Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αμερικάνικα ΜΜΕ: Στην Ελλάδα αγοράζεις τα πάντα με ελάχιστα χρήματα


Η δημιουργία επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα προβάλλεται όλο και περισσότερο από αμερικανικά ΜΜΕ. Ακόμη και ο μεγιστάνας Ντόναλντ Τραμπ επέδειξε ενδιαφέρον για την αγορά εκτάσεων γης.

Ενδεικτικό είναι το σχετικό ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου CNBC, στο οποίο γίνεται αναφορά σε επενδυτικές ευκαιρίες στον χώρο των ακινήτων λόγω της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, ιδιαίτερα σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, όπου “οι επενδυτές μπορούν να αγοράσουν κομμάτια της ευρωπαϊκής ιστορίας σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές”, όπως υποστηρίζεται.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται, ότι οι κυβερνήσεις της Ιταλίας και της Ελλάδας προτίθενται να αντλήσουν κεφάλαια άνω των 2 δισ. δολαρίων από την πώληση πολύτιμων εκτάσεων γης και ακινήτων. Πρόκειται για παλάτια και κάστρα στην Ιταλία και για εκτάσεις γης στα ελληνικά νησιά, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ.

Στη συνέχεια, υπογραμμίζεται ότι, όπως είχε ήδη επισημάνει από τις αρχές του καλοκαιριού προς το CNBC, ο μεγαλοεπενδυτής Ντόναλντ Τραμπ, οι μεγαλύτερες ευκαιρίες παρουσιάζονται στην Ελλάδα “όπου αγοράζεις εκτάσεις γης με ελάχιστα χρήματα, όπου αγοράζεις τα πάντα με ελάχιστα χρήματα”.

Τέλος, σημειώνεται ωστόσο, ότι ακόμη δεν έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές επενδύσεις σε Ελλάδα και Ιταλία, εν αναμονή των εξελίξεων στην ευρωζώνη. Επίσης, καταγράφονται ως άλλες πιθανές αιτίες η γραφειοκρατία, τα προβλήματα ιδιοκτησίας και θέματα κτηματολογίου.

Ανάμεσα στις πέντε σημαντικότερες επενδυτικές ευκαιρίες σήμερα στην Ευρώπη, στον τομέα των ακινήτων, συγκαταλέγονται τρία ακίνητα στην Ιταλία και δύο εκτάσεις γης στην Ελλάδα, σε Μύκονο και Κέρκυρα.

Στο μεταξύ, ο Τόμας Φρίντμαν, αναφερόμενος στην προεκλογική περίοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες, επικρίνει με άρθρο του στη “Νιου Γιορκ Τάιμς” τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Μιτ Ρόμνεϊ, για τις δηλώσεις του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, κάνοντας αναφορά και στην Ελλάδα.

“Σ’ αυτόν τον ολοένα και περισσότερο αλληλοεξαρτώμενο κόσμο, οι σύμμαχοί σου μπορεί να σε βλάψουν όσο και οι εχθροί σου”, τονίζει χαρακτηριστικά ο Φρίντμαν, σημειώνοντας, ότι “οι μεγαλύτερες απειλές για την επανεκλογή του προέδρου Ομπάμα είναι εάν η μικρή Ελλάδα θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη, πυροδοτώντας μια παγκόσμια οικονομική κατάρρευση και εάν το Ισραήλ θα επιτεθεί στο Ιράν, προκαλώντας ανάλογα αποτελέσματα”.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]