Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέο ταυτόχρονο χάος στον αραβικό κόσμο εγείρει έντονες υποψίες για ενορχηστρωμένη 2η "Aραβική Άνοιξη"


Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
Πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό από RT News 1, 2


Από χθες έως και αυτή τη στιγμή, πλήθη μουσουλμάνων έχουν ξεχυθεί στους δρόμους ταυτόχρονα σε όλο τον αραβικό κόσμο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για μια σαχλή, ερασιτεχνική κινηματογραφική παραγωγή από τις ΗΠΑ, με τον τίτλο "Η αθωότητα των μουσουλμάνων".

Η ταινία, που είναι σκηνοθετημένη από Ισραηλινό, σατιρίζει τον προφήτη Μωάμεθ.

Οι πρεσβείες των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο έχουν λάβει εντολή από το Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ να ανταποκριθούν αυξάνοντας την ετοιμότητά τους και τα μέτρα ασφαλείας.

Όλα ξεκίνησαν την Τετάρτη, όταν ο πρόξενος των ΗΠΑ στην Βεγγάζη της Λιβύης και τρία άλλα επιτελικά στελέχη του προξενείου έχασαν τη ζωή τους όταν ένοπλοι ισλαμιστές κύκλωσαν το κτίριο του προξενείου.

Στην Αίγυπτο, από χθες, 2.000 περίπου διαδηλωτές άρχισαν να συγκρούονται με την αστυνομία κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο. Μια ομάδα διαδηλωτών κατέβασε την αμερικανική σημαία και την αντικατέστησε με ένα μαύρο πανό στο οποίο αναγράφεται το παραδοσιακό ισλαμικό ρητό: "Δεν υπάρχει άλλος Θεός από τον Αλλάχ και ο Μωάμεθ είναι ο Προφήτης".
Δεκάδες άνδρες των δυνάμεων καταστολής αναπτύχθηκαν αμέσως στην περιοχή και επιχείρησαν να απωθήσουν τους διαδηλωτές και να διαλύσουν την συγκέντρωση. Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν μέχρι αργά τη νύχτα, με τους διαδηλωτές να ρίχνουν πέτρες και βόμβες μολότοφ σε αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου, ΜΕΝΑ, μερικοί από τους διαδηλωτές τραυματίστηκαν, αλλά αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν σε δημοσιογράφους ότι αρκετές δεκάδες άτομα ενδέχεται να έχουν τραυματιστεί. Τουλάχιστον 6 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, σύμφωνα με τον Alla Mahmoud, εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών της Αιγύπτου.

Οι Αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας εξακολουθούν και σήμερα να ρίχνουν δακρυγόνα στο πλήθος των οργισμένων διαδηλωτών που βρίσκονται κοντά στην αμερικανική πρεσβεία. Σύμφωνα με το αιγυπτιακό υπ. Εσωτερικών, περίπου 30 διαδηλωτές τραυματίστηκαν και 12 συνελήφθησαν.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συνεχίζουν να συγκεντρώνονται έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, φωνάζοντας "Έξω από την Αίγυπτο"! και εκσφενδονίζοντας πέτρες στο προσωπικό ασφαλείας, το οποίο αποκρίνεται με ρίψη δακρυγόνων και προειδοποιητικές βολές. Οι διαδηλωτές απαιτούν από την αμερικανική κυβέρνηση να ζητήσει συγνώμη για την αμερικανική παραγωγή που προσβάλλει τον προφήτη του Ισλάμ, Μωάμεθ.

Οι εντάσεις έξω από την πρεσβεία εξακολουθούν να κλιμακώνονται μέχρι αυτή τη στιγμή, με το πλήθος των διαδηλωτών να προσπαθεί να εισέλθει στον χώρο της πρεσβείας, ενώ η αστυνομία προσπαθεί συνεχώς να τους απωθήσει.

Ο Προέδρος της Αιγύπτου, Mohammed Morsi, δεσμεύτηκε να εμποδίσει περαιτέρω επιθέσεις εναντίον ξένων πρεσβειών στο Κάιρο. Οι δηλώσεις του Morsi έγιναν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου καταδίκασε τη βία "με τη μεγαλύτερη δυνατή σαφήνεια".


Στην Υεμένη, δημοσιεύματα από νωρίς σήμερα το απόγευμα αναφέρουν ότι πυροβολήθηκε θανάσιμα διαδηλωτής από έναν αστυνομικό, καθώς εκατοντάδες διαδηλωτές εισέβαλαν στην αμερικανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της χώρας, Σαναά. Η αστυνομία απώθησε το πλήθος και το ανάγκασε να εγκαταλείψει το κτιριακό συγκρότημα της πρεσβείας.

Υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες ως προς τον αριθμό των τραυματιών. Το κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua αναφέρει ότι τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε στις συγκρούσεις, επικαλούμενο μάρτυρες, ενώ η πρεσβεία της Υεμένης στην Ουάσιγκτον διέψευσε ότι υπήρξε έστω και ένας νεκρός από τις συγκρούσεις.

Τα επιτελικά στελέχη της πρεσβείας των ΗΠΑ μεταφέρθηκαν σε ασφαλή τοποθεσία, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Yemen Times.


