Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Περί Ταγμάτων Εφόδου


Γράφει ο Γιώργος Σταφυλάς 

''Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί τάγματα εφόδου''... Αυτό δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός ΠΡΟΠΟ στη Βουλή. Από τότε όλοι και ιδίως η αριστερά που θυμάται να το παίζει πατσιφίστρια μόνο όταν την βολέυει, μιλάνε για τάγματα εφόδου χωρίς να ξέρουν τι ακριβώς ήταν τα τάγματα εφόδου. Πίσω όμως από αυτή την συζήτηση υποκρύπτεται η πρόθεση να κατηγορηθεί για ναζιστικές πρακτικές συγκεκριμένος πολιτικός χώρος και αυτό από ανθρώπους που σκοπίμως παραλείπουν να αναφέρουν την Ιστορική αλήθεια.
Στην Γερμανία του μεσοπολέμου Τάγματα Εφόδου διατηρούσαν όλες οι κομματικές παρατάξεις και συγκρούονταν μεταξύ τους με πάρα πολλά θύματα...

Τα S.A. ή τάγματα εφόδου (STURMABTEILUNG) ήταν η μετεξέλιξη των FREICORPS. Όταν ο προδομένος Γερμανικός στρατός γύριζε από τον πόλεμο στον οποίο συνάντησε μια Κομμουνιστική επανάσταση οργανωμένη από Εβραίους Μπολσεβίκους (Ρόζα Λούξεμπουργκ, Κάρλ Λίμπνεχτ και Κούρτ Άισνερ) σε πλήρη εξέλιξη... Τα FREICORPS απαρτίζονταν από απόστρατους αξιωματικούς. Αυτοί ανέλαβαν να καταπνίξουν την Μπολσεβικική ανταρσία και το κατάφεραν με επιτυχία. Τα S.A. ιδρύθηκαν λίγο πιο μετά στα 1921 για να αποτελέσουν την ομάδα περιφρούρησης στις ομιλίες του Χίτλερ αρχηγού του NSDAP που μετρούσε ήδη δύο χρόνια ζωής. Στην αρχή της πορείας τους τα SA στελεχώθηκαν από άνδρες των FREICORPS.

Οι συγκρούσεις στους δρόμους ήταν καθημερινό φαινόμενο στην Γερμανία του μεσοπολέμου και συχνά μια διαδήλωση ή μια πολιτική συγκέντρωση κατέληγε πεδίο μάχης μεταξύ Εθνικιστών και Κομμουνιστών. Όλα τα κόμματα της περιόδου αυτής -που ονομάστηκε Δημοκρατία της Βαιμάρης- είχαν τις δικές τους παραστρατιωτικές οργανώσεις, τα δικά τους τάγματα εφόδου. Το αίμα έρεε άφθονο....

Ενδεικτικό είναι ότι μόνο στις εκλογές του 1932 -στις οποίες ο Χίτλερ κατέκτησε την πλειοψηφία- υπήρξαν περίπου 70 νεκροί, 30 από τους εθνικοσοσιαλιστές και 35 από τους Κομμουνιστές. Τελικά τα S.A. του Χίτλερ, του Γκαίρινγκ και του Ρέμ επικράτησαν στους δρόμους της Βαϊμάρης και οδήγησαν το εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα στην εξουσία.

Ποιά χρήσιμα συμπεράσματα μπορούμε να βγάλουμε εμείς σήμερα συγκρίνοντας την Δημοκρατία της Βαϊμάρης με την σημερινή Ελλάδα;

Καταρχάς, εκτός από τις ό,ποιες οικονομικοκοινωνικές ομοιότητες (φτώχεια, ανεργία, πείνα, άστεγοι, εξαθλιωμένοι κ.λ.π.) είναι φανερό ότι δεν έχουμε παραστρατιωτικές ομάδες με στολή και οπλισμό. Όχι ακόμα τουλάχιστον! Εκτός αν κάποιος εννοεί ως τέτοια ομάδα την γνωστή περιφρούρηση από γυμνασμένα αγόρια που χρησιμοποιεί -και δικαίως- η Χρυσή Αυγή στις συγκεντρώσεις της...
Δεν υπάρχει όμως σύγκριση με τα S.A.... Πραγματικά, αν όντως υπήρχαν τάγματα εφόδου, θα το είχαν πρώτοι απ’ όλους αντιληφθεί οι γνωστοί άγνωστοι μπαχαλάκηδες που καίνε την Αθήνα και οι Μαύροι πρεζέμποροι που πουλάνε τα ναρκωτικά τους ''μέρα-μεσημέρι'' στο κέντρο της Αθήνας.

