Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Αμερικανός Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων στην Τουρκία


Επίσκεψη στην Άγκυρα θα πραγματοποιήσει την Κυριακή ο αμερικανός Γενικός Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγός Martin Dempsey.

Η επίσκεψη, όπως γράφει η Hurriyet, είναι προγραμματισμένη. Η Milliyet αναφέρει ότι πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του αμερικανού Αρχηγού στην Τουρκία ως προσκεκλημένου του τούρκου Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού Νετζντέτ Οζέλ και ως ανταπόδοση της επίσκεψης του τελευταίου στις ΗΠΑ τον περασμένο Μάϊο.

Η εφημερίδα χαρακτηρίζει ¨κρίσιμη¨ την επίσκεψη αυτή που λαμβάνει χώρα έπειτα από την επίσκεψη της αμερικανίδας Υπουργού Εξωτερικών κ Χίλαρυ Κλίντον και του Αρχηγού της CIA Petraeus και επισημαίνει ότι οι συζητήσεις του αμερικανού Αρχηγού με τους τούρκους στρατιωτικούς θα περιστραφούν στις εξελίξεις στην Συρία καθώς και στην πιθανή δημιουργία ουδέτερης ζώνης και ζώνης απαγόρευσης πτήσεων.

Αναμένεται –πάντα κατά τα τουρκικά ΜΜΕ– να συζητηθεί επίσης το θέμα της τρομοκρατίας του ΡΚΚ και της Αλ Κάϊντα καθώς και μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να εμποδιστούν οι διεισδύσεις του ΡΚΚ εντός των συνόρων της Τουρκίας.

Η Hurriyet αναφέρει ότι ίσως υπάρξει συνάντηση του Στρατηγού Dempsey με τον τούρκο Πρωθυπουργό Ερντογάν και τον αρχηγό της ΜΙΤ κ. Χακάν Φιντάν.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]