Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αποκαταστήστε την τάξη πριν σας «προλάβει» ο λαός


Η κυβέρνηση τα δίνει όλα για την επιμήκυνση και το πακέτο των 31.5 δις. Απ’ ότι φαίνεται θα αυξηθεί το όριο συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67, δυσκολεύοντας την ζωή χιλιάδων συμπολιτών μας. Επίσης πολλοί μιλούν για μαχαίρι σε συντάξεις των 700 ευρώ αλλά και στοχευόμενες απολύσεις. Η πρόταση Κουβέλη για «ρήτρα ισοδύναμων» (δηλαδή, εφόσον η Ελλάδα αποκτήσει πλεόνασμα το 2013-14 να αντικαταστήσει ένα τμήμα των μέτρων με αυτό) ακούγεται ως μη εφικτή.

Το βασικό πρόβλημα του κράτους είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης, προκειμένου να προχωρήσουν θαρραλέα μέτρα υπέρ της κοινωνίας, αυξάνοντας παράλληλα τα έσοδα του κράτους, μιας και η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει πέσει στο ναδίρ.

Αλλαγή στις φορολογικές κλίμακες θα αποτελέσει μια ανάσα για τα μεσαία αλλά και για τα χαμηλά εισοδήματα. Πληροφορίες μιλούν για δύο κλίμακες, μια για μισθωτούς και συνταξιούχους και μια για ελεύθερους επαγγελματίες.

Η φορολογία των επιχειρήσεων που σήμερα κυμαίνεται από 25% ως και το παράλογο 45% αναμένεται να γίνει μία και ενιαία για κάθε είδος επιχείρησης. Κατά την ταπεινή μας άποψη πρέπει να πέσει στο επίπεδο του 15% στο σύνολο, κάτι που θα εκτινάξει την ανάπτυξη και θα ανταγωνιστεί τις γειτονικές χώρες. Και να γίνει σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα κεφάλαια και να «κινεζοποιηθεί» η οικονομία.

Το ελεύθερο εμπόριο και η απελευθέρωση της επιχειρηματικότητας είναι καλό για όλους και μέσα σ’ ένα τέτοιο πλαίσιο αναπτύσσονται τα παραγωγικά ταλέντα των ατόμων. Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις που το κράτος οφείλει να δρα προστατευτικά για να μην αδικηθούν τα στερημένα στρώματα και ευνοηθούν «μεγαλοκαρχαρίες» εντός και εκτός συνόρων.

Η φορολόγηση τώρα των ακινήτων αναμένεται να είναι υψηλή, καθώς, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων δεν θα σημάνει καμία μείωση σε σχέση με τους υπάρχοντες φόρους, απλά όλοι οι φόροι θα ενταχθούν σε έναν με νέο όνομα. Τα χαράτσια στα ακίνητα θα δυσκολέψουν σε μέγιστο βαθμό την όποια προοπτική ενίσχυσης της αγοραστικής δύναμης του Έλληνα.

Τέλος, την προοπτική οικονομικής ανάπτυξης θα ευνοήσει μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, η οποία θα καθιστά την Ελλάδα με την αξιοζήλευτη γεωγραφική θέση, τον ορυκτό πλούτο και το τεράστιο ιστορικό βάθος, χώρα κλειδί στην Ανατολική Μεσόγειο, στα Βαλκάνια και όχι μόνο. Την άποψη μας αυτή δικαίωσε ακόμα και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, που στην ΔΕΘ τόνισε την ανάγκη πολυδιάστατου σχεδιασμού στις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

Ο καιρός ωρίμασε για αποφασιστική παρέμβαση του κράτους και ρήξη με την «κοινωνία της αρπαχτής» που παίρνει στο λαιμό της όσους έντιμους κρατικούς εργαζόμενους δουλεύουν και κρατάνε τον Δημόσιο Τομέα όρθιο. Όσο για τον Ιδιωτικό, που είναι ο κύριος στόχος των δανειστών, μιας και πάνω στις επιχειρήσεις στηρίζεται το όλο σύστημα, η ανεργία έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα ισοφαρίζοντας στην πρώτη θέση την Ισπανία.

Τέτοιες πρωτιές δεν μας αρέσουνε. Η Ελλάδα μπορεί και έχει άξιους ανθρώπους να την υπηρετήσουν. Αν δεν αποκατασταθεί σύντομα η κάθαρση προς ενίσχυσης του αισθήματος κοινωνικής δικαιοσύνης, θα «αποκατασταθεί» από τον ίδιο το λαό. Όσοι δεν το πιστεύουν, ας ανατρέξουν στην ιστορία. Η Ελλάδα θα ξανανθίσει…

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]