Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νταβουτόγλειο παραλήρημα, πριν το τέλος...

Tουρκία: Δεν θα αφήσουμε οι Κούρδοι να αποσχισθούν όπως οι Έλληνες!
Σαφές το μήνυμα του τουρκομόγγολου για τα αισθήματα που τρέφει...

Μαθήματα πολιτικής… φιλοσοφίας παρέδωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου με αφορμή τις συγκρούσεις στη Συρία και το Κουρδιστάν, διαχωρίζοντας τον ανατολικό από τον δυτικό εθνικισμό.

«Σε αντίθεση με την Ευρώπη, όπου προκάλεσε την ένωση διαλυμένων συνόλων, ο εθνικισμός ευνόησε στην Ανατολή τη διάσπαση και γέννησε τα έθνη κράτη, δημιουργώντας τεχνητές αντιθέσεις και ταυτότητες», σημείωσε ο κ. Νταβούτογλου μιλώντας στην εφημερίδα Hurriyet.

Μάλιστα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας στάθηκε στη δημιουργία των εθνικών κρατών στον τέως οθωμανικό χώρο με μια ιδιαίτερα προκλητική δήλωση, λέγοντας πως «πριν από δύο αιώνες αποσχίστηκαν με τη διαδικασία αυτή από την τουρκική εκδοχή των «οργανικών συνόλων» οι Αρμένιοι, οι Άραβες, οι Έλληνες και πολλές άλλες εθνοτικές και θρησκευτικές ταυτότητες».

Η απίστευτη αυτή δήλωση του κ. Νταβούτογλου ήρθε ως απάντηση στο ερώτημα του δημοσιογράφου σχετικά με τα σχέδια της Άγκυρας για το κουρδικό, το οποίο πέρα από θέμα εσωτερικής ασφάλειας για τη γειτονική χώρα, μπορεί να αποσταθεροποιήσει την ευαίσθητη γεωπολιτικά περιοχής της Μέσης Ανατολής.

«Ο εθνικισμός, ως ιδεολογία του 19ου αιώνα, συγκέντρωσε στην Ευρώπη τα διχοτομημένα, λόγω φεουδαλισμού σύνολα. Σε μάς, όμως, διέλυσε τα ιστορικά οργανικά σύνολα και δημιούργησε προσωρινές και τεχνητές αντιθέσεις και ταυτότητες. Ήλθε η ώρα να τα βάλουμε με την αποσχιστική αυτή κουλτούρα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε νέες αποσπάσεις» σημείωσε ο κ. Νταβούτογλου προσθέτοντας πως «οι πολιτισμικές ταυτότητες και οι γλώσσες έχουν αξία από πλευράς της ανθρωπότητας, αλλά αυτό θα πρέπει να ερμηνευθεί ως μέσο ενότητας και όχι απόσχισης και με τρόπο που θα ενισχύσει τη συνείδηση της κοινής καταγωγής».

Ο Τούρκος υπουργός υπογραμμίζει ότι το κουρδικό πρόβλημα μπορεί να εξεταστεί πρώτον ως ιστορική κοινή συμβίωση και δεύτερον ως συνείδηση και δικαιώματα των ίσων πολιτών. Και τονίζει ότι το πρώτο έχει δεχθεί πλήγμα λόγω του ΡΚΚ και το δεύτερο από τα «λάθη», που, όπως λέει, έγιναν από πλευράς κράτους ως προς την ισονομία.

Την ίδια ώρα, με σαφώς λιγότερο… φιλοσοφικό στοχασμό ο πρωθυπουργός της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε απολογισμό των επιχειρήσεων των Ένοπλων Δυνάμεων κατά των Κούρδων ανταρτών μιλώντας για τουλάχιστον 500 νεκρούς τον τελευταίο μήνα.

«Μόνο τις 10 τελευταίες ημέρες, 123 τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν στην επαρχία Χακάρι, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και το Ιράν» διευκρίνισε ο κ. Ερντογάν στη διάρκεια τηλεοπτικής εμφάνισης.

Οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού έγιναν την επάυριο του θανάτου 8 στρατιωτών από έκρηξη νάρκης που είχε τοποθετηθεί, σύμφωνα με τις τοπικές πηγές ασφαλείας, από το PKK κοντά στην τοποθεσία Καρλιόβα, στη νοτιοανατολική επαρχία Μπινγκόλ.

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. «Ο εθνικισμός, ως ιδεολογία του 19ου αιώνα, συγκέντρωσε στην Ευρώπη τα διχοτομημένα, λόγω φεουδαλισμού σύνολα».

    ΚΧ : Και ποιος ευθύνεται για τον εθνικισμό, που δμιούργησε τα διχοτομημένα από το φεουδαλισμό σύνολα; Αυτό δεν μας το είπε ο ιστορικός και φιλόσοφος Νταβούτογλου

    «Σε μάς, όμως, διέλυσε τα ιστορικά οργανικά σύνολα και δημιούργησε προσωρινές και τεχνητές αντιθέσεις και ταυτότητες. Ήλθε η ώρα να τα βάλουμε με την αποσχιστική αυτή κουλτούρα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε νέες αποσπάσεις»

    ΚΧ : Και ποιά είναι τα ιστορικά οργανικά σύνολα των Τούρκων του Νταβούτογλου; Ούτε αυτό δεν μας το είπε ο ιστορικός και φιλόσοφος Νταβούτογλου. Μάλλον, δεν θέλει να θυμάται την μογγολική καταγωγή του.

    «Οι πολιτισμικές ταυτότητες και οι γλώσσες έχουν αξία από πλευράς της ανθρωπότητας, αλλά αυτό θα πρέπει να ερμηνευθεί ως μέσο ενότητας και όχι απόσχισης και με τρόπο που θα ενισχύσει τη συνείδηση της κοινής καταγωγής».

    ΚΧ : Και ποιά είναι η συνείδηση, από πλευράς ανθρωπότητας, της πολιτισμικής μας ταυτότητας; Ποια η ταυτότητα της ανθρωπότητας; Ο νεάτερνταλ, ο κρομανιόν, ή κάποιος άλλος σκεπτόμενος πίθηκας; Με ποιο τρόπο θα ενισχύσουμε την κοινή μας καταγωγή; Από τις ορδές τους Τσεγκίς Χαν ή μήπως με αυτή των ειρηνικών λαθρομεταναστών; Που κάποια σκοτεινή αιμοσταγής συνείδηση του βάζει μέσα στα σαπιοκάραβα, τους δίνει λεφτά και κλωτσιές για να ξεκουμπιστούν. Όταν θα τους δώσουν όμως το σύνθημα, οι ειρηνικοί λαθρομετανάστες θα αρχίσουν να ρουφάν το αίμα μας.

    Έτσι δεν είναι φιλόσοφε και ιστορικέ Νταβούτογλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μίλησε Ο αρχιμόγγολος Γκαβού-τογλου, ξέρετε όλοι το αληθινό ρητό "πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος"!, εεε αυτό θα συμβεί και τώρα, όπως επίσης και πιό δυνατά λένε και ΠΡΟΦΗΤΕΥΟΥΝ ΟΜΟΦΩΝΑ όλοι οι προφήτες σε όλο τον κόσμο, για την απόλυτη καταστροφή της τουρκίας (turkey=γαλοπούλα,κότα στα αγγλικά! αυτοί είναι όνομα και πράμα!), και την επικράτηση της Ελλάδας κατά της τουρκίας και ότι αληθινά θα ξαναπάρουμε την Κωνσταντινούπολη και τις αλησμόνητες πατρίδες που κλέψανε και καταστρέψανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]