Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επικίνδυνα παιχνίδια με τη Δημοκρατία


H δημοσίευση είναι ψυχή της Δημοκρατίας. Σ΄αυτό κανείς νοήμων άνθρωπος δε μπορεί να διαφωνεί, και για το λόγο αυτό ακόμη και τα «σκουπίδια» τα βλέπουμε δημοσιευμένα ή στην τηλεόραση. Ποιος θέλει φυσικά κλείνει το κανάλι, πετά την εφημερίδα και επιλέγει την ενημέρωση που επιθυμεί. Αυτή είναι η πρώτη σταθερά κατ΄ εμάς.

Η δεύτερη είναι ότι η διαφθορά, πολιτική και κοινωνική, πρέπει να εκλείψει επιτέλους από την Ελλάδα. Οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, αυτοί που τα πήραν κι έγιναν πάμπλουτοι ενώ δεν είχαν ούτε τρύπιο παντελόνι να βάλουν, θα πρέπει να πληρώσουν ακριβά. Ειδικά την περίοδο που κόβονται μισθοί και συντάξεις δε νοείται να μένουν ατιμώρητοι οι «λαδιάρηδες».

Η τρίτη σταθερά είναι ότι το κράτος και οι μηχανισμοί του έχουν σταθεί ανίκανοι να κάνουν τη δουλειά τους. Ειδικά στον τομέα της πολιτικής διαφθοράς, τις περισσότερες φορές κάνουν τα στραβά μάτια ή κάνουν τόσο μεγάλη καθυστέρηση που τελικά τα στοιχεία χάνονται.

Και η τέταρτη σταθερά είναι ότι το πολιτικό σύστημα εκτός από διεφθαρμένο είναι και σάπιο. Σίγουρα υπάρχουν έντιμοι πολιτικοί, σίγουρα δεν μπορεί κανείς να τσουβαλιάζει τους πάντες. Όμως, το σάπιο μεταπολιτευτικό σύστημα δεν πρέπει να εκπλήσσεται κάθε φορά που αποκαλύπτεται κάποια υπόθεση διαφθοράς.

Όλα αυτά τα λέμε για να καταλάβουμε τι συμβαίνει τις τελευταίες ώρες στην Ελλάδα. Το «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα» ταιριάζει απόλυτα. Δείτε τι έχει συμβεί την ίδια στιγμή που η χώρα οδηγείται σε ένα νέο σκληρό πακέτο λιτότητας.

- Λίστες πάνε κι έρχονται από το ΣΔΟΕ. Ονόματα δίνονται βορά προτού καν τελειώσει ο έλεγχος, δεκάδες πολιτικοί ρίχνονται στην πυρά, φταίνε δε φταίνε.

- Αποδεικνύεται ότι οι μηχανισμοί ελέγχου όπως το ΣΔΟΕ είναι ανίκανοι ως προς την παραγωγή έργου της αρμοδιότητά τους, αλλά ικανότατοι στα διαπλεκόμενα πολιτικά παιχνίδια. Διότι δε μπορεί να σέρνονται υποθέσεις ετών και να μην έχουν εξαχθεί ουσιαστικά αποτελέσματα, εκτός από μια ατέλειωτη σπερμολογία.

- Κάποιοι στο ΣΔΟΕ, είτε γιατί παίζουν πολιτικά παιχνίδια, είτε για συνδικαλιστικούς λόγους επειδή τους έκοψαν τους μισθούς, είτε λόγω… βλακείας ή ακόμη και λόγω παράνομης συναλλαγής, δίνουν λίστες από εδώ κι από εκεί. Φυσικά και οι δημοσιογράφοι θα τις δημοσιεύσουν αφού κάποιοι υπάλληλοι παίρνουν εμπιστευτικά έγγραφα και τα κάνουν φωτοτυπίες. Το θέμα είναι ποιοι κάνουν αυτές τις διαρροές και ποιες είναι οι σκοπιμότητές τους. Είναι εντολοδόχοι, θέλουν να δείξουν ότι έχουν εξουσία στα χέρια τους και μπορούν να εκβιάζουν, πιέζουν τους πολιτικούς να τους εξαιρέσουν από τις περικοπές ή μήπως είναι μέλη ενός οργανωμένου σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας;

- Όσο για την κυβέρνηση, αυτή κοιμάται τον ύπνο του δικαίου ή νομίζει ότι τα πάντα περιστρέφονται γύρω από την τρόικα. Υπάρχει, όμως, κι άλλη Ελλάδα, υπάρχουν κι άλλες υποθέσεις που πρέπει να διαχειριστεί. Ας αφήσουν λοιπόν τον ύπνο κι ας ελέγξουν το ΣΔΟΕ, τους δικαστές, τις τράπεζες ή όποιον άλλον έχει εμπιστευτικά έγγραφα και τα δίνει σε δημοσιογράφους προκειμένου να προκληθεί σάλος ή ακόμη και πολιτική κρίση με απρόβλεπτες συνέπειες.

-Τέλος, θα πρέπει να πούμε ότι με κανένα τρόπο δε βοηθούν οι αγοραίες εκφράσεις από πολιτικούς και δημοσιογράφους εντός και εκτός Βουλής. Από τη μια ο Μεϊμαράκης με τον Χατζηνικολάου και τον Παυλόπουλο, από την άλλη οι τσαμπουκάδες της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ, δημιουργούν ένα κλίμα άρρωστο, δυσώδες, παρακμιακό. Δε μπορεί για παράδειγμα μέσα στη Βουλή ο ένας να αποκαλεί φασίστα τον άλλο και ο Χρυσαυγίτης να λέει στον Παφίλη του ΚΚΕ ότι θα πάρει τα… τρία.

Για όλα τα παραπάνω, θεωρείται σωστή η χθεσινή παρέμβαση του εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Ι. Τέντε, για την υπόθεση με τις λίστες. Ουσιαστικά ο εισαγγελέας, αφού βάζει μπλόκο στις διαρροές, κάνει ευθέως λόγο για προσπάθεια πολιτικής ανωμαλίας ενώ αφήνει αιχμές και κατά δημοσιογράφων ή άλλων ότι μπορεί να έχουν κέρδος, και δεν εννοούμε επαγγελματικό.

Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για κάθαρση εδώ και τώρα στο πολιτικό σύστημα, κάποιοι θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να ηρεμήσουν τα πράγματα για να μην έχουμε πραγματικά πολιτική ανωμαλία. Και αν θέλει η κυβέρνηση να δείξει ότι κυβερνά και δεν είναι απλά κυβέρνηση προϋπολογισμού θα πρέπει να βρει και να αποκαλύψει τα κυκλώματα που πιθανότατα θέλουν να αποσταθεροποιήσουν το πολιτικό σύστημα.

Τα πράγματα είναι επικίνδυνα για τη Δημοκρατία, κάποιοι δεν πρέπει να παίζουν με τους θεσμούς.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]