Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μια χρεοκοπία όχι σαν όλες τις άλλες… Θα την αφήσουμε να γίνει;

Το επίπεδο μιας κοινωνίας ως πολιτισμός και ως ανθρωπιά αποδεικνύεται μέσω των πράξεων της απέναντι στους αναξιοπαθούντες  και στους ανθρώπους με προβλήματα υγείας  αλλά και στο μέλλον της , στα ίδια τα παιδιά και την νεολαία της.

του Ευάγγελου Σταυριανάκη

Το επίπεδο της κοινωνίας μας έχει πιάσει πάτο.  Η οικονομική ανέχεια, η ψυχολογική πίεση και η υποκρισία των κυβερνόντων έχει ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια.

Χρειάζεται να καταλάβουμε και να συνειδητοποιήσουμε την κατάστασή μας όχι μόνο από οικονομικής πλευράς αλλά και ως άνθρωποι. Κάποιοι από εμάς κάνουν κάποια βήματα. Αλλά δεν φτάνουν αυτά. Η πυγμή ενός ανθρώπου δεν φτάνει μόνη της. Χρειάζεται συλλογικότητα και επιμονή.

Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει πολλές φορές, οικονομικά όμως. Πάντοτε υπήρχαν αξίες πάνω στις οποίες οικοδομούσε κάθε νέο κάστρο, αφού είχε πέσει κάτω το προηγούμενο. Τα θεμέλια μας , οι αξίες μας είναι οι ρίζες μας. Και ο τόπος αυτός έχει πολλές ρίζες και πολύ παλαιές. Είναι δυνατές, καιρός να τις ποτίσουμε με νέες ιδέες και να τις καλλιεργήσει η νεολαία, οι νέοι άνθρωποι.

Οι νέοι είναι το μέλλον και οι ηλικιωμένοι οι δάσκαλοι που θα μας ωθήσουν να πάμε μπροστά. Μην κάνουμε πίσω γιατί κάποιος αποφάσισε για την Ελλάδα δίχως να μας ρωτήσει, δίχως να μας πει, δίχως να μας περιμένει. Εμείς και όλοι μας είμαστε οι προστάτες της κοινωνικής ειρήνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Αυτοί απλά είναι μπράβοι καλοπληρωμένοι. Είναι μισθοφόροι αλλά εμείς είμαστε στην πατρίδα μας. Από πότε πολεμάει καλύτερα ένας που είναι μισθοφόρος από αυτόν που πολεμάει για το δίκαιο της πατρίδας του.

Ο Έλληνας θα κάνει πάλι την διαφορά, απλά χρειάζεται να το πιστέψει και να σηκώσει ανάστημα, όλοι μας και αυτοί που θεωρούν τους εαυτούς τους άξιους  να κυβερνήσουν, θα έχουν την ευκαιρία να το αποδείξουν όχι σε εμάς αλλά στην ιστορία.

Η ιστορία θα μας κρίνει.

Πηγή: Free Pen
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]