Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο προϋπολογισμός της Ε.Ε. σε αδιέξοδο - Με βέτο απειλεί η Βρετανία


Την απόσταση που χωρίζει τη Γερμανία και τη Βρετανία όσον αφορά το ζήτημα του προϋπολογισμού της Ε.Ε. επιβεβαίωσε η συνάντηση που είχαν στο Λονδίνο ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, David Cameron και η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel.

Σύμφωνα με την Downing Street, το κλίμα της συνάντησης ήταν αρκετά καλό, αλλά επί της ουσίας δεν υπήρξε σύγκλιση απόψεων. Όπως μάλιστα διέρρευσε, ο Cameron κατέστησε σαφές ότι παραμένει στο τραπέζι η απειλή άσκησης βέτο σε περίπτωση που κατά την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. ληφθεί απόφαση «που δεν είναι προς το συμφέρον της Βρετανίας». Αν και δεν έγινε τι ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο Ευρωπαίων ηγετών, το «κλίμα» έδωσε στις δηλώσεις του ο Cameron, ο οποίος κατέστησε σαφές  ότι αντιτίθεται κατηγορηματικά σε οποιαδήποτε αύξηση του κοινοτικού προϋπολογισμού.

«Κάτι τέτοιο θα ήταν λάθος σε μια περίοδο που πρέπει να κάνουμε δύσκολες επιλογές όχι μόνο στη Μ.Βρετανία αλλά σε ολόκληρη την Ε.Ε. για να αποκαταστήσουμε την ισορροπία στα δημοσιονομικά μας» είπε ο Cameron, διαμηνύοντας πως το καλύτερο θα ήταν μείωση του προϋπολογισμού των «27» της Ε.Ε. ή στην χειρότερη περίπτωση «πάγωμα» του. 

Από την πλευρά της η Merkel αναγνώρισε ότι «κάθε Ευρωπαίος ηγέτης πρέπει να κάνει κάτι που θα στέκεται ενώπιον του δικαστηρίου της κοινής γνώμης στη χώρα του», τονίζοντας ότι η Γερμανία επιθυμεί μια ισχυρή Βρετανία εντός της Ε.Ε.

Πηγή: Banking News
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]