Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απώλεια επιρροής των ΗΠΑ στον κόσμο προβλέπει το ινστιτούτο IISS


Οι πολιτικές εναλλαγές που προκάλεσε η αραβική άνοιξη μετατοπίζουν τον άξονα της παγκόσμιας ισχύος κατά τέτοιο τρόπο, που οδηγεί σε συρρίκνωση της επιρροής των ΗΠΑ, σύμφωνα με έκθεση του έγκριτου ινστιτούτου ερευνών International Institute for Strategic Studies.

Η έκθεση, που δημοσιοποιήθηκε πριν τις αντιδράσεις στον αραβικό κόσμο μετά την προσβλητική προς τον Μωάμεθ ταινία, προειδοποιεί ότι η αισιοδοξία των επαναστάσεων της αραβικής άνοιξης, έδωσε τη θέση της στην απογοήτευση λόγω της επικράτησης ισλαμικών κομμάτων.

Το ινστιτούτο εκτιμά ότι οι περιφερειακές δυνάμεις δεν θα είναι από εδώ και στο εξής τόσο πρόθυμες να αναζητήσουν καθοδήγηση από την Ουάσιγκτον, λόγω των περικοπών στα αμερικανικά κρατικά κονδύλια και τα διδάγματα που αποκόμισε ο αραβικός κόσμος από τον πόλεμο στο Ιράκ.

Η έκθεση προβλέπει επίσης πολιτική αναταραχή στη Ρωσία, όπου οι προσπάθειες του προέδρου Πούτιν για πρόκληση ρήγματος στην αντιπολίτευση δεν θα στεφθούν με επιτυχία, όπως έδειξαν και οι μεγάλες διαδηλώσεις της μεσαίας τάξης εναντίον του.

Πηγή με στοιχεία από AFP
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]