Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κυβέρνηση Σαμαρά συζητά επανα-οριοθέτηση συνόρων με την Τουρκία;


Οι σχεδιασμοί της Τουρκίας, το δόγμα της εξωτερικής της πολιτικής και οι συνεχείς προσπάθειές της κατά των Ελληνικών συμφερόντων είναι βέβαιο πως δεν συνυπολογίζονται στο πνεύμα της Ελληνοτουρκικής φιλίας, τουλάχιστον από την πλευρά της Αθήνας.

Είναι χρόνια δηλωμένη η επιθυμία της Άγκυρας να αποκτήσει μέρος του Αιγαίου. Είναι χρόνια η στάση της Τουρκίας τόσο στον θαλάσσιο όσο και στον εναέριο χώρο του Ελληνικού Αρχιπελάγους. Όμως, ταυτόχρονα, είναι χρόνια και η «μαλακή» διάθεση των βραβευμένων και μη κυβερνώντων των Αθηνών, απέναντι σε μία ξεκάθαρη επιθετική πολιτική, η οποία αποσκοπεί σε σμίκρυνση του γεωγραφικού εθνικού χώρου της Ελλάδας.

Φοβικότητα, ανικανότητα, φιλική διάθεση προς το νέο-οθωμανισμό, γραφειοκρατικές, πολιτικές και κομματικές «αγκυλώσεις», έχουν συντελέσει στην δημιουργία ενός αρνητικότατου κλίματος για την Ελλάδα, από την ίδια την Ελλάδα. Και όλα αυτά τη στιγμή που η «φίλη» Τουρκία έχει καταθέσει επισήμως τις διαθέσεις της μέσω του casus belli, ενώ η Ελληνική πλευρά προτάσσει συνεχώς το πνεύμα της ελληνοτουρκικής φιλίας και συνεργασίας, και προσπερνώντας τα όρια οι πολιτικοί του κράτους των Αθηνών δείχνουν να περνούν σε επίπεδα πολιτικής και διπλωματίας που ο μόνος χαρακτηρισμός που θα τους ταίριαζε είναι η «εσχάτη προδοσία».

Κι ενώ όλα αυτά αποτελούν συμπεράσματα για την εξ Αθηνών εκπορευόμενη εθνική πολιτική, ήρθε ένα δημοσίευμα της Χουριέτ, με τίτλο “Άγκυρα και Αθήνα θα συνεχίσουν τις συνομιλίες για το Αιγαίο”, το οποίο αναφέρεται σε συνέχιση συνομιλιών οι οποίες αντιτίθενται σε κάθε λογική, αφού μέσω αυτών διαφαίνεται η συγκατάβαση της κυβέρνησης Σαμαρά στην συνέχιση συνομιλιών που έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου, και οι οποίες αφορούσαν σαφέστατη μείωση του εθνικού θαλάσσιου και εναέριου χώρου, ενώ –σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της Χουριέτ- υπάρχει σχέδιο μείωσης των 6 ναυτικών μιλίων σε 3, αναμονή για έναρξη συζητήσεων για την ΑΟΖ, καθώς και ευθεία αμφισβήτηση ενός αριθμού Ελληνικών νησιών και νησίδων…, ενώ τονίζεται πως το πρόβλημα του Αιγαίου δεν περιορίζεται στην οριοθέτηση των χωρικών υδάτων!

Τι αναφέρεται στο τουρκικό δημοσίευμα


H Τουρκία και η Ελλάδα θα συνεχίσουν τις διερευνητικές συνομιλίες για τη δημιουργία των συνόρων στο αμφισβητούμενο Αιγαίο, που είχαν ανασταλεί τον Ιούλιο του 2011 μετά από περισσότερους από 50 γύρους συναντήσεων.
Η απόφαση λήφθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών Ahmet Davutoğlu στην Αθήνα στις 10 Οκτωβρίου, όπου είχε εκτενείς συνομιλίες με τον ομόλογό του Δημήτρη Αβραμόπουλο, καθώς και με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

“Ένα βιώσιμο σχέδιο”

Το σχέδιο προβλέπει την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων σε διαφορετικά μήκη σε διάφορα μέρη του Αιγαίου, με έξι ναυτικά μίλια στα βόρεια και τρία μίλια στις νότιες περιοχές της θάλασσας του Αιγαίου.
«Αυτό μπορεί να είναι ένα βιώσιμο σχέδιο, αλλά θα δούμε πώς οι ηγέτες αξιολογούν μια τέτοια φόρμουλα», δήλωσαν διπλωματικές πηγές στην εφημερίδα Χουριέτ Daily News.
Το πρόβλημα του Αιγαίου δεν περιορίζεται στην οριοθέτηση των χωρικών υδάτων…
Επίσης, απομένει να επιλυθεί η οριοθέτηση του εναέριου χώρου. Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες, η υφαλοκρηπίδα και η αμφισβητούμενη κυριαρχία ενός μικρού αριθμού νησιών-νησίδων.

Στο ίδιο δημοσίευμα η εφημερίδα αναφέρεται σε έναν αριθμό θαλάσσιων και εναέριων παραβιάσεων του τουρκικού θαλάσσιου και εναέριου χώρου εκ μέρους της Ελλάδας και προτρέπει σε μία συνάντηση των πρωθυπουργών και των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, κατά την οποία θα συζητηθούν τα θέματα του Αιγαίου, της Κύπρου και… μειονοτήτων! Η τελευταία αυτή αναφορά είναι άμεσα σχετιζόμενη με την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, αλλά τις λίαν προσφάτως ανακαλυφθείσες μουσουλμανικές μειονότητες της Ρόδου και της Κω και προδίδει την γενικότερη απειλητική στάση της Άγκυρας, η οποία θέτει πλέον όλα τα θέματα στο τραπέζι των «συνομιλιών» και απαιτεί την επίλυσή τους. Να σημειώσουμε πως η Άγκυρα μη σεβόμενη την Συνθήκη της Λοζάνης -την οποία συνυπέγραψε- αναφέρεται σε "τουρκικές μειονότητες" και όχι σε μουσουλμανικές...

