Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μας δουλεύουν και μας εξευτελίζουν


Γράφει ο Γιώργος Καρανάσιος

Πέρασε ένα πεντάμηνο με το πολιτικό σύστημα να ψάχνει τα λεγόμενα «ισοδύναμα», την νέα απάτη περί δικαίων μέτρων (Τα «ισοδύναμα», η νέα πολιτική απάτη, 28/07/2012). Τα ισοδύναμα είχαν προαποφασισθεί, απλώς χρειαζόντουσαν το κατάλληλο επικοινωνιακό περίβλημα της διαπραγμάτευσης, για να ανακοινωθούν.
Μόλις ψηφίστηκε στη Βουλή το πακέτο της εξαθλίωσης, η χαριστική βολή στην κοινωνία από την τριτοκομματική κυβέρνηση, άρχισαν οι αναλύσεις και οι αντιπαραθέσεις γύρω από την εκταμίευση της δόσης από το Eurogrup, αν θα είναι  31, 5 δις ευρώ, ή 44 δις ευρώ μαζί με τις άλλες 2 δόσεις που έχουν προγραμματισθεί για το 2012.

Πέρασε έτσι, ένας ακόμη μήνας, συνολικά, έξι μήνες κοροϊδίας για να βοηθηθεί τα ελάχιστα η πραγματική ελληνική οικονομία. Τελείωσαν άλλη μία αποστολή  οι πολιτικοί της χρεοκοπίας, την υποταγή της χώρας στα εφιαλτικά σχέδια των διεθνών τοκογλύφων, τα αφεντικά της Ε.Ε., του  Σόιμπλε, ο οποίος μόλις έπεσαν οι υπογραφές της νέας δανειακής συμφωνίας, δήλωσε ότι, «η πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας θα οδηγούσε σε διάλυση της ευρωζώνης». Έμμεσα, η δήλωση φανέρωσε, ότι η Ελλάδα είχε και πάλι ένα «υπερόπλο», τον εκβιασμό απέναντι στους αδίσταχτους τοκογλύφους δανειστές.

Η τελική συμφωνία ήταν ένα έξυπνο μερεμέτι στην οικονομική ύφεση, για να μας έχουν συνεχώς στο χέρι. Κάθε φορά μας αφήνουν ένα χρονικό διάστημα, όπως τώρα, με  χρονοτριβές και εκβιασμούς, για να επιδεινωθεί το πρόβλημα και όταν αγγίζουμε την ολική οικονομική και την κοινωνική κατάρρευση, μας δίνουν μία ασπιρίνη, για να διατηρήσουν στην εντατική την οικονομία μας και να εξευτελίσουν την εθνική μας αξιοπρέπεια.

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί εγχώρια και διεθνή τοκογλυφικά λαμόγια. Οι Αμερικανοί – ΔΝΤ και οι Γερμανοί – Ε.Ε. γιατί δεν τους ενδιαφέρει η πραγματική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Το ΔΝΤ δια των  Αμερικανών, όπως φαίνεται, πιέζουν την γερμανική οικονομία να πληρώσει για την διάσωση του ευρώ, αφού έχουν κερδίσει τα μέγιστα, άρα να διαγράψουν και μέρος του ελληνικού χρέους,  η Ε.Ε. δια της ισχυρής γερμανικής οικονομίας δεν το επιθυμεί, αλλά θέλει πάση θυσία να ελέγξει όλες τις οικονομίες των χωρών της Ε.Ε. για να ωφεληθεί ηγεμονικά τα μέγιστα.

Οι εγχώριοι τροικανοί σωτήρες ενδιαφέρονται, πως θα παραμείνουν στην εξουσία, ελέγχοντας το δημιούργημά τους, το πελατειακό σύστημα που τους κρατάει ακόμη στην εξουσία. Γι΄ αυτό τα βασικά του στηρίγματα, η φοροδιαφυγή, η διαφθορά  με τα διαπλεκόμενα παρασιτικά συμφέροντα, συνεχίζουν να κατέχουν παγκόσμια πρωτιά. Ήθελαν, όμως, πάση θυσία και τη δόση των 44 δις ευρώ, το νέο δάνειο, για λόγους σωτηρίας του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, αλλά και επικοινωνιακά, ότι τούτη φορά  διαπραγματεύτηκαν και άλλαξαν το αρνητικό κλίμα της χώρας στην Ευρώπη και τώρα θα ασχοληθούν με τις μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξη.