Κατά δεύτερον, θα έπρεπε η κυβέρνηση να ασχοληθεί κάπως και με τα άλλα κόμματα που διατηρούν ομάδες περιφρούρησης. Θα έπρεπε να ρίξει μια ματιά στα γνωστά σε όλους μας ΚΝΑΤ ας πούμε, την γνωστή ομάδα περιφρούρησης του ΚΚΕ, την οποία και απολαύσαμε σε πλήρη ανάπτυξη εφόδου και με άρτιο εξοπλισμό στα γεγονότα του Οκτωβρίου 2011 έξω από την Βουλή. Αλήθεια, τι απέγινε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ που ο φακός έπιασε σε φάση ''δράσης'' εναντίον αριστεριστών;

Για να σοβαρευτούμε λίγο, επειδή από την στιγμή που η Χρυσή Αυγή εισήλθε στο κοινοβούλιο άρχισαν οι βαθυστόχαστες αναλύσεις περί Βαϊμάρης και ταγμάτων εφόδου, πρέπει να θυμίσουμε την εντελώς λάθος αντιμετώπιση του εθνικοσιαλιστικού φαινομένου από την αριστερά αλλά και από την συντηρητική δεξιά της Γερμανίας.

Η μεν αριστερά το KPD πίστευε ότι αργά ή γρήγορα οι εργάτες θα καταλάβουν τον αντιδραστικό ρόλο του NSDAP και θα στραφούν μαζικά στους κομμουνιστές, η δε συντηρητική δεξιά πίστευε ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τον Χίτλερ και τους εθνικοσοσιαλιστές σαν μακρύ χέρι των Γιούνκερς (Γερμανοί μεγαλοκτηματίες) και των βιομηχάνων στην πάταξη των Κομμουνιστών...

Όμως, απέτυχαν οικτρά και οι δύο στις εκτιμήσεις τους. Οι κομμουνιστές είδαν με έκπληξη την εργατική τάξη της Γερμανίας να τους γυρίζει την πλάτη και να ακολουθεί μαζικά τον Χίτλερ (ειδικά μετά το 1935 όπου οι γερμανοί εργάτες είδαν τεράστια βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου), οι δε Γιούνκερς και βιομήχανοι είδαν τον Χίτλερ να μοιράζει τα κτήματά τους σε ακτήμονες και να βάζει επιτρόπους και επιτηρητές στα εργοστάσιά τους. Αρκετοί από αυτούς, όπως ο Thyssen, εγκατέλειψαν την Γερμανία μη μπορώντας να προσαρμοστούν στην νέα κατάσταση.

Το ίδιο άστοχες όπως και τότε είναι οι εκτιμήσεις των καθεστωτικών κομμάτων για την Χρυσή Αυγή. Οι διάφοροι τυχάρπαστοι και χωρίς ιδεολογικό υπόβαθρο πολιτικοί αντιπρόσωποι του Έθνους αδυνατούν να εννοήσουν τη ιστορία και εξακολουθούν να πιστεύουν παρόμοια πράγματα με τους Γερμανούς συναδέλφους τους του 1933. Στο μεταξύ η Χρυσή Αυγή κάνει υπέροχα την δουλεία της, διεμβολίζοντας το σύστημα και από αριστερά και από δεξιά...

Τα τάγματα εφόδου υπήρξαν μια ιστορική αναγκαιότητα στην ταραγμένη περίοδο της δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Σήμερα δεν ζούμε στον μεσοπόλεμο και ούτε η Ελλάδα είναι Βαϊμάρη. Εφόσον μετέχει στην Ε.Ε. δύσκολα θα αφεθεί να περιέλθει σε περιπέτειες τύπου Βαϊμάρης. Όμως, οι πολίτες ενεργοποιούνται -και αυτό μας έχουν δείξει τα τελευταία γεγονότα με τους λαθρομετανάστες σε Κόρινθο και Πάτρα -στην κατεύθυνση της αυτοπροστασίας και της περιφρούρησης της περιουσίας τους, όπου το Κράτος αποδεικνύεται ανεπαρκές.

Ποιός θα μπορέσει να τα βάλει με τους πολίτες ζητώντας τους και τα «ρέστα», όταν τους έχει υποσχεθεί «ανακατάληψη των πόλεων» και αναθεώρηση της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ και αντί αυτού τους προσφέρει ανεπαρκείς επιχειρήσεις σκούπα και διασπορά του προβλήματος, μέσω των κέντρων κράτησης, σ όλη την επικράτεια;

Πηγή εφημ. "Ελεύθερη Ώρα"

