Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επίθεση στην ΕΚΤ εξαπολύουν τα γερμανικά ΜΜΕ

Είναι πικρό το ποτήρι ή με αυτά που κάνει φοβάται ακόμη και το νερό που πίνει;


Δεν μπορεί να το χωνέψει η Γερμανία ότι η ΕΚΤ έκανε αυτό που δεν ήθελε η Μέρκελ!

Η Bundesbank κατηγορεί την ΕΚΤ ότι δρα σχεδόν εκτός των ορίων της, αφού οι απεριόριστες αγορές κρατικών ομολόγων που ανακοίνωσε, υποστηρίζει ότι μεταφράζεται σε κρατική στήριξη.

Ο επικεφαλής της Γερμανικής Κεντρικης τράπεζας και σύμβουλος της Μέρκελ, κατηγορεί την ΕΚΤ υποστηρίζοντας ότι οι κινήσεις της είναι πολυ κοντά στο “κόψιμο χρήματος”.

Η Μέρκελ ήθελε άλλη διαχείριση της κατάστασης, ενώ βλέπει ότι χάνει την κυριαρχία μέσα στην Ευρώπη, μιας και όλοι έχουν ξεσηκωθεί εναντίων της. Φυσικά επισήμως τάσσεται υπέρ της απόφασης, λέγοντας ότι ο ρόλος της ΕΚΤ είναι να προστατεύει το ευρώ.

Προχθές, η Γερμανία έφαγε και ένα χαστούκι από τις αγορές, αφού δεν μπόρεσε να καλύψει επιτυχώς τη δημοπρασία 10ετων ομολόγων.

Τα σφοδρά πυρά των συντηρητικών εφημερίδων της Γερμανίας δέχεται σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του νέου προγράμματος αγοράς απεριόριστων ομολόγων με στόχο τη στήριξη των οικονομιών της ευρωζώνης.

«Βοήθεια χωρίς τέλος για τις χώρες της κρίσης» τιτλοφορείται το άρθρο στο πρωτοσέλιδο της Bild, το οποίο αναφέρει ότι ο Ντράγκι υπέγραψε «λευκή επιταγή» που θέτει σε κίνδυνο την ανεξαρτησία της ΕΚΤ. Η εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις Γερμανών πολιτικών, οι οποίοι κατηγορούν την κεντρική τράπεζα για υπέρβαση καθήκοντος. «Ο Ντράγκι κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη Γερμανία», γράφει στο πρωτοσέλιδό της η συντηρητική εφημερίδα Die Welt.

Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt δημοσιεύει στο πρωτοσέλιδό της άρθρο με τίτλο «Η άνοδος, η πτώση και η ανάσταση της Bundesbank», το οποίο δίνει έμφαση στις προειδοποιήσεις του Γενς Βάιντμαν. Το άρθρο κάνει λόγο για «δημοκρατικό έλλειμμα των διασωστών της ευρωζώνης» και συνδέει την απόφαση της ΕΚΤ με την ετυμηγορία του Συνταγματικού Δικαστηρίου σχετικά με τον ESM που αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την οικονομική Frankfurter Allgemeine Zeitung «τα όρια ανάμεσα στη νομισματική και τη δημοσιονομική πολιτική είναι πλέον συγκεχυμένα» και ο ισχυρισμός της ΕΚΤ ότι δρα εντός της δικαιοδοσίας της χαρακτηρίζεται από το έντυπο ως «παράλογος».

Πηγή: Reuters


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]