Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Υπουργός Άμυνας των Σκοπίων σε φόρουμ στην Ουάσιγκτον


«Στρατηγικός στόχος των Σκοπίων είναι η ένταξη στο ΝΑΤΟ»

Ο Υπουργός Άμυνας των Σκοπίων, Φατμίρ Μπεσίμι, σε φόρουμ στην Ουάσιγκτον, στο Κέντρο Διατλαντικών Σχέσεων, στο οποίο συμμετείχαν  εκπρόσωποι της αμερικανικής κυβέρνησης και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, δήλωσε ότι στρατηγικός στόχος της χώρας του είναι η ένταξη της στο ΝΑΤΟ.

«Η είσοδος της χώρας στο ΝΑΤΟ θα φέρει μεγάλη εισροή ξένων επενδύσεων, όπως συνέβη στην Αλβανία, τη Βουλγαρία», είπε στην παρέμβασή του ο Υπουργός.

Όπως μεταδίδει η Φωνή της Αμερικής στην σλαβοσκοπιανή γλώσσα, ο Μπεσίμι είπε ότι στην περιοχή τη μεγαλύτερη υποστήριξη για ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ την έχουν τα Σκόπια.


Η ένταξη στο ΝΑΤΟ σημαίνει ελπίδα και πίστη για μια καλύτερη ζωή για όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από την εθνοτική καταγωγή και τη θρησκεία, δήλωσε ο επικεφαλής  του υπουργείου άμυνας των Σκοπίων.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επίλυσης του προβλήματος με το όνομα και ποιος θα μπορούσε να είναι ο ρόλος των ΗΠΑ στην επιτάχυνση αυτής της διαδικασίας, ο Μπεσίμι τόνισε ότι οι δύο πλευρές πρέπει να βλέπουν τους εαυτούς τους ως εταίρους και όχι ως αντιπάλους. Σύμφωνα με τον ίδιο πρέπει να ληφθεί μια απόφαση που θα είναι αποδεκτή  και από τις δύο πλευρές.

«Δεν έχουν  μόνο για τα Σκόπια, αλλά συμφέρον έχει και η Ελλάδα για την εδραίωση  στην περιοχή της σταθερότητας , της ειρήνης και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης», τόνισε ο Μπεσίμι.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]