Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Κουρδιστάν σε ευρωπαϊκό χάρτη

Η αμερικανική εφημερίδα New York Times στο χθεσινό της φύλλο, έχει έναν νέο παγκόσμιο χάρτη με τα έθνη που είναι απάτριδα και τις εθνικές μειονότητες που υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

To "Eurominority" με το Κουρδικό Ινστιτούτο του Παρισιού, έχουν δημιουργήσει ένα νέο χάρτη του Κουρδιστάν. Ο χάρτης περιέχει τις κύριες πόλεις, βουνά, ποτάμια και λίμνες από το ιστορικό Κουρδιστάν. Ο χάρτης δίνει τα σημεία των κουρδικών επαρχιών που υπάρχουν μεταξύ της Τουρκίας, της Συρίας, του Ιράν και του κράτους του Ιράκ.

Στο χάρτη εμπεριέχονται και οι κουρδικοί διάλεκτοι συνθέτοντας έτσι έναν πολυσύνθετο ιστορικό χάρτη του Κουρδιστάν. Χαρακτηριστικό είναι ότι η μία άκρη του Κουρδιστάν βρέχεται από τη Μεσόγειο Θάλασσα ενώ το άλλο άκρο χάνεται στα βάθη της Ανατολίας- φθάνει στο Maraş, Elbistan, Koçgiri, Erzincan, Erzurum, Kars, Iğdır και ανεβαίνει μέχρι την επαρχία Ağrı.

Στο Κουρδικό κράτος περιέχονται η Μοσούλη και το Κιρκούκ.

Ο χάρτης βάσει των στοιχείων τα οποία παραθέτει θεωρείται από τον ξένο Τύπο ως εξαιρετικά αξιόλογος, γράφει το δημοσίευμα του Ζάπ Χαμπέρ.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Κοίτα να δεις συμπτώσεις. Αυτός ο χάρτης είναι φτυστός με αυτόν της "Ευρείας Μέσης Ανατολής" που κυκλοφόρησε το 2007, επί αιμοβόρου-κρετίνου Μπους. Και αυτό, συνέλληνες, που απλώνεται μπροστά στα μάτια μας είναι το Κουρδιστάν στην πρώτη του φάση, πριν το κάνουν κομματάκια για να το φάνε καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]