Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρωτοφανής κινητοποίηση στο Ισραήλ: 70.000 στρατιώτες έτοιμοι για εισβολή στην Γάζα!


Αυτό που συμβαίνει αυτή την στιγμή στο Ισραήλ παραπέμπει σε πόλεμο μέχρις εσχάτων. Η δύναμη των 70,000 στρατιωτών που έχει κινητοποιηθεί δεν παραπέμπει σε “χειρουργικά χτυπήματα” αλλά σε ολοκληρωτικό πόλεμο.

Αν αναλογιστούμε την στάση της Αιγύπτου αλλά και την καταδίκη της Τουρκίας, προκαλεί εντύπωση αυτή η “αποφασιστικότητα” για ένα χτύπημα τέτοιου μεγέθους, αφού το Ισραήλ δεν το έκανε όταν οι συνθήκες ήταν πολύ πιο πρόσφορες. Όταν δηλαδή είχε συμμαχικές σχέσεις με την Τουρκία και τον Μουμπάρακ στην Αίγυπτο.

Που υπολογίζει το Ισραήλ για να κάνει αυτή την κίνηση;


Σε ένα και μόνο στοιχείο. Η μόνη δύναμη που πραγματικά υπολογίζει το Ισραήλ, είναι η
Χεζμπολάχ. Είναι ο αντίπαλος που κατάφερε να αναχαιτίσει Ισραηλινή εισβολή.


Σύμφωνα λοιπόν με τους υπολογισμούς των Ισραηλινών, η Χεζμπολάχ δεν θα επέμβει αφού υποστηρίζει ανοιχτά την Συρία με φανερούς αντιπάλους την Τουρκία αλλά και τους ισλαμιστές της Χαμάς.


Ίσως αυτό να εξηγεί την “ανεπίσημη” μα ξεκάθαρη στήριξη που παρέχει το Ισραήλ μέχρι σήμερα στους φονιάδες εισβολείς στην Συρία: Να κρατά ένα μέτωπο ανοιχτό για να απασχολεί εκεί τις εχθρικές δυνάμεις.


Πάντα υπάρχει όμως και η πιθανότητα να είναι απλώς μία επίδειξη αποφασιστικότητας για να αναχαιτίσει τις επιθέσεις των Παλαιστινίων. Οι ρουκέτες όμως εξακολουθούν να πέφτουν σαν το χαλάζι και τα επόμενα εικοσιτετράωρα είναι κρίσιμα.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]