Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κύπρος, Τρόικα και στο βάθος τα οικόπεδα


Σοβαρές διαφωνίες υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Τύπο, μεταξύ της κυπριακής κυβέρνησης και της τρόικας για το ποσό που θα απαιτηθεί για ανακεφαλαιοποίση των κυπριακών τραπεζών. Διαφωνίες υπάρχουν και στο θέμα της ιδιωτικοποίησης κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών (Αρχή Τηλεποικινωνιών και Αρχή Ηλεκτρισμού), της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής και των κοινωνικών παροχών. Πάντως κυβέρνηση και τρόικα θέλουν να τηρηθεί η εμπιστευτικότητα για τις διαπραγματεύσεις.

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο το θέμα να μείνει ανοικτό μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, που θα δοθεί η ενδιάμεση έκθεση από τον οίκο Pimco, στον οποίο η Κεντρική Τράπεζα ανέθεσε να κάνει διαγνωστικό έλεγχο για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου.

Η Λευκωσία όμως δεν «χολοσκάει» και συνεχίζει την πολυδιάστατη πολιτική σε ότι αφορά τα οικόπεδα. Σε γραπτή του δήλωση με την ευκαιρία της έναρξης των διαπραγματεύσεων τη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου για την τελική αδειοδότηση τεσσάρων νέων τεμαχίων, ο Κοσμήτορας Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου και μέλος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για το Φυσικό αέριο, καθηγητής κ. Παπαναστασίου αναφέρει πως «τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής και όσοι άλλοι εργάστηκαν για την αξιολόγηση των αιτήσεων γνωρίζουν πολύ καλά τις προσφορές που είχαν υποβληθεί και αξιολογηθεί με βάση τα κριτήρια προκήρυξης του διαγωνισμού».

Στόχος της ομάδας διαπραγμάτευσης, προσθέτει ο καθηγητής κ. Παπαναστασίου, αναμένεται ότι θα είναι η περαιτέρω βελτίωση των προσφορών που είχαν υποβληθεί.
«Τονίζω ότι θεωρείται αδιανόητο η υπογραφή συμβολαίων με οικονομικούς όρους χειρότερους από τις καλύτερες προσφορές που είχαν υποβληθεί», αναφέρει.

Ο κ. Παπαναστασίου δηλώνει επίσης, σύμφωνα με το ikypros, ότι τα συμβόλαια που θα υπογραφούν θα συγκριθούν με τις καλύτερες προσφορές που είχαν υποβληθεί και είναι καταγεγραμμένες.

«Ανάλογα με το αποτέλεσμα ή θα αποδοθούν τα εύσημα στην ομάδα διαπραγμάτευσης ή θα απαιτηθούν εξηγήσεις για τη μη κατοχύρωση των εθνικών συμφερόντων», καταλήγει το μέλος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων.

Πηγή: Πυγμή
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]