Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τέρενς Κουίκ: Η κυβέρνηση κλείνει σχολεία και εγκαταλείπει τα παιδιά της διασποράς

«Η συγκυβέρνηση Σαμαρά ετοιμάζεται για τον αφελληνισμό των ελληνόπουλων της διασποράς»

Τον κίνδυνο αφελληνισμού της σημερινής γενιάς των Ελληνόπουλων της Διασποράς, άμεσο απότοκο της απόφασης της ελληνικής συγκυβέρνησης Σαμαρά, να σχεδιάζει να κλείσει τα αμιγώς ελληνικά σχολεία της Ομογένειας, θέτει με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Γραμματέας της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, «η απόφαση του ελληνικού κράτους, να κλείσει τα σχολεία της Ομογένειας από το επόμενο καλοκαίρι έχει προκαλέσει πανικό στους Έλληνες της Διασποράς» σε τέτοιο σημείο ώστε «ο φόβος και μόνο της απώλειας επαφής με την πατρογονική γλώσσα και πολιτισμό έχει οδηγήσει πολλές από τις Κοινότητες στην προετοιμασία δράσεων διαμαρτυρίας».

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ KAI ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ KAI ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ

ΘΕΜΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Κύριε Υπουργέ,

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι Έλληνες του εξωτερικού για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του κράτους να καταργήσει τα αμιγώς ελληνικά σχολεία της Ομογένειας.

Η απόφαση του ελληνικού κράτους να κλείσει τα σχολεία της Ομογένειας από το επόμενο καλοκαίρι έχει προκαλέσει πανικό στους Έλληνες της Διασποράς.

Ο κίνδυνος να χάσουν εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνόπουλα την επαφή με την πατρογονική τους γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό έχει κινητοποιήσει τις Ομογενειακές Κοινότητες.

Ανθρωποι που εργάζονται για την προώθηση της Ελλάδας στο εξωτερικό, εναντιώνονται στις αποφάσεις του ελληνικού κράτους.

Με βάση τα ανωτέρω σας ερωτώ:

1. Ποια είναι με συγκεκριμένα στοιχεία τα σχέδια της συγκυβέρνησης για το μέλλον των ελληνικών σχολείων της Ομογένειας και κυρίως από του χρόνου;
2. Σκοπεύετε να πάρετε στη πλάτη σας τον απόλυτα σίγουρο κίνδυνο να αφελληνισθεί η σημερινή γενιά των Ελληνόπουλων της Διασποράς;

Ο επερωτών Βουλευτής
Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]