση προξένησε το καινοφανές του όρου. Τι θα ήθελε δηλαδή ο κ. Δένδιας; Αντισυνταγματική πολιτική ζωή; Όπως και να το πάρεις, ξενίζει ο κυνισμός με τον οποίο υποσκελίστηκε ο υπερκείμενος συνταγματικός χάρτης. Και θορυβεί η μόλις αποκρυβόμενη χλεύη για το ελληνικό σύνταγμα.

Ήξερε βέβαια τι έλεγε ο κ. Δένδιας. Ένα προτεκτοράτο, όπως κατάντησαν τη χώρα ο ίδιος και οι συνέταιροί του, δεν έχει ανάγκη από σύνταγμα. Μπορεί κάλλιστα να κυβερνηθεί με ειδικές διατάξεις και με έκτακτα διατάγματα. Με τους νόμους της διεθνούς τραπεζικής αγοράς και τις επιταγές των ορνέων που κόβουν βόλτες πάνω από το πληγωμένο ζώο πριν καν ψοφήσει. Αυτό που του διέφυγε ήταν το απροσχημάτιστο της ομολογίας του, η βοώσα πεποίθηση ότι το σύνταγμα είναι εμπόδιο και πρέπει να παραμεριστεί. Και επειδή για σοβαρό πραξικόπημα, τύπου Μαλαπάρτε, δεν τον έχω ικανό, ας προσέξει μήπως ξεπέσει σε οπερετικό, τύπου Ντ’ Αννούντσιο…


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]