Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιοί ιστορικοί θα γράψουν την ιστορία μας;


Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας

Σε μια εποχή γενικευμένης γκρίνιας είναι χρήσιμο να απονέμουμε τον δίκαιο έπαινο σε πρόσωπα που το αξίζουν. Συγκεκριμένα θεωρώ ορθή και θαρραλέα τη στάση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κων. Αρβανιτόπουλου απέναντι στη κ. Ρεπούση και τη συνωστισμένη λογική της.

Ο Υπουργός με δική του επιμονή φρόντισε να τυπωθεί και να διανεμηθεί φέτος στην Στ΄ Δημοτικού το νέο βιβλίο Ιστορίας, το οποίο έχει πολύ λιγότερες αδυναμίες, βασίζεται στις ιστορικές πηγές και σέβεται την εθνική μας αξιοπρέπεια. Εξ άλλου στην πρόσφατη παρέμβασή του στη Βουλή ο κ. Αρβανιτόπουλος επέπληξε με επιχειρήματα την κ. Ρεπούση για την εμμονή της σε όσα γράφει και λέγει περί της Ελληνικής Ιστορίας.


Η Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ ανταπήντησε τηλεοπτικώς με τη φράση «ας αφήσουμε στους ιστορικούς να γράψουν την Ιστορία». Δεν μας εξήγησε, όμως. ποιους ακριβώς ιστορικούς εννοεί και ποιους μπορούμε να εμπιστευθούμε ότι θα εργασθούν χωρίς ιδεολογικούς παραμορφωτικούς φακούς.


Θέλω να της θυμίσω ότι η Ακαδημία Αθηνών επέκρινε και ουσιαστικά απέρριψε το βιβλίο της, διότι οι έγκριτοι Ιστορικοί που εδρεύουν εκεί επέμειναν στα πολλά λάθη της και όχι στην ιδεολογική της ερμηνεία. Επίσης ο καθηγητής της Ευρωπαϊκής Ιστορίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Βασίλης Καραγεώργος επεσήμανε δεκάδες λανθασμένες πηγές και παραπομπές στο σχολικό βιβλίο της.


Διερωτώμαι επί του προκειμένου: Μπορούμε να θεωρήσουμε αμερόληπτους τους πανεπιστημιακούς που μετείχαν σε ελληνοτουρκικές επιτροπές για τη υλοποίηση του μνημονίου Παπανδρέου – Τζεμ, δηλαδή για την αλλοίωση των σχολικών μας βιβλίων ώστε να μην ενοχλείται η Τουρκία; Είναι αυτό επιστήμη ή πολιτική σκοπιμότητα;

Μπορούμε να εμπιστευθούμε την Ιστορία του Έθνους μας σε πανεπιστημιακούς, οι οποίοι καταδέχονται να διαφημίζουν μία Βαλκανική Ιστορία χρηματοδοτουμένη από τον χρηματιστή Σόρος και γραμμένη με φιλοτουρκικό και φιλοσκοπιανό πνεύμα;

Μήπως μπορούμε να ξεχάσουμε τη δημόσια καταγγελία του ομοτίμου καθηγητού της Αρχαίας Ιστορίας Εμμανουήλ Μικρογιαννάκη ότι ορισμένοι συνάδελφοί του προώθησαν μαζική παραγωγή διδακτόρων με κριτήριο όχι την ποιότητα, αλλά την ιδεολογική ταύτιση των νέων επιστημόνων με τις εθνομηδενιστικές θεωρίες; Την Ιστορία μας δεν θα την εμπιστευθούμε σε επιστήμονες, οι οποίοι προωθούν την αποδόμηση της εθνικής μας ταυτότητος.

Θυμούμαι τον Κωστή Παλαμά: «Βοσκοί στης Πολιτείας τη μάντρα οι λύκοι»!

Πηγή εφημερίδα "Κυριακάτικη Δημοκρατία"

Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Η ομοσπονδοποίηση δεν είναι εθνομηδενιστική πράξη;

    οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι περιάγετε τὴν θάλασσαν καὶ τὴν ξηρὰν ποιῆσαι ἕνα προσήλυτον, καὶ ὅταν γένηται, ποιεῖτε αὐτὸν υἱὸν γεέννης διπλότερον ὑμῶν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να παψουμε να ασχολουμαστε με σκουπιδια, θα κληθουμε συντομα στη πραξη να αποδειξουμε ποσο Ελληνες και ποσο πατριωτες ειμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]