Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Σαμαράς ετοιμάζει νέο κόμμα, αλλά τι κόμμα;

Προσπάθειες... αναστήλωσης ενός συστήματος που καταρρέει!

Στο… λιβανιστήρι που φιλοτέχνησε για τον Αντώνη Σαμαρά ο Διευθυντής του ΒΗΜΑΤΟΣ  κ. Καρακούσης την περασμένη Κυριακή, κατέληγε:
“…Όταν ξεκαθαρίσουν τα πράγματα στην οικονομία, θα ανοίξουν εκείνα της πολιτικής. Και δεν είναι απίθανο να δούμε πρωτοβουλίες από την πλευρά του. Μια καινούργια μεγάλη, πατριωτική, ευρωπαϊκή παράταξη, λένε ορισμένοι, είναι το όνειρό του. Τώρα αν θα το πραγματοποιήσει είναι μια άλλη συζήτηση. Εξαρτάται προφανώς από τη συνέχεια, από τα μέτρα, από την πορεία της οικονομίας και της χώρας, από την παραμονή στην ευρωζώνη, από την κατάσταση των άλλων πολιτικών δυνάμεων και πρωτίστως από τις διαθέσεις της κοινωνίας, οι οποίες είναι ακόμη αδιερεύνητες και πολύ νωρίς να τις προεξοφλήσουμε. Ιδωμεν, λοιπόν…”
 Σε πρώτη φάση, είπαμε ότι αυτό μοιάζει με την αναγγελία ίδρυσης νέου κόμματος.
Επειδή είμαστε….ανήσυχα παιδιά, είπαμε να το ψάξουμε το θέμα λίγο παραπάνω. Όποιος ψάχνει, βρίσκει και εμείς κατά καλή μας τύχη, πετύχαμε λαυράκι!!!
Σας μεταφέρουμε, λοιπόν, με κάθε επιφύλαξη αυτά που μάθαμε και απομένει να δούμε, πότε θα επιβεβαιωθούμε.
Έχουμε και λέμε:
Εκδοτικά, τραπεζικά και επιχειρηματικά συμφέροντα ανησυχούν πολύ, από τις παρακάτω εξελίξεις.
Πρώτον, από το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις.
Δεύτερον, από την διάλυση του ΠΑΣΟΚ και την πλήρη απαξίωση του Βενιζέλου, η δημοτικότητα του οποίου κατρακυλάει σε μονοψήφια ποσοστά!
Τρίτον, από τη ραγδαία άνοδο της Χρυσής Αυγής,  η οποία σε μυστικές δημοσκοπήσεις καταγράφει διψήφια ποσοστά, με σταθερή ανοδική τάση.
Τέταρτον, από τον φόβο ότι όταν αρχίσουν να εφαρμόζονται τα νέα μέτρα, η μεν Ν.Δ. θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ  η δε ΔΗΜΑΡ εκείνη του Καρατζαφέρη.
Πέμπτον, από την διογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια η οποία το Χειμώνα μπορεί να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Έκτον, από την πλήρη αδυναμία των …αστικών κομμάτων όχι μόνο να επηρεάσουν τις κοινωνικές εξελίξεις, αλλά να διατηρήσουν τις σημερινές τους δυνάμεις.
Με αυτά τα δεδομένα, αν τα πράγματα αφεθούν να εξελιχθούν όπως έχουν, το σενάριο φαντάζει εφιαλτικό.
Όποιος διάβασε με προσοχή τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, θα παρατήρησε, επίσης, ότι το πρόσωπο του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αντέχει ακόμα, παρά τα πρωτοφανούς αγριότητας μέτρα που ετοιμάζονται.
Το «σύστημα», λοιπόν, σχεδιάζει μια ευρείας κλίμακας ….αναπαλαίωση για να διασωθεί!
Τι λέει αυτό το σχέδιο;
Πρώτον, όπως ακριβώς το περιγράφει στο ΒΗΜΑ ο Καρακούσης, μόλις έρθει η δόση, σωθούν οι τράπεζες με την ανακεφαλαιοποίηση, και πέσει χρήμα στην αγορά, θα καταβληθεί μια συντονισμένη προσπάθεια για να πειστεί ο ελληνικός λαός ότι η χώρα «πέρασε τον κάβο». Η Ελλάδα σώθηκε!
Δεύτερον, επειδή όμως …διάσωση της χώρας θα έχει και συνέχεια πρέπει να …εφευρεθεί και ένας …διασώστης. Ένας πολιτικός φορέας που θα έρθει να αντικαταστήσει τα υπάρχοντα φθαρμένα και καταχρεωμένα κόμματα με κάτι …νέο!
Τρίτον, οι εμπνευστές του σχεδίου λένε μάλιστα ότι ο Σαμαράς πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή με την ΕΡΕ και τη Νέα Δημοκρατία και του Ανδρέα Παπανδρέου με το ΠΑΣΟΚ!
Τέταρτον, απ’ ότι γνωρίζουμε οι  έχοντες το γενικό πρόσταγμα έχουν ήδη (έτσι τουλάχιστον λένε) κάνει κάποιες πρώτες διερευνητικές επαφές με κύκλους του Μαξίμου και  δεν αποθαρρύνθηκαν από τα σχέδιά τους!
