Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επί 36 ώρες τουρκική φρεγάτα έκοβε βόλτες στο Αιγαίο

Μήπως η κυβέρνηση Σαμαρά παραιτήθηκε από την φύλαξη συνόρων της Ελλάδας και την ανέθεσε στον... Νταβούτογλου;

Το μεσημέρι του Σαββάτου βγήκε η τουρκική κορβέτα «Bafra» από το λιμάνι της Σμύρνης προκειμένου να κατευθυνθεί στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Ακολουθώντας μια άκρως επιθετική τακτική, το τουρκικό πολεμικό πλοίο επί 36 ώρες μπαινόβγαινε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και περιέπλευσε συνολικά εννέα ελληνικά νησιά: Την Άνδρο, την Εύβοια, την Κέα, την Κύθνο, την Μήλο, την Κρήτη, την Κάρπαθο, τη Ρόδο και το Καστελόριζο!

Στις επτά το απόγευμα του Σαββάτου, η τουρκική κορβέτα παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Εύβοιας – Άνδρου και κινούμενη μεταξύ Κέας – Κύθνου, βγήκε από την ελληνική χωρική θάλασσα πέντε ώρες μετά στην περιοχή νοτιοδυτικά της Κύθνου. Στη συνέχεια κινούνταν στο όριο των ελληνικών χωρικών υδάτων δυτικά της Μήλου. Φτάνοντας βορειοδυτικά της Κρήτης, η κορβέτα «Bafra» έπλευσε στο όριο των ελληνικών χωρικών υδάτων ολόκληρης της νότιας περιοχής της Κρήτης ακολουθώντας ανατολική πορεία. Στη συνέχεια το τουρκικό πολεμικό πλοίο κινήθηκε νότια της Καρπάθου, της Ρόδου και νότια από το Καστελόριζο μέχρι που τελικώς τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας βγήκε εκτός της περιοχής που συμπίπτει με το FIR Αθηνών.
Είναι η πρώτη φορά που τουρκικό πολεμικό πλοίο «περιπλανιέται» ασκόπως στο Αιγαίο για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο! Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι ενώ ο περίπλους του Αιγαίου από την «Bafra» ξεκίνησε το Σάββατο, οι παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων και η όλη επιθετική κίνησή της ανακοινώθηκαν από το ΓΕΕΘΑ το πρωί της Δευτέρας...

Ο πλους της τουρκικής κορβέτας στο Αιγαίο ήλθε τρεις μέρες μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα, όπου συμφωνήθηκε η επανέναρξη των διερευνητικών επαφών για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία.
 
«Εμείς πάντοτε επιθυμούμε το Αιγαίο ως μία θάλασσα ειρήνης και φιλίας, να είναι ανοικτό σε κάθε είδους συνεργασία», είχε δηλώσει την προηγούμενη Τετάρτη ο κ. Νταβούτογλου και το μήνυμά του ανέλαβαν να το «αποκωδικοποιήσουν» οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις. 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]