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ειλικρινά λυπάμαι που υιοθέτησες αυτό το προπαγανδιστικό κείμενο χωρίς πρώτα να ανατρέξεις σε ιστορικές πηγές προκειμένου να διαπιστώσεις την ακρίβεια των ιστορικών αναφορών του περιεχομένου του.
    Μάλλον θα πρέπει να αφιερώσω 2- 3 αναρτήσεις σχετικά με το τι συνέβη εκείνα τα χρόνια ώστε να αντιληφθεί ο κόσμος πως ο ναζισμός δεν προέκυψε ως "ιστορική αναγκαιότητα" ή έστω ως φυσικό αποτέλεσμα μιας δήθεν δημοκρατίας όπως εκείνης της Βαϊμάρης, αλλά ως αποτέλεσμα ένός σχεδίου το οποίο στήθηκε στα σιωνιστικά επιτελεία και διοχετεύτηκε προς εφαρμογή απο συγκεκριμένες αποκρυφιστικές οργανώσεις στις οποίες είχαν "μυηθεί" οι βασικώτεροι πρωταγωνιστές της τότε πολιτικής σκηνής και φυσικά ο Χίτλερ και οι "κολλητοί" του.Όλα τα στοιχεία και τα ντοκουμέντα δείχνουν ότι η εθνικοσοσιαλιστική "καραμέλα" είχε κατασκευαστεί στα εργαστήρια ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ σιωνιστικογεννών αποκρυφιστικών οργανώσεων με έναν και μονο στόχο την "ΝΕΑ ΤΑΞΗ".
    Αυτός ο όρος ήταν και είναι το συμπίλημμα της εωσφορικής ιδεολογίας της "εποχής του Υδροχόου" .Σήμερα που αντικαταστάθηκε με τον όρο "ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ" έχει διαπεράσει τα σύνορα του εθνικοσοσιαλισμού ,ο οποίος να το ξαναπούμε , μαζί με άλλους "-ισμούς" αποτέλεσε την πρώτη πολιτική έκφραση της αντίχριστης "ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ".
    Το ότι σήμερα οι νεοναζιστές έχουν στο επικοινωνιακό τους οπλοστάσιο έναν "χύμα" και αόριστο καταγγελτικό λόγο εναντίον της "Νέας Τάξης Πραγμάτων" αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν απεμπολήσει τον πυρήνα της νεοταξικής ιδεολογίας που εκπορεύτηκε απο τον "ημίθεο" (για αυτούς) Αδόλφο ο οποίος να το επαναλάβουμε ήταν ο πρώτος "πολιτικός"που χρησιμοποίησε αυτίον τον όρο (επί της ουσίας ήταν ιστορικά ο δεύτερος αφού την πρωτιά στην χρήση αυτού του όρου είχαν οι συγγραφείς των περίφημων "πρωτοκόλλων της Σιών").
    Όσον αφορά "...τα γυμνασμένα αγόρια που χρησιμοποιεί -και δικαίως- η Χρυσή Αυγή στις συγκεντρώσεις της ..." τα οποία κατά τον αρθρογράφο αν ήταν "ταγματα εφόδου" (SA) "... θα το είχαν πρώτοι απ’ όλους αντιληφθεί οι γνωστοί άγνωστοι μπαχαλάκηδες που καίνε την Αθήνα και οι Μαύροι πρεζέμποροι που πουλάνε τα ναρκωτικά τους ''μέρα-μεσημέρι'' στο κέντρο της Αθήνας" αφήνω τους νηφάλιους ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ αναγνώστες σου να κρίνουν κατά πόσον αυτή η επιθετική - επιδεικτική "αρλούμπα" αποτελεί σοβαρό επιχείρημα.
    Τα "ταγματα εφόδου" στα οποία αναφέρθηκε ο εκ των δωσιλόγων υπουργός της ΝΔ , είναι δυστυχώς πολλά και ασφαλώς ένα απο αυτά είναι και εκείνο που απαρτίζεται απο τα "τα γυμνασμένα αγόρια"της Χ.Α.
    Εμείς ως "Κλασσικοπερίπτωση" είχαμε χρησιμοποιήσει αυτόν τόν όρο πολλές φορές και μάλιστα πρίν βγεί στο κοινοβουλευτικό και τηλεοπτικό προσκήνιο η Χ.Α , όταν αναφερόμαστε στην δολοφονική και τρομοκρατική δράση των κουκουλοφόρων που παρουσιάζονται ως "αντιεξουσιαστές".Όχι για να καταδείξουμε την πολιτική συγγένεια αυτών των αλητηρίων με τα S.A της ναζιστικής και προναζιστικής Γερμανίας (αυτήν την διαλαλούν μόνο τα "ταγματα εφόδου" της Χ.Α), αλλά για να αναδείξουμε το ότι όλα αυτά τα δήθεν αντισυστημικά και αντιεξουσιαστικά μορφώματα , αποτελούν "συγκοινωνούντα δοχεία" - παρακλάδια μιας και μόνο ιδεολογικής δεξαμενής εκείνην της σιωνιστικογεννούς και αντιχριστης δεξαμενής της "ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ".
    Ο Χίτλερ στις 6-7-1933 έλεγε σε ομιλία του : "...κάποιος πρέπει να είναι ή Χριστιανός ή Γερμανός . Και τα δύο μαζί, δεν μπορεί να είναι..."
    Παραφράζοντας αυτήν την δημόσια ομολογία του "πατερούλη" της Χρυσής Αυγής θα πω με την σειρά μου:
    "...κάποιος πρέπει να είναι ή Χριστιανός ή εθνικοσοσιαλιστής και υπηρέτης της "Νέας Εποχής" . Και τα δύο μαζί, δεν μπορεί να είναι..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το από πάνω σχόλιο άρμοζε να κλείσει με το "πάτερ ημών".

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]