Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ντράγκι μίλησε, εμείς πρέπει να χαρούμε;



Ο Ντράγκι αποφάσισε να αγοράσει κρατικά ομόλογα – υπό προϋποθέσεις – που κάποια στιγμή (κάποια λέμε) μπορεί να ωφελήσει και την Ελλάδα. Μέχρι εδώ καλά.

Τώρα με τι να χαρούμε; Με το γεγονός ότι έβγαλε από τη μέση τη Μέρκελ ή με το ότι έδωσε περισσότερες εξουσίες στο ΔΝΤ;

Ιδού η απορία…

Ο Σόιμπλε υποστηρίζει Ελλάδα! Φανταστείτε τι τους δώσαμε…

Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει στη δημοσιονομική τους πολιτική η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, ενώ και στον τομέα των μεταρρυθμίσεων έχουν επιτευχθεί περισσότερα από όσα θεωρούσαμε εφικτό πριν από λίγα χρόνια, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στην τελετή βράβευσης του Διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, στο Συνέδριο του Σαν Σουσί στο Πότσνταμ.

Μάλιστα ο Β. Σόιμπλε εμφανίστηκε πεπεισμένος για την επιβίωση του κοινού νομίσματος σημειώνοντας ότι όποιος επενδύει στο αντίθετο, θα χάσει ενώ υπεραμύνθηκε της εφαρμοζόμενης διαχείρισης της κρίσης, τονίζοντας ότι «ο δρόμος είναι επώδυνος, αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή».

Ακόμα τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης της πολιτικής ένωσης της Ευρώπης και αναφέρθηκε εκτενώς στην ανάγκη για μια νέα, μοντέρνα διακυβέρνηση στην ΕΕ, αλλά και στην εμπέδωση της κοινής δημοσιονομικής πολιτικής.

Μιλώντας για τη διαφορά ανταγωνιστικότητας μεταξύ των κρατών-μελών, έκανε λόγο για ένα μεγάλο πρόβλημα που δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ωστόσο απέρριψε την κριτική περί καθυστερημένης αντίδρασης της ΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι οι αγορές θα πρέπει να περιμένουν. «Δεν θα εγκαταλείψουμε τη Δημοκρατία για χάρη των αγορών», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα εμφανίστηκε σίγουρος για την απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, το οποίο θα αποφανθεί την 12η Σεπτεμβρίου για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ).

Ωστόσο δήλωσε ότι είναι πιο νευρικός για την έκβαση των εκλογών την ερχόμενη Τετάρτη στην Ολλανδία, που γίνονται την ίδια ημέρα με την απόφαση του γερμανικού Δικαστηρίου.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αναμένοντας τον κ. Draghi του Γιάννη Βαρουφάκη http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=17977

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]