Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΑΝΕΛ: "Γιατί καθυστερεί η ίδρυση υποπροξενείου της Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη";

"Παράδοξη η καθυστέρηση στην έγκριση λειτουργίας του", λέει ο βουλευτής Έβρου των ΑΝΕΛ, Μ. Ουζουνίδης


Οι δεσμοί της Αλεξανδρούπολης με την Ρωσία είναι πολύ παλιές και ξεκινούν από την χάραξη του πρώτου πολεοδομικού σχεδίου της πόλεως που έγινε από μηχανικούς του Ρωσικού Στρατού.

Στη Βουλή των Ελλήνων κατέθεσε ο βουλευτής Ν. Έβρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων  Μαρίνος Ουζουνίδης ερώτηση με θέμα «Παράδοξη και ανερμήνευτη η καθυστέρηση για την έγκριση  της λειτουργίας  υποπροξενείου της Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη»

Η ερώτηση του κ.Ουζουνίδη προς τον υπουργό Εξωτερικών έχει ως εξής:

«Οι δεσμοί της Αλεξανδρούπολης με την Ρωσία, είναι πολύ παλιές και ξεκινούν από την χάραξη του πρώτου πολεοδομικού σχεδίου της πόλεως που έγινε από μηχανικούς του Ρωσικού Στρατού. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί μια σειρά από ενέργειες και δράσεις τόσο από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και από την πλευρά του επιχειρηματικού κόσμου για τη διαμόρφωση ενός πλαισίου στενότερης και δυναμικής συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών, έχοντας πετύχει σπουδαία αποτελέσματα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης. Οδηγώντας με αυτό τον τρόπο σε τόνωση του τουρισμού του τόπου μας, αλλά και της γενικότερης οικονομικής συνεργασίας με Ρώσους επιχειρηματίες και  δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, ιδιαίτερα σ' αυτή την δύσκολη περίοδο, που διέρχεται η χώρα μας.

Στο θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην ευρύτερη περιοχή υπήρξαν κατά το παρελθόν δεσμεύσεις και από τις δύο πλευρές σε διπλωματικό επίπεδο για την ίδρυση υποπροξενείου της Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα για την αποσυμφόρηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών του Ρώσικου προξενείου που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη, αλλά και την εξυπηρέτηση των ευνοϊκών προοπτικών που έχουν διαμορφωθεί σε θέματα οικονομίας, επιχειρηματικότητας, επενδύσεων, θρησκείας και πολιτισμού.

Ωστόσο, αν και έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες ίδρυσης και  το αντίστοιχο  Προεδρικό Διάταγμα είναι έτοιμο δεν έχει υπογραφεί ακόμη, με συνέπεια μια σημαντική διπλωματική δομή στον ακριτικό Έβρο με όλα τα θετικά πλεονεκτήματα και τις ευνοϊκές επιπτώσεις για ένα τόσο γεωστρατηγικό μέρος της χώρας, να καθυστερεί άσκοπα. Περιορίζοντας με αυτό τον τρόπο τη δυναμικότητα της συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών και την άμεση διευθέτηση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών που θα συμβάλλουν στην επενδυτική αναζωογόνηση της περιοχής, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται και τις οποίες έχει μεγάλη ανάγκη η περιοχή.

Ερωτάται ο υπουργός: Ποιοι είναι οι λόγοι καθυστέρησης και των φαύλων γραφειοκρατικών διαδικασιών που εμποδίζουν την άμεση ίδρυση και λειτουργία του Υποπροξενείου της Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη; Προτίθεστε να προωθήσετε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια έχουν καθυστερήσει την ίδρυση του υποπροξενείου;» 
Πηγή: Χρόνος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]