Ουσιαστικά, με το συγκεκριμένο δημοσίευμα αμφισβητείται ευθέως η ελληνική κυριαρχία σε ολόκληρο το Αιγαίο. Η δήλωση, μάλιστα, της εφημερίδας περί συμφωνίας των Αβραμόπουλου και Σαμαρά να συνεχιστούν οι διερευνητικές επαφές και συζητήσεις για τα όσα εις βάρος των Ελληνικών εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων επιθυμεί η Άγκυρα, ουσιαστικά αποτελεί ξεσκέπασμα του τραγέλαφου μίας κυβερνητικής πολιτικής που ασκείται εις βάρος της χώρας που υποτίθεται πως οι συγκεκριμένοι θα έπρεπε να υπερασπίζονται με κάθε κόστος. Προφανώς το μοναδικό κόστος που γνωρίζουν είναι χρηματικό, αφού το ηθικό το έχουν προσπεράσει προ πολλού…ΥΓ: Πριν από λίγες ημέρες, σε σχετικό δημοσίευμα που αφορούσε τα Ελληνοτουρκικά, είχαμε θέσει ευθέως το ερώτημα προς τον κ. Σαμαρά, ρωτώντας "Πόσο από το Αιγαίο είναι Ελληνικό" προσπαθώντας να ενημερώσουμε δια της πλαγίας οδού για τις προθέσεις της σημερινής κυβέρνησης. Αν και δεν περιμέναμε τότε να μας απαντήσει κάποιος κυβερνητικός αξιωματούχος, σήμερα απαιτούμε από την Ελληνική κυβέρνηση να πάρει θέση και να ενημερώσει ολόκληρο τον Ελληνικό λαό. Το Αιγαίο, η Ελληνική θάλασσα και γη, δεν αποτελεί ιδιοκτησία ούτε της οικογένειας Παπανδρέου, ούτε φυσικά του σημερινού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δεν έχει κανένα δικαίωμα να προχωρήσει σε καμία συζήτηση και καμία απολύτως συμφωνία, εάν δεν φροντίσει να ενημερώσει προηγουμένως τον Ελληνικό λαό και να ζητήσει τη γνώμη - απόφασή του μέσα από ένα δημοψήφισμα. Οτιδήποτε άλλο θα θεωρηθεί ως πράξη κατά της Ελλάδας, από μία κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που δημιουργούν συνθήκες μίας νέας τεράστιας σε μέγεθος εθνικής ήττας.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

 1. καλά κάνει και δεν υπάρχουν σχόλια.
  μέρα με την ημέρα, μένουμε όλοι άφωνοι με το μέγεθος της προδοσίας που τελικά, ούτε να φανταστούμε μπορούμε.
  τα σχόλια μας τελείωσαν . . . και τα σχόλια πέταξαν σαν τα πουλιά !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. κε Σαναρά.
  Σας ψηφίσαμε στο εσωκομματικό δημοψήσιμα, διότι σας θεωρήσαμε και σας θεωρούμε λιγότερο ενδοτικό στα Εθνίκα μας θέματα. Οι Τούρκοι επανέρχονται στις διεκδικήσεις τους στο Αιγαίο, με την θεωρία της τσατσάρας. Πάρτε θέση διότι η σιωπή υπονοεί ενδοτισμό. Όχι μεγάλη εμπιστοσύνη στον επι των εξωτέρικών υπουργό σας. Αν ζούσε ο Ανδρέας ο Παπανδρέου θα μπορούσε να σας πεί μερικά πράγματα για τον εκ Μουλαστίου Αρκαδίας καταγόμενο άνδρα. Αλλά και ο κος Μητσοτάκης θα μπορούσε να σας διαφωτίσει, πως και γιατί τον έσωσε απο την μετάθεσή του στη Νιγηρία.
  Κάποιος που ξέρει πολύ καλά τι κουμάσι είναι, απο τοτέ που τον μάθαινε να συντάσει έγγραφες αναφορές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Διαβολοψηφίσματα, διαβολομαζώματα, Κωνσταντίνε. Ό,τι ψήφισαν οι Έλληνες εισπράττουν. Στον πάτο έφτασε αυτή η χώρα και οι Έλληνες ψηφίζουν μια ζωή αυτούς ππυ τους πρόδωσαν και τους έχουν εξαθλιώσει. Ο λαός αυτός νοσεί σοβαρά. Ας κοιτάξουμε άλλες χώρες που ακόμα ανασαίνουν σήμερα και να πάρουμε παράδειγμα. Τίποτα δεν μας φταίει πέρα από το ξερό μας το κεφάλι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ο ευβραιως σκεπτομενος,
  δεν εχει κανενα προβλημα με λιγοτερη ελλαδα.
  η γενοκτονια μας, φροντιδα τους.
  τον Θεο εσταυρωσαν, και τα παιδια του σταυρωνουν.
  ο Θεος ανεστη και εμεις θ αναστηθουμε.
  μετα την μια σταυρωση ,ηλθεν η σταυρωση τους απο τον Τιτο.
  μετα την σταυρωση ολων των λαων, ποσοι Τιτοι επονται?
  τα μαθηματικα λενε, οτι θα μαρμαρωσουν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]