Σύμφωνα με αυτόπτεις μάρτυρες, ο ουρανός στην περιοχή που βρίσκεται η πρεσβεία των ΗΠΑ γέμισε με καπνό σήμερα το πρωί και ακούγονταν συνεχώς φωνές διαδηλωτών που φώναζαν "Θάνατος στην Αμερική"!

Δύο αυτοκίνητα καταστράφηκαν μετά από την έκρηξη δύο βομβών που ρίχτηκαν μέσα στον χώρο του κτιριακού συγκροτήματος της πρεσβείας και σύμφωνα με ρεπορτάζ των τοπικών ΜΜΕ, ακούστηκαν διαδοχικοί πυροβολισμοί στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα ίδια ρεπορτάζ, που συνοδεύονται από φωτογραφικό υλικό, το οργισμένο πλήθος που βρισκόταν από το πρωί έξω από την πρεσβεία έκαψε λάστιχα αυτοκινήτων και έσπασε τα παράθυρα του κτιρίου κοντά στην είσοδο του κτιριακού συγκροτήματος.

Οι δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν μεταφέροντας αντλίες νερού και ήταν έτοιμες να τις χρησιμοποιήσουν εναντίον του πλήθους.

Προηγουμένως, οι διαδηλωτές είχαν παραβιάσει την είσοδο της πρεσβείας, αλλά δεν κατόρθωσαν να μπουν στο κτίριο. Η πρεσβεία διέψευσε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία οι διαδηλωτές είχαν μπει στα γραφεία της, διευκρινίζοντας ότι οι συγκρούσεις έλαβαν χώρα στον περιβάλλοντα χώρο γύρω από την πρεσβεία.

Το συγκεντρωμένο πλήθος επαναλάμβανε ότι δεν πρόκειται να φύγει, προτού ακούσει ότι ο Ισραηλινός σκηνοθέτης της αμερικανικής κινηματογραφικής παραγωγής "Η αθωότητα των μουσουλμάνων" εκτελέστηκε.


Σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την εξάπλωση της βίας, οι αρχές του Αφγανιστάν και του Πακιστάν έχουν μπλοκάρει την πρόσβαση των χρηστών στο YouTube για να τους αποτρέψουν από το να δουν το τρέιλερ της αμφιλεγόμενης ταινία "Η αθωότητα των μουσουλμάνων".

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν επίσης στο Ιράκ για να διαμαρτυρηθούν για τον ίδιο λόγο. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε κεντρικό σημείο της Βαγδάτης με πανό και φωνάζοντας συνθήματα, έκαψαν μια αμερικανική σημαία.

Ο σεΐχης του Κουβέιτ, Nabil Al-Awadhi, κάλεσε τα 1,3 εκατομμύρια οπαδούς του μέσω του Twitter να διαδηλώσουν μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία στην Πόλη του Κουβέιτ μετά την εσπερινή προσευχή στα τεμένη της πόλης.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, καταδίκασε "με τον πιο έντονο τρόπο", όπως είπε, τις δολοφονίες των αμερικανών διπλωματών στη Λιβύη και δεσμεύτηκε οι ΗΠΑ θα είναι "αμείλικτες" στην καταδίωξη και καταδίκη των δραστών.

Μετά τα χθεσινά αιματηρά περιστατικά της Βεγγάζης, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανέπτυξαν δύο πολεμικά πλοία στις ακτές της Λιβύης και απέστειλαν μια ομάδα περίπου 50 πεζοναυτών στη χώρα για την ενίσχυση της ασφάλειας στις αμερικανικές διπλωματικές εγκαταστάσεις.


ΒΙΝΤΕΟ 1: Κάιρο: Πλάνα από επεισόδια χθες και σήμερα



ΒΙΝΤΕΟ 2: Υεμένη, σήμερα: Οργισμένοι διαδηλωτές επιχειρούν να μπουν στο κτίριο της πρεσβείας των ΗΠΑ



Ζωντανή σύνδεση μέσω RT News έξω απόν την αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΒΑΖΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ .
    ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘ ΕΑΥΤΟΥ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΣΜΟ , ΜΑ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΥΤΑ .
    ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΛΟΙΠΟΝ, ΟΙ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΟΙ, ΜΙΑ ΤΕΧΝΗΤΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΙΑ ΦΟΒΕΡΗ ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΑΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ , ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΝΟΣ ΙΣΧΥΡΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΗΓΕΤΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ "ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΤΑΞΗ" ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΚΗΝΗ .

    ....................


    ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ . ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ .
    ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ .

    ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ , ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΓΡΑΦΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ .

    ΚΑΙ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΘΥΡΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EINAI TOΣΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ!!!ΔΗΛ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΗΚΕ Η ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ? (αμερικανων)ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ Κ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ............. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ? ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ - ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2000.000 ΤΕΤΟΙΟΥΣ!!!!!ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ? ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ή ΤΑ ΠΥΡΙΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΜΕΓΑΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΡΩ ΤΙ!!!!ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ Κ ΕΞΩΓΗΪΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΠ? ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και το πετρελειο τρεχει !!!!
    Και τρεχει και η τιμη του.
    Ξεπερασε τα $100 το βαρελι . (WTI).

    .............

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]