Ποιοι θα συμμετέχουν στο νέο κόμμα;
Το νέο κόμμα θα έχει κεντροδεξιά-εκσυγχρονιστικά και πατριωτικά χαρακτηριστικά. Επομένως, θα χωράνε μέσα όλα τα  «ορφανά» από τα δεξιά, μέχρι τα …αριστερά!
Τον πυρήνα του νέου  κόμματος εννοείται ότι θα αποτελέσουν τα στελέχη που βρίσκονται πολύ κοντά στον Αντώνη Σαμαρά και είναι της απόλυτης εμπιστοσύνης του.
Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ, ποτέ δεν αισθάνθηκε άνετα με το κόμμα που κληρονόμησε, θεωρεί ότι πάντα θα τον επιβουλεύεται το καραμανλικό ή μητσοτακικό παρελθόν, ενώ παράλληλα πιστεύει ότι δεν βρίσκεται  άκρη με τα οικονομικά του βάρη. Από την άλλη αισθάνεται ότι η ΝΔ ως κόμμα έχει κλείσει τον κύκλο της και τα πραγματικά της ποσοστά έχουν συρρικνωθεί στα επίπεδα του Μαΐου του 2012 και ενδεχομένως χαμηλότερα.
Για να έχει επιτυχία το εγχείρημα, λένε οι ….νονοί που το ετοιμάζουν, πρέπει να γίνει και μια διεύρυνση προς την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Ο Βενιζέλος, όπως προαναφέραμε, θεωρείται καμένο χαρτί, άρα κανένας δεν το θέλει.  Υπάρχουν, όμως, στελέχη του άλλοτε εκσυγχρονιστικού μπλόκ τα οποία ….ενδιαφέρονται! Δεν σας παραξενεύει που οι προετοιμασίες του Λοβέρδου για την ίδρυση νέου κόμματος….ατόνισαν; Ο Λοβέρδος, λοιπόν, μαζί με την (χωρίς ρόλο αυτή την περίοδο) Άννα Διαμαντοπούλου, τον Μιχάλη Χρυσοχοϊοδη και πολλούς άλλους του σημιτικού εκσυγχρονισμού, θα αποτελέσουν τον άλλο πυλώνα του νέου κόμματος.
Δεν αποκλείεται μάλιστα κάποιους απ’ αυτούς να τους δούμε και στην κυβέρνηση για να αρχίζουμε να τους ….συνηθίζουμε!
Προσκλητήριο θα απευθυνθεί και σε άλλους …παροπλισμένους του χώρου αυτού!
Ανάλογη …διεύρυνση, σχεδιάζεται να γίνει και προς τα …δεξιά! Ο Καρατζαφέρης παραμένει εκτός παιχνιδιού, αλλά δεν σκοπεύει να συνταξιοδοτηθεί. Οι ..εγκέφαλοι του σχεδίου λένε ότι μέσα από τη συμμετοχή του στην Κυβέρνηση Παπαδήμου πήρε τα …πιστοποιητικά από το ΠΑΣΟΚ και επομένως μπορεί να φανεί χρήσιμος για να λειτουργήσει ως ανάχωμα  στην άνοδο της Χρυσής Αυγής.
Προσκλήσεις για το νέο κόμμα θα απευθυνθούν και προς στελέχη των ΑΝΕΞΕΛ, που αισθάνονται ότι ο Καμμένος ξεφούσκωσε και θα είναι αδύνατον να δημιουργήσει ξανά δυναμική….
Εννοείται ότι το …κόμμα αυτό όταν δημιουργηθεί  θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση των νταβατζήδων και της διαπλοκής και σχεδόν του συνόλου της καταρρέουσας οικονομικής νομενκλατούρας!
Αυτά είναι τα σχέδια των διαπλεκομένων.
Θέλουμε να ελπίζουμε ό,τι αυτά δεν απηχούν τις προθέσεις του Αντώνη Σαμαρά. Όχι τουλάχιστον του Σαμαρά που ξέραμε εμείς. Γιατί αυτό δεν θα είναι νέο κόμμα! Θα πρόκειται για …..αναπαλαίωση με φθαρμένα και πολυχρησιμοποιημένα υλικά!
Θα είναι ένα σχήμα για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του συστήματος που με αγωνία αναζητά όχημα να διασωθεί.
Αυτό το σχήμα δεν είναι το νέο και ριζοσπαστικό που διακήρυξε ο Σαμαράς. Εκτιμούμε μάλιστα ότι θα έχει και το μέλλον της Ένωσης Κέντρου,  όσοι θυμούνται…
Θα πρόκειται για έναν ….συνασπισμό συμφερόντων  με περισσότερες συνιστώσες και από αυτές του ΣΥΡΙΖΑ!

 Αδέξιος Δεξιός
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. εκτος απο αυτους που εχει εξυπηρετησει... ΠΟΙΟΣ?????αν ειναι δυνατον,μετα απο το φιασκο των τελευταιων εκλογων που σκαρωσε στον Ελληνα,και στην Ελληνιδα...ΠΟΙΟΣ???θα κατσει να ασχοληθει μαζι του του τσαρλατανου????δεν ξερω αν θα χρειαστει νεο κομμα η ΝΔ...αλλα ουτε απεξω δεν θα επιτρεπεται να περναει ο αρχικλεφτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]