Το πρώτο τρίμηνο του 2013 θα είναι ένα νέο τεστ αντοχής για την κοινωνία και την οικονομία, γιατί με τα μέτρα που ψηφίστηκαν στη Βουλή θα βρεθούν αντιμέτωπα τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις, τα ασφαλιστικά ταμεία, η υγεία των πολιτών, η εκπαίδευση, η ασφάλεια, κ.λ. αλλά και  το ίδιο το πρόγραμμα σωτηρίας, που συμφώνησαν.

Το πολιτικό σύστημα, η πολιτική ελίτ κατόρθωσε να βγάλει και πάλι έξω από το αντικοινωνικό πεδίο «τα του οίκου της». Πέρα από τις πρωτιές στη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή το πολιτικό σύστημα διατήρησε τα προνόμιά του, ενίσχυσε το νέο πακέτο με «ρήτρες τιμωρίας» για τα γνωστά κορόιδα καιδρομολόγησε νέα έκτακτα μέτρα

Ούτε ένα ευρώ δεν υπολογίστηκε από την παγκόσμια ελληνική πρωτιά της φοροδιαφυγής. Ούτε μία αράδα δεν γράφτηκε για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Απαξίωσαν παντελώς τη μεγαλύτερη πηγή εσόδων για τους γνωστούς ελληνικούς «πελατειακούς λόγους». Την «αναδόμηση του φορολογικού συστήματος» την έχουν βιώσει και ακούσει πολλές φορές τα «υποζύγια» και δια των εκθέσεων της Τρόικας και δια στόματος των πολιτικών μας του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος. 

Αντίθετα, όροι  συμφωνήθηκαν και θα τηρηθούν, όπως, «αντο2013  δεν επιτευχθεί ο στόχος για την είσπραξη 2,6 δισ. ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις θα επιβληθούν το 2013 νέα μέτρα ως 1 δισ. Ευρώ»,  ή ακόμη, νέα εξέταση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα για «αύξηση αποτελεσματικότητας», αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ σε δύο φάσεις τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο του 2013, νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων ως τον Μάρτιο του 2013, 25.000 υπάλληλοι του δημοσίου θα μπουν στη νέα διαθεσιμότητα μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013, αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, αυξημένη φορολογία για ραγιάδες, κ.λ.π.

Την ώρα που επιβάλλονται τα πιο βάρβαρα μέτρα, προσβάλλοντας την νοημοσύνη κα την αξιοπρέπεια  του κάθε δοκιμαζόμενου πολίτη, οι λίστες πάνε και έρχονται, όπου γίνονται πολιτικά παιχνίδια και ξευτελίζονται πραγματικά στοιχεία, οι μεγαλοφειλέτες δεν πληρώνουν σ’ όποια λίστα και αν είναι γραμμένοι, οι ισχυρές συντεχνίες με δυναμικές  παρουσίες στη Βουλή δεν πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν. Με  πρώτη και καλύτερη η συντεχνία των πολιτικών.

Μερικές χιλιάδες υπερπρονομιούχοι του συστήματος διατηρούν, τη δεύτερη και τρίτη σύνταξη με συντάξεις 8.000 – 25.000, που παίρνουν από το δοκιμαζόμενο Δημόσιο και το χρεοκοπημένο ασφαλιστικό σύστημα (σχέδιο νόμου για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016).

Τρία χρόνια πέρασαν, μνημονιακών νομοσχεδίων, δανείων  και με παρακάλια, αλλά το χρέος μεγαλώνει. Το 2022, η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με μεγάλο αριθμό χρεών, τα οποία θα πρέπει να εξοφληθούν. Μέχρι τότε η πολιτική ελίτ με γεμάτες τις τσέπες, θα έχει κάνει το καθήκον της, θα έχει δέσει χειροπόδαρα τους πολίτες στην «αποικία του χρέους» και θα τους έχει παραδώσει στους δανειστές, για την «επανεκκίνηση» της οικονομίας. Ήδη, τώρα,  900.000 νοικοκυριά και 3.500.000 εκατομμύρια είναι στα όρια της εξαθλίωσης – Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]